Wedstrijd: Vitesse – sc Heerenveen, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 februari 2020, 12.15 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

Een strijd in de vaderlandse subtop/middenmoot. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Vitesse – sc Heerenveen.

Stabiliteit

Als Vitesse ergens naar op zoek is op het moment, dan is het stabiliteit. Aan het begin van het seizoen sneuvelde coach Leonid Sloetski al, die besloot ontslag te nemen omdat hij niet inzag hoe het tij te keren. Na een tijdje Joseph Oosting als interim-trainer te hebben gehad, koos Vitesse nu voor de eeuwige tijdelijke trainer: Edward Sturing. Onder zijn leiding moet er weer wat rust komen en moet Vitesse zich plaatsen voor de play-offs.

Na de bekeruitschakeling tegen Ajax benadrukte de coach voor de camera van FOX Sports nog maar een keer: plaatsing voor de play-offs is de doelstelling. De clubs boven Vitesse haperen ook al een tijdje, maar daar heeft Sturing geen boodschap aan. Na vier duels zonder zege wil Vitesse weer een keer winnen. Tip: heb je hier vertrouwen in, dan kun je wedden op een thuiszege. Deze voorspelling heeft een quote van 2.05.

Duidelijk

Waar Vitesse stabiliteit zoekt, is die er duidelijk dit seizoen in Heerenveen. De nieuwe trainer Johnny Jansen heeft een duidelijk beeld van wat hij met zijn team wil en het is ook helder voor iedereen hoe belangrijk de rol is die je als speler daarin mag spelen.

De Friezen speelden 26 wedstrijden dit seizoen. Ibrahim Dresevic, Sven Botman en Hicham Faik misten nog geen enkele wedstrijd, terwijl Rodney Kongolo, Sherel Floranus, Mitchell van Bergen en Chidera Ejuke er pas één niet speelden.

Voeg daar de 23 wedstrijden van Warner Hahn en Jens Odgaard en de 22 van Joey Veerman aan toe en je hebt zo ongeveer de vaste basis dit seizoen. Die stabiliteit leidde nog niet direct tot de allerhoogste prestaties. De laatste zes duels leverden namelijk telkens geen zege op: twee gelijke spelen en vier nederlagen.

Heerenveen kan voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 twee keer in één seizoen winnen van Vitesse. Geloof je hierin, dan is het een tip te wedden op de voorspelling ‘winst sc Heerenveen’, tegen een quote van 3.45.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is er niet echt een team in het voordeel. Vitesse won tweemaal en Heerenveen één keer. De andere drie ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. Door 4-2 en 0-4 zeges heeft Vitesse wel een veel beter doelsaldo: 14-9. De laatste Vitesse – sc Heerenveen was in februari vorig jaar en eindigde in 2-2.

Teamnieuws

Vitesse-coach Edward Sturing houdt vast aan backs Max Clark en Julian Lelieveld, ondanks de roep om Eli Dasa en winteraanwinst Joshua Brenet. Ook Riechedly Bazoer blijft voorlopig op de reservebank zitten. Sondre Tronstad en Matus Bero krijgen de voorkeur op het middenveld.

Bij sc Heerenveen worden ook weinig veranderingen verwacht. Doelman Warner Hahn is nog geblesseerd, waardoor Filip Bednarek onder de lat staat. Jens Odgaard krijgt waarschijnlijk nog de voorkeur boven Runar Espejord, die nog niet helemaal fit lijkt te zijn.

Vitesse – sc Heerenveen tip

Kan Vitesse aansluiting zoeken bij de topvijf of klimt Heerenveen richting de plekken voor Europese play-offs? Voor beide teams staat er genoeg op het spel in deze onderlinge ontmoeting. Een puntendeling lijkt geen gekke verwachting. Tip: wedden op de voorspelling ‘gelijkspel’ met een quote van 3.65 bij Toto.

Vitesse – sc Heerenveen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.05
Gelijkspel: 3.65
Winst sc Heerenveen: 3.45