18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – PSV wedden, tips en quotes 7 april 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Vitesse – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 7 april 2019, 16.45 uur
Beste wedtip: PSV wint en meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.18

PSV moet nog een paar lastige klippen zien te omzeilen in de jacht op de landstitel. Eén daarvan is het uitduel tegen Vitesse. De Arnhemmers verloren geen van hun laatste 12 thuisduels.

Steviger op de eerste plaats

Na PSV’s nederlaag tegen Ajax volgde midweeks het herstel tegen PEC Zwolle. De Blauwvingers keerden met een 4-0 nederlaag terug naar Overijssel. PSV liep qua doelsaldo zelfs een punt in en heeft nu een doelsaldo van +65, waar Ajax een moyenne +71 noteert.

Luuk de Jong verstevigde dankzij 2 goals zijn eerste plaats op de topscorerslijst. De spits staat na 28 wedstrijden op 24 goals. Vitesse is één van zijn favoriete tegenstanders. De Jong scoorde 14 keer in 14 duels tegen de Arnhemmers.

Wedden op een goal van Luuk de Jong tijdens PSV – Vitesse is gequoteerd op 1.84. De Jong maakte tijdens PSV’s laatste twee thuisduels telkens de openingsgoal. Voorspellen dat hij tijdens PSV – Vitesse de 1e goal maakt, heeft een quotering van 4.20.

Uit vorm ondanks goede thuisbalans

Vitesse toonde veerkracht tegen AZ door een 0-2 achterstand weg te werken. Een zege was echter te veel gevraagd. Met het gelijkspel schoot de ploeg uit Arnhem niet heel veel op. Vitesse staat 6e, met een achterstand van 4 punten op nummer 5 FC Utrecht.

Vitesse won geen van zijn laatste 4 Eredivisie-duels. Desondanks kan de ploeg van Leonid Slutsky bogen op een goede thuisbalans. Vitesse verloor op 2 september 2018 voor het laatst een competitieduel in het Gelredome. Destijds was Ajax met 0-4 te sterk.

Op basis van PSV’s laatste uitduels (slechts 2 zeges in 6 wedstrijden) zou je Vitesse enige kans kunnen toedichten. Op grond van de recente historie echter niet: PSV won sinds 2014/15 al zijn Eredivisie-duels van Vitesse en hield in 7 van die 9 wedstrijden de nul. Wedden op PSV krijgt geen tegendoelpunt is gequoteerd op 3.05. Voorspellen dat PSV wint zonder tegendoelpunt heeft een quotering van 3.60.

PSV toont veerkracht in uitwedstrijden

Aangezien in 13 van Vitesses laatste 14 wedstrijden er meer dan 2.5 goals vielen, is het raadzaam te kijken naar weddenschap ‘PSV wint en meer dan 2.5 goals’. Deze wedddenschap kent een aanlokkelijke quotering van 2.18.

PSV kwam recentelijk in zijn uitduels tegen vergelijkbare subtoppers als Heerenveen en FC Utrecht op een achterstand, maar knokte zich nog wel terug tot een remise. De weddenschap ‘Vitesse scoort eerst en PSV wint’ heeft een quotering van 8.75. Gezien de recente historie is het echter meer waarschijnlijk dat PSV eerst scoort en wint. Deze weddenschap is gequoteerd op 1.90.

Een andere wedmogelijkheid is dat PSV, gezien zijn sterke voorhoede, in beide helften scoort. Wedden op PSV scoort in beide helften heeft een quotering van 2.25. Een iets hogere quotering, namelijk 2.63, heeft de weddenschap ‘PSV wint met handicap -1’. Het is niet onlogisch om te denken dat PSV met 2 goals verschil wint van Vitesse.

Vitesse – PSV tip

Vitesse won geen van zijn laatste 4 Eredivisie-duels. In 13 van Vitesses laatste 14 competitiewedstrijden werden er meer dan 2.5 goals gescoord. PSV won de laatste 5 seizoenen telkens in Arnhem. Tip bij het wedden op Vitesse – PSV: PSV wint en meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.18.

Vitesse – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 4.10
Gelijkspel: 3.95
Winst PSV: 1.72