18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip zondag 23 februari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Vitesse – PSV, Eredivisie

Aanvang: zondag 23 februari 2020, 14.30 uur

Beste wedtip: gelijkspel

Bookmaker: Toto

Quote: 2.05

PSV is weer op de weg terug na een periode van tegenslagen. In Arnhem staat nu het duel met Vitesse op het programma. Dit is onze voorbeschouwing voor Vitesse – PSV.

Zesde plaats met perspectief

Vitesse staat momenteel op de zesde plaats in de Eredivisie, het haalde 38 punten uit 23 wedstrijden. De Arnhemmers wonnen elf keer, speelden vijf keer gelijk en verloren zeven keer. Die zesde plaats biedt zeker perspectief. De afstand met nummer drie Feyenoord bedraagt vijf punten.

Afgelopen wedstrijd won Vitesse met 4-2 van sc Heerenveen. In Arnhem begon de thuisploeg uitstekend aan het treffen met de Friezen. Binnen de zestien minuten stond het 2-0 door doelpunten van Bryan Linssen en Tim Matavz. Heerenveen kwam niet in het stuk voor, maar kwam plotseling op 2-1 door een rake kopbal van Rodney Kongolo. Vitesse was van slag en zag Chidera Ejuke nog vóór rust de 2-2 maken.

Net als in Heerenveen verspeelde Vitesse dus ook nu weer een 2-0 voorsprong tegen de Friezen. In de tweede helft rechtte de Arnhemmers de rug en kwamen ze via Linssen opnieuw op voorsprong. Tien minuten later besliste Oussama Tannane het duel vanaf de strafschopstip: 4-2.

Twee keer de nul

PSV lijkt inmiddels uit het diepste dal geklommen te zijn. De Eindhovenaren kenden een hele slechte serie wedstrijden, maar in de thuiswedstrijd tegen Willem II kwam daar een einde aan. In het Brabantse onderonsje trok PSV met 3-0 aan het langste eind.

De week erna stond er een uitwedstrijd bij het dolende ADO Den Haag op het programma. Het werd een wedstrijd waarin PSV aan het zelfvertrouwen kon werken. De thuisploeg gaf totaal niet thuis en PSV won uiteindelijk eenvoudig met 3-0. Die eindstand viel nog mager uit, als je naar de kansenverhoudingen keek op het veld.

Door de twee overwinningen heeft PSV Willem II inmiddels gepasseerd op de ranglijst. De Eindhovenaren staan nu op de vierde plaats met 42 punten uit 26 wedstrijden. Nummer twee AZ heeft slechts vijf punten meer, maar moet nog een wedstrijd inhalen.

Wat denken de bookmakers van Vitesse – PSV?

De bezoekers zijn de favoriet voor de overwinning. Een overwinning van PSV staat gequoteerd op 2.05. Een overwinning van Vitesse heeft een quotering van 3.25 en een gelijkspel 3.55.

Terug in de tijd: vijfklapper van Donyell Malen in Eindhoven

De wedstrijd PSV – Vitesse eerder dit seizoen in Eindhoven werd dé wedstrijd van PSV-spits Donyell Malen. PSV won met 5-0 van de Arnhemmers en Donyell Malen was verantwoordelijk voor alle treffers die avond. Later in het seizoen raakte hij echter geblesseerd, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen voor PSV.

Teamnieuws: de succesformule bij PSV lijkt te zijn gevonden

PSV heeft gedurende dit seizoen de nodige kwaliteit moeten inleveren. Zo ging Hirving Lozano al vrij snel na aanvang van het nieuwe seizoen weg, raakte Malen geblesseerd en verruilde Steven Bergwijn PSV in de winter voor een dienstverband bij Tottenham Hotspur. Als je naar de laatste wedstrijden kijkt, zie je dat het steeds beter gaat lopen bij PSV. Zo startte Ryan Thomas tegen Willem II nog in de spits en scoorde meteen.

Vitesse – PSV tip

Het is een interessant duel tussen deze twee ploegen. Zowel Vitesse als PSV zijn weer aan het opkrabbelen en het vertoonde spel ziet er redelijk tot goed uit. Een winnaar aanwijzen is moeilijk bij deze editie van Vitesse – PSV. Onze tip bij deze wedstrijd is dan ook dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.05 bij Toto.

Vitesse – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 3.25
Gelijkspel: 3.55
Winst PSV: 2.05