18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 25 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Vitesse – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 25 oktober 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.15

De nummer een van de ranglijst van de Eredivisie komt op bezoek bij de huidige nummer drie: Vitesse – PSV. Beide ploegen willen de eerste plek veroveren. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Vitesse – PSV.

Duitse degelijkheid

Vitesse heeft dit seizoen de Duitser Thomas Letsch als trainer, wat tot nu toe erg goed uitpakt. De ploeg staat na vijf speelrondes knap derde. Vitesse is de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie, alleen Ajax wist twee keer tegen de Arnhemmers te scoren. Vitesse is dit seizoen alleen verslagen door de Amsterdammers. Verder heeft de ploeg van Letsch alles gewonnen.

RKC Waalwijk werd met 1-0 verslagen en de wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en ADO Den Haag eindigden in 2-0. Verder won Vitesse nog met 3-0 van Heracles Almelo. Letsch heeft de spelers van Vitesse goed georganiseerd. Ze laten hierdoor nauwelijks doelpunten door en zijn erg effectief in het afronden van de kansen.

Ongeslagen reeks

PSV is koploper van de eredivisie na vijf wedstrijden en de ploeg van Roger Schmidt is ook nog ongeslagen. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 van FC Groningen, met 2-1 van FC Emmen en speelde daarna met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. Fortuna Sittard werd met 2-0 verslagen en afgelopen speelronde versloegen de Eindhovenaren PEC Zwolle met 0-3. Schmidt heeft in de Eredivisie dus in alle wedstrijden punten gepakt met PSV en wil niets liever dan dit doorzetten tegen Vitesse.

PSV kon niet winnen van Granada in de Europa League afgelopen donderdag; het duel eindigde in 1-2. Schmidt zal de spelers moeten klaarstomen voor de wedstrijd tegen Vitesse, wat geen makkelijke wedstrijd gaat worden. Vitesse staat niet voor niks derde en dit wordt een serieuze test voor PSV.

Tactische verrassingen

Beide ploegen hebben momenteel een Duitse trainer aan het roer. Dit zie je ook terug in de systemen. PSV speelt nu standaard 4-4-2, terwijl Vitesse het met een 3-5-2 doet. In Nederland wordt doorgaans 4-3-3 gespeeld, maar met de buitenlandse coaches komen ook andere invloeden naar de Eredivisie. Deze coaches laten zien dat je ook goed voetbal kan spelen met andere formaties. Doordat er in Nederland niet vaak in deze systemen is gespeeld, wordt het een wedstrijd vol verrassingen. Het is namelijk lastig te voorspellen hoe deze systemen elkaar in evenwicht houden.

Onderlinge resultaten

De laatste keer dat Vitesse een competitiewedstrijd van PSV won, was in het seizoen 2013/14. De wedstrijd in Eindhoven eindigde toen in 2-6 voor Vitesse. Na deze wedstrijd heeft Vitesse alleen in 2018/19 nog eens punten gepakt tegen PSV, toen het 3-3 werd. Vorig seizoen eindigde Vitesse – PSV in 1-2 en in Eindhoven werd het 5-0 voor PSV. De ploeg van Schmidt is in het onderlinge resultaat dus duidelijk de favoriet.

Teamnieuws

Bij Vitesse is bijna de gehele selectie fit voor de wedstrijd tegen PSV. De Arnhemmers missen hoogstwaarschijnlijk alleen centrale verdediger Jacob Rasmussen en middenvelder Matus Bero.

PSV heeft meerdere blessures in de selectie. Marco van Ginkel, Érick Gutiérrez en Maximiliano Romero zijn er alle drie al een tijd uit door een blessure aan de knie. Verder zijn Eran Zahavi en Jordan Teze positief getest op het coronavirus en zij zullen hoogstwaarschijnlijk nog niet hersteld zijn.

Vitesse – PSV tip

Vitesse – PSV: beide ploegen zijn in vorm en staan er goed voor in de competitie. Vitesse wil de koppositie overnemen terwijl PSV die positie wil verstevigen, wat waarschijnlijk ook gaat lukken. Tip: wedden op de voorspelling ‘PSV wint’ met een quote van 2.15 bij Toto.

Vitesse – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.90
Gelijkspel: 3.70
Winst PSV: 2.15