Wedstrijd: Vitesse – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 8 december 2019, 12.15 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.60

Twee teams die lager op de ranglijst staan dan ze zouden willen, spelen in deze speelronde van de Eredivisie tegen elkaar, namelijk Vitesse en Feyenoord. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Vitesse – Feyenoord.

Vijf Eredivisie-duels op rij verloren

Het gaat op het moment erg slecht met Vitesse, waardoor het is gekelderd op de ranglijst van de Eredivisie. Het verloor vijf wedstrijden op rij in de Nederlandse competitie en dit kwam niet door een moeilijk programma. Zo wist het niet te winnen van ADO Den Haag, FC Emmen en Sparta. Hierdoor is de club uit Arnhem nu terug te vinden op de negende plaats, maar staat het wel maar drie punten achter de nummer vier, Willem ll.

 
Vorige week dacht Vitesse weer even aan winnen, doordat het op een 0-2 voorsprong kwam in en tegen Heerenveen. Toch ging het weer mis, want uiteindelijk werd de wedstrijd alsnog met 3-2 verloren door een knappe comeback van de Friezen.

Langzaamaan op de weg terug

Feyenoord is natuurlijk erg slecht aan dit seizoen begonnen, maar lijkt de draad weer opgepakt te hebben. Het is inmiddels weer zes wedstrijden ongeslagen, drie keer gelijk en drie overwinningen. Twee gelijke spelen werden in de Europa League geboekt tegen Young Boys en Rangers, waardoor de Rotterdammers nog steeds kans maken op een ticket voor de knock-outfase.

 
De resultaten zijn dus al beter dan eerst, maar overtuigend is het allemaal nog niet. De laatste twee overwinningen, tegen RKC en PEC Zwolle, waren allebei met één doelpunt verschil. Vorige week werd het 1-0 tegen PEC en Feyenoord had dit voor een groot deel te danken aan Nick Marsman die zijn ploeg op de been hield.

Geen Leonid Slutsky meer op de bank bij Vitesse

Door de slechte resultaten besloot Leonid Slutsky te vertrekken bij Vitesse, omdat hij dacht dat dit de beste keuze was. De interim-coach Joseph Oosting gaat het gelijk anders doen, want hij gaat een andere speelstijl toepassen. Zo gaat Keisuke Honda naar alle waarschijnlijkheid niet spelen tegen Feyenoord en zal Navarone Foor hem vervangen. Het zal zondag dus blijken of deze nieuwe impuls het tij kan keren voor Vitesse.

Gelijkspel in het GelreDome

Vorig seizoen deelden de teams de punten, want het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd was in evenwicht en zowel Vitesse als Feyenoord creëerde heel veel kansen. De Rotterdammers kwamen net voor rust (45+1’) op een 0-1 voorsprong, maar ze konden hier niet lang van genieten. Twee minuten na rust stond het namelijk alweer gelijk door een Arnhemse treffer, die de eindstand dus op 1-1 bepaalde. Tijdens deze editie heeft een gelijkspel een quote van 3.60.

Vitesse – Feyenoord tip

Vitesse is uit vorm en Feyenoord begint juist weer goed te draaien. Vitesse doet het deze week met een interim-coach die zijn elftal gelijk aanpast, waarmee hij een nieuwe impuls probeert over te brengen. De Rotterdammers spelen wel nog veel gelijk, zo ook in de laatste weken en vorig seizoen tegen de club uit Arnhem. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Vitesse – Feyenoord heeft een quote van 3.60.

Vitesse – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.80
Gelijkspel: 3.60
Winst Feyenoord: 2.25