Wedstrijd: Vitesse – FC Groningen, Eredivisie play-offs Europees voetbal
Aanvang: dinsdag 21 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Vitesse scoort in beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 2.50

FC Groningen pakte op de valreep een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. Het staat nu met één been in de finale door de 2-1 overwinning in Groningen op Vitesse. Nu is het tijd voor de return in Arnhem. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Vitesse – FC Groningen.

Lastig karwei

Vitesse heeft dus het eerste duel tegen FC Groningen verloren met 2-1. Het was geen beste wedstrijd van de Arnhemmers. Groningen was beter en dwong meer kansen af. Dat resulteerde in de 1-0 van Mimoun Mahi en de 2-0 van Samir Memišević. Het kreeg daarna nog een aantal kansen, maar het scoorde niet meer. Vitesse wist dat het met minimaal een uitgoal al een stuk kansrijker was op het bereiken van de finale. Via Max Clark viel die treffer ook. Voordat dat doelpunt viel, speelde hij nog een ongelukkige rol bij de 2-0 van Groningen. Hij vergreep zich aan Deyovaisio Zeefuik en de bal ging op de stip. Die fout maakte hij met een mooie goal enigszins goed.

In de eigen Gelredome moet Vitesse dus gaan scoren om uitschakeling te voorkomen. In de laatste vijf wedstrijden scoorden de Arnhemmers maar liefst zestien keer. Een interessante weddenschap is het feit dat Vitesse in beide helften gaat scoren. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.50.

Opgeklommen

FC Groningen kende een seizoen met twee gezichten. Het kende een slechte start in de Eredivisie en stond lange tijd in de gevarenzone. Na een tijdje ging het lopen bij de ploeg van Danny Buijs en naarmate het seizoen vorderde konden de doelstellingen bijgesteld worden. Uiteindelijk waren de Groningers verwikkeld geraakt in een strijd met Willem II om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. Tot op de laatste dag was het spannend. Als Groningen won of gelijkspeelde tegen FC Emmen, dan was het geplaatst voor de play-offs. De club uit het Hoge Noorden verloor echter bij de promovendus met 1-0 en zag Willem II tot twee keer toe op voorsprong komen op bezoek bij ADO Den Haag. Het ticket ging toch nog naar Groningen omdat Willem II uiteindelijk verloor van de Hagenaars (6-2).

In de thuiswedstrijd kwam Groningen goed voor de dag en het vertrouwen in een goede afloop zal er zeker zijn. De bookmakers zijn echter van mening dat Vitesse de beste papieren heeft als het gaat om de overwinning. Een quotering van 1.70 is verbonden aan een Arnhemse overwinning. Als Groningen wint krijg je 4.85 keer je inzet terug en bij een gelijkspel 3.90.

Onderlinge resultaten

FC Groningen wist drie keer te winnen van Vitesse in de laatste vijf ontmoetingen. Eerder dit seizoen werd het 2-1 in Groningen en 5-1 in Arnhem.

De laatste ontmoeting zonder doelpunten dateert van 11 december 2011. Een extra Vitesse – FC Groningen tip is dat er meer dan 2.5 doelpunten gaan vallen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.18

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Vitesse kan men geen beroep doen op Charly Musonda, Vyacheslav Karavaev, Matus Bero, Hilary Gong en Brian Linssen.

Bij FC Groningen zijn Jan Hoekstra en Iliass Bel Hassani geblesseerd.

Vitesse – FC Groningen tip

Vitesse weet dat het moet scoren in de thuiswedstrijd. Het heeft in de afgelopen wedstrijd ook laten zien dat het weet hoe dat moet. FC Groningen zal zo snel mogelijk willen scoren om Vitesse voor een lastigere opgave te zetten. Vitesse heeft daarentegen genoeg kwaliteit en scorend vermogen in huis. De beste Vitesse – FC Groningen tip is dat Vitesse in beide helften scoort. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.50 bij Toto.

Vitesse – FC Groningen Eredivisie play-offs Europees voetbal wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 1.70
Gelijkspel: 3.90
Winst FC Groningen: 4.85