18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 12 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Vitesse – Ajax, KNVB Beker
Aanvang: Woensdag 12 januari 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Ajax & over 1.5 doelpunt
Bookmaker: Toto
Quote:1.53
Er zijn nog acht teams over in de KNVB Beker en dit betekent dat de kwartfinales zijn aangebroken. Voor deze ronde staan er interessante wedstrijden op het programma, waaronder Vitesse – Ajax. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Vitesse in een kleine dip

Het gaat de laatste weken niet van harte bij Vitesse, want de club wist drie Eredivisie-wedstrijden op rij niet te winnen. De club uit Arnhem speelde gelijk tegen FC Emmen en ADO Den Haag, waarna het ook nog met 1-0 van FC Groningen verloor. De laatste overwinning was in de KNVB Beker en toen werd er met 0-2 van Heracles gewonnen. Vitesse had niet heel veel kansen nodig in die wedstrijd, maar de laatste weken is dat juist wel het geval.

Vorig jaar strandde Vitesse in deze ronde van de KNVB Beker door met 2-0 van AZ te verliezen. De Arnhemse club komt wel vaker ver in het toernooi, maar werd tot nu toe pas één keer de echte winnaar. Dit gebeurde in 2017, want toen won Vitesse juist met 0-2 van AZ om zo de beker binnen te halen.

Titel prolongeren

Ajax wist de KNVB Beker vorig jaar nog te winnen, want het versloeg Willem II uiteindelijk in de finale met maar liefst 0-4. De club streeft er dit jaar natuurlijk naar om het kunstje weer over te doen. Tot nu toe speelden de Amsterdammers nog niet tegen sterke tegenstanders in het bekertoernooi. In de eerste wedstrijd wonnen ze met 3-4 bij Telstar en in de achtste finale werd Spakenburg met 7-0 van het veld geveegd.

Woensdag gaat Ajax weer als favoriet de wedstrijd in, maar het zal wel de eerste test worden. Vitesse is namelijk de eerste Eredivisie-ploeg waar de Amsterdamse club tegen speelt in dit seizoen van de KNVB Beker.

Volle ziekenboeg bij Ajax

Zondag werden de wedstrijden in de Eredivisie afgelast en dit was voor Ajax misschien niet zo verkeerd. De club heeft veel geblesseerde spelers en op deze manier hebben zij de tijd om te herstellen zonder dat er gespeeld wordt.

Voor woensdag zijn er nog wel veel afwezigen. Zo moet Ajax het zonder David Neres, Zakaria Labyad, Hakim Ziyech, Quincy Promes en Joël Veltman doen. Daarnaast is Daley Blind pas net terug en heeft hij nog geen wedstrijdritme.

Vitesse effectiever in laatste ontmoeting

Vitesse en Ajax speelden in de eerste speelronde van dit Eredivisie-seizoen tegen elkaar en de club uit Arnhem kwam in de dertiende minuut al met 1-0 voor. De Amsterdammers stelden in de eerste helft nog orde op zaken, want Donny van de Beek zorgde ervoor dat de ruststand 1-1 was. Tien minuten na de pauze deed Riechedly Bazoer zijn oude club zeer door er 2-1 van te maken, maar dit was niet genoeg voor de overwinning. Dušan Tadić bepaalde in de 75e minuut de eindstand namelijk op 2-2.

Vitesse kon hier toch niet ontevreden over zijn, want Ajax had het betere van het spel en creëerde veel meer kansen.

Vitesse – Ajax tip

Ajax is de favoriet om door te gaan naar de halve finale, maar de club heeft wel last van veel blessures. Eerder dit seizoen eindigde het in een gelijkspel tussen deze teams. Het verschil is wel dat Vitesse de laatste weken wat moeizamer speelt.

De tip bij deze wedstrijd is daarom dat Ajax wint en dat er meer dan 1.5 doelpunt valt. Deze voorspelling van Vitesse – Ajax heeft een quote van 1.53.

Vitesse – Ajax KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 5.85
Gelijkspel: 4.95
Winst Ajax: 1.48