Wedstrijd: VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: Zaterdag 23 mei 2020, 15.30 uur
Beste wedtip: Winst Borussia Dortmund & over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.86

Borussia Dortmund heeft de jacht op Bayern München weer hervat, maar het gat is nog altijd vier punten. Deze week moet het met de nummer zes van de Bundesliga, VfL Wolfsburg, afrekenen om in het spoor van de koploper te blijven. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund.

Zesde met veel concurrentie

Wolfsburg doet het niet onverdienstelijk dit jaar, maar het zal dit seizoen niet zomaar weer aansluiten bij de top vijf van de Bundesliga. De nummer vijf, Bayer Leverkussen, heeft namelijk 50 punten en dit zijn er elf meer dan de 39 punten van Wout Weghorst en zijn team. Het is voor Wolfsburg meer zaak om de teams die net wat lager staan achter zich te houden. Freiburg en Schalke staan bijvoorbeeld maar op een achterstand van twee punten en dit is natuurlijk geen luxe voor de nummer zes.

Vorige week startte de Duitse competitie weer na een aantal weken zonder voetbal vanwege het coronavirus en Wolfsburg kwam met de schrik vrij bij de herstart. In het duel tegen Augsburg stond de 1-1 stand lang op het bord, maar in de 91e minuut wist de club toch nog met 1-2 te winnen. Ondanks dat Wolfsburg de overhand had, kon de wedstrijd dus ook zomaar in een gelijkspel eindigen.

Kans op de titel in leven houden

Borussia Dortmund kende een erg goede herstart van de Bundesliga, want het was met maar liefst 4-0 te sterk voor Schalke. In dit duel was te zien dat de nummer twee van Duitsland erg efficiënt met de kansen kan omgaan. De club scoorde namelijk met al de schoten die het binnen de palen loste. De Noorse spits Erling Braut Håland opende de score en gaat dus gewoon door waar hij gebleven was. Een goal van hem levert deze keer een quotering van 1.80 op.

Door deze klinkende overwinning blijft Dortmund in het spoor van Bayern München. Het gat tot de koploper is nog steeds vier punten, wat te overbruggen valt. Niet alleen de club uit Dortmund jaagt op de Rekordmeister. Ook Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig en Bayer Leverkussen doen nog mee in de titelrace.

Team nieuws

Niet iedereen kwam fit terug bij hun team na de corona-break. Zo keerde Yannick Gerhardt geblesseerd terug bij Wolfsburg. De middenvelder heeft te maken met een gezichtsfractuur en is nog niet geheel fit.

Bij Dortmund waren er vorige week al veel afwezigen en deze week is dit nog steeds het geval. Emre Can en Axel Witsel hebben beiden een spierprobleem, wat de kans op een basisplek zo goed als uitsluit. Daarnaast was ook Marco Reus niet fit genoeg en zijn seizoen lijkt voorbij. De Duitse sterspeler heeft namelijk een blessure aan zijn adductoren.

Duidelijke cijfers

Eerder dit seizoen bestond er geen twijfel over wie de terechte winnaar was, toen deze twee teams elkaar tegenkwamen. Borussia Dortmund had meer de bal, creëerde meer kansen en ging hier ook zuiniger mee om. Toch stond het bij rust nog 0-0. In de tweede helft begon de club uit Dortmund het werk te belonen en dit deed het met maar liefst drie doelpunten. De geel-zwarten zijn vaak te sterk voor Wolfsburg, want ze verloren in 2015 voor het laatst van deze tegenstander. In de negen duels na deze nederlaag won Dortmund acht keer en werd het slechts één keer gelijk.

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund tip

De teams wonnen allebei hun eerste wedstrijd na de corona-break, maar Dortmund deed dit veel overtuigender en tegen een moeilijkere tegenstander. De club moet winnen om zicht te houden op de titel en dit lijkt het ook te gaan doen. De tip bij deze wedstrijd is dat de club uit Dortmund wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund heeft een quote van 1.86.

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst VfL Wolfsburg: 4.30
Gelijkspel: 3.85
Winst Borussia Dortmund: 1.71