18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Valencia – Manchester United voorspelling – wedden, quotes en tip 12 december 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Valencia – Manchester United, Champions League
Aanvang: woensdag 12 december 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

De laatste speelronde van de Champions League wordt deze week afgewerkt met daarin de wedstrijd Valencia – Manchester United. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Opmaken voor Europa League

Aan het begin van dit millenium was Valencia een ploeg waar iedereen rekening mee diende te houden, ook in Europees verband. In 2002 en 2004 kroonde de club zich namelijk tot Spaans landskampioen, maar opvallender was de opmars in de Champions League. In de opeenvolgende jaren 2000 en 2001 bereikten de Spanjaarden de finale van de Champions League, maar achtereenvolgens waren Real Madrid (3-0) en Bayern München (1-1, 5-4 na strafschop) te sterk voor Valencia. Wel werd in 2004 de UEFA Cup gewonnen.

Deze competitie werd later opgevolgd door de Europa League en in dat toernooi moet Valencia nu verder gaan. Juventus en Manchester United bleken te goed en hebben zich samen al geplaats voor de volgende ronde. Valencia weet wel al dat het doormag in de Europa League, omdat Young Boys Bern de Spaanse ploeg niet meer in kan halen. Tip: in de competitie en Champions League samen speelde Valencia elf keer gelijk in twintig wedstrijden. Je kunt wedden dat dit tegen United ook gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 3.35.

Onder druk

José Mourinho heeft een lange en succesvolle loopbaan achter de rug. Menig voetbalcoach wordt jaloers van het lijstje clubs van de Portugees. Benfica, União Leiria, FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, opnieuw Chelsea, en Manchester United waren de werkgevers van Mourinho. Met Porto en Internazionale won hij ook nog eens de Champions League. Dit is hem bij Manchester United, waar hij in 2016 werd aangesteld, nog niet gelukt. Wel wist hij ten koste van Ajax de finale van de Europa League te winnen.

Dit seizoen staat Mourinho onder druk als trainer van Manchester United. Het loopt nog niet zo soepel als fans en beleidsbepalers zouden willen zien. In de competitie staat United op de zesde plaats, liefst acht punten achter op Chelsea en Arsenal, de nummers vier en vijf. Een landstitel lijkt schier onmogelijk met zestien punten achterstand op Liverpool. In de Champions League is Manchester United al door naar de volgende ronde met slechts twee tegengoals. Je kunt wedden dat de Engelsen weer de nul houden. Deze voorspelling krijgt een quote van 3.35 en lijkt daarmee een goede tip.

Onderlinge resultaten

In de seizoenen 1982/83, 1999/00, 2000/01 en 2010/11 stond Valencia – Manchester United ook al op het programma in Europees verband. Van deze acht wedstrijden won Valencia er een en Manchester United twee. De andere vijf duels eindigden in een gelijkspel. Dat was ook het resultaat toen de twee ploegen elkaar ontmoetten op 2 oktober. Toen werd het 0-0 op Old Trafford.

Teamnieuws

José Gayá moet dit duel laten schieten; de linksback van Valencia zit een schorsing uit. Gabriel Paulista speelt waarschijnlijk ook niet mee, nadat hij vorige week geblesseerd uitviel tegen Sevilla. Ook Jeison Murillo, Cristiano Piccini en Kévin Gameiro zijn nog vraagtekens. Hierdoor zouden Mouctar Diakhaby, Toni Lato en Santi Mina kunnen gaan spelen.

Bij Manchester United zullen de geblesseerde Victor Lindelöf en Alexis Sánchez in elk geval niet in actie gaan komen. Anthony Martial krijgt waarschijnlijk rust, net als Nemanja Matić, die op scherp staat.

Valencia – Manchester United tip

Voor beide teams staat er vrijwel niets meer op het spel voor dit duel. Manchester United zal echter nog volle bak willen gaan in de hoop Juventus te passeren en groepswinnaar te worden. Beide teams staan dit seizoen bekend om hun wedstrijden met weinig doelpunten en dat kun je gebruiken voor je weddenschap. Tip: wedden op ‘minder dan 2,5 goals’ met een quote van 1.85 bij Toto.

Valencia – Manchester United Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Valencia: 2.49
Gelijkspel: 3.35
Winst Manchester United: 2.85