18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Valencia – Arsenal voorspelling – wedden, quotes en tip 9 mei 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Valencia – Arsenal, Europa League
Aanvang: donderdag 9 mei 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.85

Valencia en Arsenal maken zich op voor het tweede duel van het tweeluik in de halve finale van de Europa League. Wie gaat er naar de finale in Bakoe? In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Valencia – Arsenal.

Kans op Champions League

Valencia heeft in de competitie nog een kans op het bemachtigen van een ticket voor de Champions League. Het heeft drie punten achterstand op nummer vier Getafe en er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Ook op doelsaldo ontlopen die twee ploegen elkaar niet veel. Getafe heeft een doelsaldo van 15 en Valencia van 12. Kortom, het wordt een spannend slot voor Valencia in de Spaanse competitie.

In de eerste wedstrijd van het tweeluik met Arsenal heeft Valencia, ondanks de nederlaag, wel een belangrijk uitdoelpunt te pakken. Hierdoor gloort er iets meer hoop dan wanneer het 3-0 was geworden.

Plek 3 uit zicht

Arsenal heeft in de Premier League de strijd om de derde plaats verloren. De afstand met nummer drie Chelsea is, met nog één wedstrijd te gaan, opgelopen tot vier punten. Het gelijke spel tegen Brighton & Hove Albion (1-1) heeft Arsenal de das om gedaan. Ook de vierde plaats lijkt haast onmogelijk voor Arsenal. Tottenham heeft drie punten meer en een beter doelsaldo (28 om 20). Arsenal gaat dus opnieuw eindigen buiten de plaatsen die recht geven op plaatsing voor de Champions League.

Daarmee is de kans op Champions League echter nog niet verkeken. Als Arsenal de finale van de Europa League bereikt én wint, dan doet het volgend seizoen mee in het Miljardenbal. Die kans is aanwezig want The Gunners hebben zich een goede uitgangspositie verschaft in het eerste duel. Alexandre Lacazette had met twee goals een groot aandeel in de 3-1 overwinning. Tóch zien de bookmakers Arsenal helemaal niet als de favoriet voor de winst. Ze hebben met een quotering van 1.87 meer vertrouwen in een Spaanse overwinning. Een overwinning van Arsenal staat op 3.90 en een gelijkspel op 3.85.

Onderlinge resultaten

Valencia en Arsenal stonden zes keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De Spanjaarden wonnen vier keer en de Engelsen twee keer.

De laatste ontmoeting, buiten de 3-1 van vorige week, vond plaats op 8 augustus 2009. Valencia trok toen met 2-0 aan het langste eind.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Valencia is niet iedereen fit genoeg voor het treffen met Arsenal. Zo kan er geen beroep gedaan worden op Rodrigo Moreno Machado, Geoffrey Kondogbia, Denis Cheryshev en Francis Coquelin.

Bij Arsenal moet men het stellen zonder Danny Welbeck, Rob Holding, Hector Bellerin, Denis Suarez en Aaron Ramsey.

Valencia – Arsenal tip

Valencia zal alles moeten geven om de hoop op de finale in leven te houden. Arsenal zal zo snel mogelijk willen scoren om de wedstrijd te beslissen. Het zal een interessant duel worden en de beste Valencia – Arsenal tip is dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.85 bij Toto.

Valencia – Arsenal Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Valencia: 1.87
Gelijkspel: 3.85
Winst Arsenal: 3.90