18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uruguay – Rusland voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Uruguay – Rusland, WK 2018
Aanvang: maandag 25 juni 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: winst Uruguay
Bookmaker: Toto
Quote: 2.49

Ze hebben zich al geplaatst voor de achtste finales, maar wie wordt eerste en wie tweede? Uruguay ontmoet gastland Rusland. In dit artikel onze tips en de beste quotes voor de beste weddenschap.

Nog niet sprankelend

In 1930 bood Uruguay aan het eerste wereldkampioenschap voetbal ooit te organiseren en hierop had het direct succes. In de finale werd met 4-2 van Argentinië gewonnen en hiermee was het Zuid-Amerikaanse land de eerste wereldkampioen voetbal ooit. In 1950 herhaalde de Uruguayanen dit kunstje, toen in de beslissende laatste wedstrijd van de finalepoule verrassend met 2-1 van thuisland en favoriet Brazilië gewonnen werd. Na deze successen wilde Uruguay hier graag gevolg aan geven, maar verder dan vierde plekken in 1954, 1970 en 2010 kwam het land niet.

Dit WK begon goed met twee zeges, waarmee Uruguay zich al geplaatst heeft. De 1-0 tegen Egypte viel echter pas in de laatste minuten van de wedstrijd. Van Saoedi-Arabië werd daarna met diezelfde score gewonnen, maar ook dat was geen enorm overtuigende prestatie van de tweevoudig wereldkampioen. De kwalificatie kwam Uruguay goed door, met een tweede plaats achter Brazilië. Negen overwinningen, vier gelijke spelen en vijf nederlagen waren de uiteindelijke scores voor de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez. Een tip zou kunnen zijn om te wedden op Uruguay dat de nul houdt tegen Rusland. Deze voorspelling levert een quote van 2.65 op.

Tabárez is inmiddels sinds 2006 bondscoach van Uruguay, een baan die hij tussen 1988 en 1990 ook al had. Tussendoor coachte hij clubs uit Argentinië, Italië en Spanje, waaronder een jaar bij AC Milan. Op het WK 2010 werd Uruguay vierde en in 2014 haalde het land de achtste finales van het eindtoernooi. Veel hoop zal dit toernooi rusten op de schouders op aanvallers Luis Suárez en Edinson Cavani. Zij hebben respectievelijk 51 en 42 doelpunten gemaakt voor hun nationale team. Suárez heeft een quote van 2.56 om te scoren tegen Rusland. Als je gaat wedden op Cavani is die quote 2.56.

Speler om op te letten

Cristian Rodríguez is na verdedigers Diego Godín en Maximiliano Pereira de meest ervaren international van Uruguay. 106 keer eerder trok hij het tenue van zijn nationale team aan. In de eerste poulewedstrijd tegen Egypte moest hij invallen omdat Nahuel Nandéz niet goed rendeerde als linkshalf in het 4-4-2-systeem van Tabárez. Rodríguez, oud-speler van Paris Saint-Germain, Benfica, FC Porto en Atlético Madrid, is inmiddels actief bij Peñarol in zijn vaderland. Hij moet zorgen dat Uruguay aan de linkerkant aanvallend gezien gevaarlijk kan worden tegen het gastland.

Spelers verrassen hele land

De Russische fans waren erg pessimistisch over dit WK. Volgens veel media hadden de spelers van de nationale ploeg niets te zoeken op dit toernooi, ook al wordt het in eigen land gehouden. Dit wereldkampioenschap is nu al het beste WK ooit voor de Russen, sinds ze apart een land zijn van de Sovjet-Unie. In 1994, 2002 en 2014 kwalificeerde het land zich eerder, maar telkens was de groepsfase het eindstation. In 2008, onder leiding van Guus Hiddink, haalde Rusland wel de halve finales van het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. Ondanks de geringe historie, leverde wedden op Rusland voor de eindzege wel een mooie quote op, van 30.00. Dat is even hoog als Colombia, Kroatië en Uruguay.

Omdat Rusland het gastland is van dit toernooi hoefde het geen kwalificatiewedstrijden te spelen. Directe plaatsing betekende dat Rusland het moest doen met oefenduels sinds de Confederations Cup 2017. Na dit toernooi werd gewonnen van Zuid-Korea met 4-2, maar daarna wisten de Russen niets meer te winnen. Van Iran (1-1), Argentinië (0-1), Spanje (3-3), Brazilië (0-3), Frankrijk (1-3), Oostenrijk (1-0) en Turkije (1-1) werd achtereenvolgens niet gewonnen. Dit WK startte het team van coach Stanislav Tsjertsjesov echter voortvarend. Saoedi-Arabië werd met 5-0 van de mat gespeeld en Egypte delfde ook het onderspit: 3-1.

Tsjertsjesov werd na het EK 2016 aangesteld als de nieuwe bondscoach, na eerdere klussen bij onder meer Spartak Moskou, Dinamo Moskou en Legia Warschau. Hij heeft het team naar zijn hand weten te zetten. Routiniers als Igor Akinfejev en Joeri Zjirkov spelen een belangrijke rol en ook de 38-jarige Sergej Ignjasevitsj keerde terug in het nationale teams na diverse blessures achterin. Tot nu toe maken Alekandr Golovin, Denis Tsjerysjev en Artjom Dzjoeba indruk op dit toernooi. Een tip kan zijn te wedden op een doelpunt van een van die laatste twee. Dat levert je een quote van 4.90 (Tsjerysjev) of 3.00 (Dzjoeba) op.

Speler om op te letten

Mário Fernandes is niet bepaald een Russische naam en dat kan kloppen. De rechtsback werd in het Braziliaanse São Caetano do Sul geboren. In zijn vaderland speelde hij voor Grêmio, voor hij in 2012 overgenomen werd door CSKA Moskou. Bij die club speelde Fernandes inmiddels 141 wedstrijden en in 2016 kreeg hij een Russisch paspoort. Eerder speelde hij al één oefeninterland voor Brazilië, maar dat was geen belemmering om voor de Russen te gaan spelen. In zijn eerste twee WK-wedstrijden gaf hij één assist en kwamen 79,7 procent van zijn passes aan.

Onderlinge resultaten

Uruguay en Rusland speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2012 eindigde een oefenwedstrijd tussen beide landen in 1-1.

Blessures of schorsingen

Uruguay is zonder kleerscheuren uit de eerste twee duels gekomen, maar Rusland moet het wel stellen zonder Alan Dzagojev, die in de openingswedstrijd uitviel met een blessure.

Uruguay – Rusland tip

Voor zowel Uruguay als Rusland staat er niets meer op het spel. Beide ploegen zijn al door en de tegenstander in de achtste finales wordt voor beiden hoe dan ook waarschijnlijk Portugal of Spanje. Alsnog lijkt het een goede tip om te voorspellen dat Uruguay de wedstrijd gaat winnen, door de kwalitatief sterke selectie. Tip: Uruguay wint, met een quote van 2.49 bij Toto.

Uruguay – Rusland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Uruguay: 2.49
Gelijkspel: 2.94
Winst Rusland: 2.96