18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 12 juni 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig, Bundesliga
Aanvang: Vrijdag 12 juni 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Winst RB Leipzig
Bookmaker: Toto
Quote: 1.43

In de aanstaande speelronde van de Bundesliga staat er weer een belangrijk affiche op het programma als het gaat om Europees voetbal. TSG 1899 Hoffenheim ontvangt RB Leipzig en beide ploegen hebben verschillende Europese ambities. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig.

Redelijke hervatting

Hoffenheim is niet onaardig begonnen aan het laatste deel van dit seizoen, want het haalde acht punten uit de vijf wedstrijden na de onderbreking. Het eerste duel na de break werd nog met 0-3 verloren van Hertha BSC, maar daarna begon het te lopen. Hoffenheim versloeg Köln en Mainz, en speelde daarnaast nog gelijk tegen Paderborn en Fortuna Düsseldorf.

Mede door deze uitslagen staat de club nu op plek zeven in de Bundesliga. Wanneer de club nog één plaats weet te stijgen, speelt het volgend seizoen in de kwalificatie van de Europa League. Momenteel heeft Wolfsburg die plaats in handen met 45 punten en dit zijn slechts twee punten meer dan Hoffenheim.

Champions League

RB Leipzig is de huidige nummer drie en dit zou aan het einde van het seizoen een plek in de Champions League betekenen, want de eerste vier krijgen een ticket voor dit toernooi. Het kampioenschap is bijna onmogelijk, dus de club moet ervoor zorgen dat het minimaal in de top vier blijft staan. Dit is nog wel een spannende strijd, omdat de nummers vier en vijf op drie punten van Leipzig staan.

Sinds de hervatting liet de Duitse nummer drie al wel wat steken vallen, want het speelde gelijk tegen Feiburg, Hertha BSC en Paderborn. Leipzig won wel van Köln en Mainz. De uitslagen van de afgelopen wedstrijden zagen er dus redelijk hetzelfde uit als bij Hoffenheim. Het verschil is wel dat Leipzig nog niet verloor na de corona-onderbreking.

Team informatie

Aan beide kanten zijn er spelers die niet in actie kunnen komen. Bij Hoffenheim is Jacob Bruun Larsen een twijfelgeval, omdat de linksbuiten last heeft van een spierprobleem. Leipzig moet het zonder Yussuf Poulsen en Dayot Upamecano doen. De Deense spits kampt met een enkelblessure en de centrale verdediger kreeg in het vorige duel twee gele kaarten, waardoor hij geschorst is.

Laatste ontmoeting

Hoffenheim en Leipzig speelden in december voor het laatst tegen elkaar in de Bundesliga. Toen speelde de Duitse nummer drie in eigen huis en dit was ook te zien. Het was duidelijk de sterkste van de twee, wat ook terug te zien was in de eindstand. Leipzig won uiteindelijk met 3-1 en hier was niks op aan te merken door het enorme aantal aan kansen dat de club creëerde. Het had ook niet misstaan als de thuisploeg met 5-1 of zelfs 6-1 had gewonnen. Dit keer heeft een zege van Leipzig een quote van 1.43.

TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig tip

Hoffenheim is nog op jacht naar de kwalificatie voor de Europa League en Leipzig wil Champions League spelen volgend seizoen. De teams zijn allebei redelijk bezig sinds de hervatting van de Bundesliga, maar laten toch nog wat steken vallen. Voor deze wedstrijd heeft Leipzig de beste papieren, want het staat hoger op de ranglijst en won eerder dit seizoen al overtuigend. De tip bij TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig is daarom: Winst RB Leipzig. Deze voorspelling heeft een quote van 1.43.

TSG 1899 Hoffenheim – RB Leipzig Bundesliga wedden

Quotes bij Toto
Winst TSG 1899 Hoffenheim: 5.80
Gelijkspel: 4.85
Winst RB Leipzig: 1.43