18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tottenham Hotspur – Everton voorspelling – wedden, quotes en tip 6 juli 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Tottenham Hotspur – Everton, Premier League
Aanvang: maandag 6 juli 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Tottenham Hotspur
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

De Premier League gaat verder met speelronde 33. Tottenham Hotspur en Everton gaan het tegen elkaar opnemen. Het is het duel tussen de nummers negen (Tottenham) en elf (Everton). Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts één puntje. Dit is onze voorbeschouwing voor Tottenham Hotspur – Everton.

Negende plaats

Tottenham is bezig aan een matig seizoen. De Spurs staan op de negende plaats met 45 punten uit 32 wedstrijden. Er werd 12 keer gewonnen, 9 keer gelijkgespeeld en 11 keer verloren. Het heeft de eerste Europese plaats, de zesde plaats, nog wel in het vizier. Op dit moment staat Wolverhampton Wanderers zesde met 52 punten uit 32 wedstrijden.

In de vorige wedstrijd nam Tottenham het in een uitwedstrijd op tegen Sheffield United. Dat is een directe concurrent van de Spurs en dus was het een belangrijk duel. Het eindigde echter in een debacle voor Tottenham. Na 84 minuten spelen stond het met 3-0 achter. De 3-1 van Harry Kane in de 90e minuut was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Tottenham in het vizier

Everton heeft Tottenham nog volop in het vizier. Het verschil tussen beide teams bedraagt namelijk slechts één puntje. Everton staat op de elfde plaats met 44 punten uit 32 wedstrijden. Het won 12 keer, speelde 8 keer gelijk en verloor 12 keer.

Afgelopen wedstrijd zorgde Everton voor een stunt. Het won namelijk thuis van nummer drie Leicester City met 2-1. Na zestien minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor door doelpunten van Richarlison en Gylfi Sigurdsson. Leicester deed pas in de tweede helft iets terug. In de 51e minuut zorgde Kelechi Iheanacho voor de 2-1, maar verder dan dat kwam Tottenham niet.

Wat denken de bookmakers van Tottenham Hotspur – Everton?

De bookmakers zien Tottenham Hotspur als de favoriet voor de overwinning. Een zege van de Spurs staat gequoteerd op 2.07. Een overwinning van Everton krijgt een quotering van 3.35 en een gelijkspel krijgt eveneens een quotering van 3.35.

Terug in de tijd

Tottenham en Everton stonden dit seizoen al een keer tegenover elkaar. Dat was op 3 november 2019. Op Goodison Park eindigde het treffen tussen Tottenham en Everton in een 1-1 gelijkspel. De Spurs kwamen in de 63e minuut op een 0-1 voorsprong via Dele Alli, maar moesten na 79 minuten verder met tien man door een rode kaart van Heung-Min Son. Everton rook bloed en maakte in extremis (negentigste minuut) gelijk via Cenk Tosun.

Teamnieuws

Bij beide ploegen is er iets aan de hand. Zo staan er bij Tottenham twee spelers op scherp. Het gaat om Toby Alderweireld en Eric Dier. Bij een volgende gele kaart zijn ze geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. Everton heeft te maken met twee blessuregevallen. Het gaat om Cenk Tosun (kruisband) en Jean-Philippe Gbamin (ingescheurde achillespees).

Tottenham Hotspur – Everton tip

Tottenham is favoriet en dat is ook logisch. Het staat slechts één puntje voor op Everton, maar beschikt wel over een betere selectie. Everton zal ongetwijfeld proberen om Tottenham het vuur aan de schenen te leggen, maar het is en blijft een lastige klus. Onze tip bij Tottenham Hotspur – Everton is dan ook dat Tottenham wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.07 bij Toto.

Tottenham Hotspur – Everton Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Tottenham Hotspur: 2.07
Gelijkspel: 3.35
Winst Everton: 3.35