18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tottenham Hotspur – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 22 december 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Tottenham Hotspur – Chelsea, Premier League
Aanvang: zaterdag 22 december 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: winst Tottenham Hotspur
Bookmaker: Toto
Quote: 2.28

De nummers zeven en vier van de Premier League staan tegenover elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Tottenham Hotspur – Chelsea.

Revanche

Begin december 2015 stond José Mourinho nog voor de groep bij Chelsea, maar halverwege die maand zette de Londense club hem aan de kant. Hierna was hij werkzaam bij Manchester United, maar inmiddels staat hij voor de groep bij Tottenham Hotspur, waar ondanks het bereiken van de Champions Leaguefinale vorig jaar Mauricio Pochettino aan de kant werd geschoven. Tijd voor Mourinho om weer revanche te halen, voor de laatste twee mislukte avonturen in Engeland.

Het begin van Tottenham onder Mourinho is niet slecht. Van Manchester United (2-1) en Bayern München (3-1) werd weliswaar verloren, maar daar tegenover staan zeges op Olympiakos (4-2), Bournemouth (3-2), Burnley (5-0) en Wolverhampton Wanderers (1-2). Zaak is nu de derde tegenstander van formaat wel te verslaan. Tip: Tottenham bleef ongeslagen in de laatste zes thuisduels. Wedden op de voorspelling ‘Tottenham Hotspur wint of speelt gelijk’ geeft een quote van 1.38.

Jonkies

Afgelopen zomer kwam Christian Pulisic als enige aanwinst binnen op Stamford Bridge. Hij was al eerder binnengehaald en mocht zich nu na een verhuurperiode melden bij Chelsea. Verder haalde de club geen nieuwe spelers door een verbod op transfers. Jongelingen als Fikayo Tomori, Reece James, Mason Mount en Tammy Abraham konden hiervan profiteren en hun doorbraak beleven in het eerste elftal.

Met de jonkies draait Chelsea prima mee in de topvier. Van de laatste vijf wedstrijden in de Premier League gingen er wel vier verloren. Dit zijn zestien punten verlies. Deze punten hadden er samen voor kunnen zorgen dat Chelsea op plek twee had gestaan. Het is nu zaak om achtervolgers als Sheffield United, Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur achter zich te houden. Het kan een tip zijn te kijken naar de laatste acht uitduels van Chelsea. Hierin vielen telkens minimaal drie goals. Wedden op de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ geeft een quote van 1.58.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden heeft geen enkel team een duidelijk voordeel, met drie zeges voor beide clubs in de laatste zes duels. Vorig seizoen eindigde Tottenham Hotspur – Chelsea in 3-1.

Teamnieuws

José Mourinho moet vijf spelers missen voor deze wedstrijd. Doelmannen Hugo Lloris en Michel Vorm kunnen niet spelen en Ben Davies, Tanguy Ndombele en Érik Lamela zijn er eveneens niet bij. Hierdoor mogen Paulo Gazzaniga en Mohamed Sissoko weer uitkijken naar een basisplek.

Bij tegenstander Chelsea is het nog onzeker of Ruben Loftus-Cheek mee kan spelen, net als Fikayo Tomori en Olivier Giroud. De kans is groot dat coach Frank Lampard geen risico neemt met de drie. Waarschijnlijk vormen Kurt Zouma en Antonio Rüdiger weer het centrale duo achterin.

Tottenham Hotspur – Chelsea tip

Voor beide teams geldt bij deze Tottenham Hotspur – Chelsea dat ze alle zeilen bij moeten zetten om zich te kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen. De thuisploeg lijkt op het moment net wat sterker. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst Tottenham Hotspur’ met een quote van 2.28 bij Toto.

Tottenham Hotspur – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Tottenham Hotspur: 2.28
Gelijkspel: 3.50
Winst Chelsea: 2.80