18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 13 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund, Champions League
Aanvang: woensdag 13 februari 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72

De knock-outrondes van de Champions League gaan van start met onder meer het affiche Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Hunkering naar succes

Tottenham Hotspur wordt wereldwijd gezien als een topclub en veel spelers zouden dan ook graag uitkomen voor de Londense club. Topspelers als Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Christian Eriksen, Son Heung-min en Harry Kane komen wekelijks uit voor Tottenham. Het enige wat nog ontbreekt aan de topstatus van de club is een gevulde prijzenkast. In 1951 en 1961 werd Tottenham Engels landskampioen, terwijl de laatste bekerwinst ook alweer elf jaar geleden is.

In Europees verband moet de club het doen met tweemaal eindwinst in de UEFA Cup. De laatste keer dat Tottenham Hotspur overwinterde in de Champions League was in het seizoen 2010/11. Destijds werd AC Milan uitgeschakeld (0-1 en 0-0), maar Real Madrid bleek een maatje te groot. In Madrid won de thuisploeg met 4-0, waarna Tottenham ook thuis verloor: met 0-1. Tip: je kunt wedden of Tottenham nu opnieuw de kwartfinale haalt. De voorspelling ‘Ja’ krijgt een quote van 2.10, voor ‘Nee’ is deze 1.65.

Verdedigend sterk

In de Bundesliga is elke defensie erg bang voor de aanvallers van Borussia Dortmund. Deze wisten namelijk dit seizoen in 21 competitiewedstrijden het aantal van 54 doelpunten te bereiken. Voornamelijk Marco Reus en Paco Alcácer zijn goed op schot, met respectievelijk 13 en 12 goals. Voor de Spanjaard is dat nog knapper vanwege het feit dat hij vaak als wisselspeler aan een wedstrijd moet beginnen. In de Champions League staat het gemiddelde ook op twee doelpunten per duel: 12 uit 6.

Toch valt vooral de verdedigende kwaliteit van Borussia Dortmund op in de Champions League, niet de aanvallende. In een poule met Atlético Madrid, AS Monaco en Club Brugge hield Borussia Dortmund in vijf wedstrijden de nul. Het lukte alleen Atlético tot scoren te komen tegen de Duitsers. In Madrid werd het 2-0, maar in alle andere duels kreeg Dortmund geen tegentreffers. Het kan een tip zijn te wedden dat dit tegen Tottenham ook lukt. Deze voorspelling geeft een quote van 2.85.

Onderlinge resultaten

Tijdens de laatste vier onderlinge duels gingen deze twee clubs gelijk op. Beide teams wisten twee wedstrijden te winnen. De laatste Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund eindigde in 3-1.

Teamnieuws

Ben Davies is nog geblesseerd en kan niet meespelen. Datzelfde geldt voor sleutelspelers Dele Alli en Harry Kane, maar zij hebben wel weer deelgenomen aan de groepstraining. Ook Eric Dier en Érik Lamela zijn nog vraagtekens. Toby Alderweireld zal waarschijnlijk in de basis komen ten koste van Oliver Skipp.

Borussia Dortmund mist haar sterspeler; Marco Reus liep afgelopen week een blessure op en moet langs de kant toekijken. Daardoor komt Paco Alcácer mogelijk in de basis terecht, waardoor Mario Götze op het middenveld gaat spelen. Ook Manuel Akanji speelt niet mee, dus coach Lucien Favre moet kiezen tussen Ömer Toprak en Julian Weigl.

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund tip

Deze Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund gaat tussen twee gemankeerde ploegen, die het beiden zonder een sterspeler moeten doen. Wel valt te verwachten dat de twee alsnog gaan aanvallen, wat je als tip kan gebruiken. Wedden op de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ heeft een quote van 1.72 bij Toto.

Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Tottenham Hotspur: 2.07
Gelijkspel: 3.55
Winst Borussia Dortmund: 3.50