18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Top 4 wedden verrassingen 2019

Tim Giesbers

Soms kan sport heel voorspelbaar en ook saai zijn. Ajax wint thuis van RKC Waalwijk en Real Madrid pakt de punten bij Leganés. Hier zou je blindelings je geld op inzetten. Helaas heeft dat weinig zijn, aangezien de quoteringen niet in je voordeel werken bij op het oog makkelijke voorspellingen. Dat gokken op verrassingen kan lonen, lees je bij onderstaande vier voorbeelden van verrassingen in 2019.

De reden dat de quoteringen voor verrassingen zo hoog zijn is vrij logisch. Bookmakers weten ook dat de kans op Ajax-winst tegen RKC Waalwijk erg groot is, dus dat mensen daar graag op gaan wedden. Dan moet de quotering niet te hoog zijn want dat kost het wedkantoor te veel geld. Hierdoor zal RKC als underdog een hoge quotering krijgen. Lukt het RKC dan om te winnen en heb je hierop ingezet, dan krijg je een mooie uitbetaling.

Het lijkt een slecht idee te wedden op de underdog en vaak is dat ook zo. Er zijn echter gevallen waarin het juist een goede tactiek kan zijn. Meer over het wedden op underdogs lees je in onze gids daarover. De voorbeelden hieronder kunnen je wat vertellen over deze gokjes en wat ze je uiteindelijk op kunnen leveren.

Oranje Leeuwinnen bereiken finale WK

Zo vanzelfsprekend was het niet dat Nederland de finale van het WK voor vrouwen zou bereiken. Het winnen van het Europees kampioenschap in 2017 in eigen land was een fantastische boost voor het Nederlandse vrouwenvoetbal, maar hierna liep het iets moeizamer voor de Oranje Leeuwinnen. Directe kwalificatie voor het WK zat er niet in, in de play-offs moesten de dames afrekenen met Denemarken.

Dit lukte en voorafgaand aan het toernooi werd Nederland als een verre outsider gezien voor een eventuele titel maar ook voor een finaleplaats. De Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Engeland werden door alle kenners getipt als betere teams en zodoende kon je een hoop geld verdienen door in te zetten op een finaleplaats van het team van bondscoach Sarina Wiegman, namelijk met een quotering van 6.50.

In de groepsfase rekenden de Oranje Leeuwinnen simpel af met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada, waarna via Japan, Italië en Zweden alsnog de finale bereikt werd. Zodoende werd toch bereikt waarvoor de hoge quotering stond. Inzetten op deze prestatie had je dan ook een mooie winst opgeleverd. De finale werd helaas niet gewonnen (2-0 tegen Verenigde Staten), maar Nederland zette toch een mooie prestatie neer.

Ajax alsnog uitgeschakeld door Tottenham Hotspur

Niet alleen de Oranje Leeuwinnen zetten Nederland weer op de mondiale voetbalkaart maar ook Ajax zorgde ervoor dat iedereen weer met bewondering naar ons land kijkt. Met topspelers als Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Dusan Tadic veroverde het team van Erik ten Hag de Champions League en dat leverde bijna een finaleplaats op, wat de eerste sinds 1996 zou zijn.

Achtereenvolgens merkten Sturm Graz, Standard Luik, Dynamo Kiev, AEK Athene, Benfica, Real Madrid en Juventus hoe goed Ajax was en zij vlogen een voor een uit het toernooi. Hierna volgde de halve finale tegen Tottenham Hotspur. De heenwedstrijd werd gespeeld in Londen en op vreemd terrein wist Ajax een 0-1-overwinning te boeken door een goal van Donny van de Beek.

Met de return op het programma kon je wedden op het bereiken van de finale. Deze quotering was 1.32 voor Ajax en 3.40 voor Tottenham Hotspur. Zodoende leek het duidelijk dat de Londenaren geen sta-in-de-weg meer zouden zijn voor Ajax. Dat verliep helaas net anders. Ajax kwam op een 2-0-voorsprong, waarna de quotering voor Tottenham helemaal hoog werd. Lucas Moura maakte het goed voor de Engelsen met een hattrick en in de laatste minuut werd het lot van Ajax bezegeld. Mooi voor mensen die hadden gewed op Tottenham, minder mooi voor het Nederlandse voetbal.

Nederland wint sterke groep Nations League

Wel mooi voor het Nederlandse voetbal was de Nations League. Tijdens dit nieuw in het leven geroepen landentoernooi zouden de sterkste landen van Europa het tegen elkaar op gaan nemen. Het was wachten op de loting, maar duidelijk werd dat Nederland hoe dan ook in een zware poule terecht zou komen met alleen maar sterke tegenstanders en gezien de magere staat van Oranje zou dit een lastig karwei gaan worden.

De loting wees ook uit dat mensen met recht pessimistisch mochten zijn voor onze Nations Leaguepoule, waarin we gekoppeld werden aan Frankrijk en Duitsland. De Fransen waren net wereldkampioen geworden en kregen een quotering van 2.00 om de poule te winnen, gevolgd door Duitsland (2.05). Je ziet al dat Nederland waarschijnlijk een hogere quote heeft en dat bleek ook zo. Voor wedden op groepswinst van Nederland kreeg je een quote van 9.00!

De eerste wedstrijd tegen Frankrijk ging met 2-1 verloren maar daarna begon Oranje te schitteren. In eigen huis werd van Duitsland (3-0) en Frankrijk (2-0) gewonnen waarna de oranje gekte weer los leek te barsten. Tegen Duitsland moest daarna minimaal een punt gehaald worden, maar door een 2-0-voorsprong van de Duitsers leek dit een onmogelijke opgave. Uiteindelijk lukte het toch. Quincy Promes en Virgil van Dijk scoorden in de laatste vijf minuten en Nederland won de poule!

Richard Carapaz wint Giro d’Italia

De Giro d’Italia is een van de grootste wielerwedstrijden ter wereld, samen met de Tour de France en de Vuelta. Er is dan ook veel aandacht voor de Italiaanse wielerronde. Elk jaar wordt er flink gewed op wie zich uiteindelijk winnaar van de Giro mag noemen. In de voorgaande jaren gingen grote namen als Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin en Chris Froome er met de prijs vandoor.

De grote favoriet voor de editie van dit jaar was de Sloveen Primoz Roglic, gevolgd door Tom Dumoulin. Ook wielrenners als Simon Yates, Vincenzo Nibali, Miguel Angel Lopez en Mikel Landa werden genoemd. Een heel stuk verder op de lijst kwam Richard Carapaz uit Ecuador, met een quote van 51.00. Van hem werd dus niet per se veel verwacht, maar hij zou iedereen versteld laten staan.

Vanaf het begin stond Primoz Roglic bovenaan in het algemeen klassement maar Caparaz kwam al dichterbij vanaf het winnen van de vierde etappe. Toen hij ook de veertiende etappe won stond hij zelfs bovenaan in het klassement. Deze positie zou hij niet meer uit handen geven. Hij eindigde met een voorsprong van 1 minuut en 5 seconden op runner-up Vincenzo Nibali.