18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Telstar – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip KNVB Beker 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Telstar – Ajax, KNVB Beker
Aanvang: Woensdag 18 oktober 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Ajax handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.36
Er staat weer een speelronde van de KNVB Beker op het programma en titelverdediger Ajax gaat op bezoek bij Telstar dat doorgaans in de Keuken Kampioen Divisie speelt. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Telstar – Ajax.

Middenmoot in de Eerste Divisie

Telstar valt niet echt op in de Keuken Kampioen Divisie, want het staat momenteel op de elfde plek en is daarmee terug te vinden in de middenmoot. Het won tot nu toe evenveel wedstrijden als het verloor, namelijk zeven en het speelde vijf keer gelijk. Ook de doelpunten voor en tegen zijn in evenwicht, 29 om 29.
In de laatste drie gespeelde wedstrijden wist Telstar geen enkele keer te winnen, maar het had dan ook een moeilijk programma. Zo’n drie weken geleden kwam het tweede elftal van Ajax op bezoek en de Amsterdammers wonnen die wedstrijd met 2-3. In de weken daarna werd er gelijkgespeeld tegen NAC en De Graafschap, dus ook twee clubs die hoger op de ranglijst staan.

Drie wedstrijden op rij verloren

Ajax was een paar weken geleden nog ongeslagen in de Eredivisie en de club leek ook door te gaan in de Champions League. Twee weken later ziet het er heel anders uit. De Amsterdammers verloren namelijk twee speelronden geleden met 0-2 van Willem II. De week die daarop volgde verliep nog veel slechter voor Ajax. Op woensdag verloor het van Valencia met 0-1 waardoor het in de Champions League werd uitgeschakeld en op zondag was AZ met 1-0 te sterk. De club uit Alkmaar heeft daarom nu evenveel punten als Ajax, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is beter, waardoor zij toch nog steeds aan kop gaan in de Eredivisie. Ondanks de tegenvallende resultaten van de laatste weken, is Ajax natuurlijk de favoriet tegen Telstar. Een overwinning van de club uit Amsterdam heeft namelijk een quote van 1.14.
Het valt niet alleen op dat Ajax drie wedstrijden op rij verloor, maar ook dat het in al die duels niet aan scoren toe kwam. Dit was voorheen geen probleem voor de Amsterdammers, want in de Eredivisie scoorde het dit seizoen al 52 keer in zeventien duels. Dat is dus alsnog een gemiddelde van meer dan 3 goals per wedstrijd.

Ziekenboeg raakt voller en voller

Eén van de redenen van de dip van Ajax kan het gemis van Quincy Promes zijn. De topscorer van de koploper raakte een tijdje geleden geblesseerd en zijn ploeg komt sinds zijn afwezigheid moeilijk tot scoren. Niet alleen hij is er niet bij tegen Telstar, want ook spelers als David Neres, Zakaria Labyad en Daley Blind zijn niet fit genoeg om te spelen.

Vorige editie van de KNVB Beker

In het vorige seizoen beleefden beide ploegen een totaal verschillend KNVB Bekertoernooi. Telstar werd namelijk al in de eerste ronde pijnlijk met 5-0 uitgeschakeld door AFC. Ajax deed het juist erg goed en won het toernooi uiteindelijk in de finale van Willem II met 0-4.

Telstar – Ajax tip

Ajax staat nog altijd eerste in de Eredivisie en Telstar staat elfde in de Keuken Kampioen Divisie. Het krachtsverschil is dus duidelijk te zien. Eerder dit seizoen wist Telstar niet van het tweede elftal van de Amsterdammers te winnen. De tip bij deze wedstrijd is dat Ajax wint met handicap -1. Deze voorspelling van Telstar – Ajax heeft een quote van 1.36.

Telstar – Ajax KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Telstar: 12.50
Gelijkspel: 8.05
Winst Ajax: 1.14