Wedstrijd: Sporting Lissabon – PSV, Europa League
Aanvang: woensdag 28 november 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Sporting Lissabon
Bookmaker: Toto
Quote: 2.43

PSV lijkt uit te moeten vechten met LASK Linz wie doorgaat naar de volgende ronde van de Europa League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sporting Lissabon – PSV.

Vertrouwen

Het is inmiddels een eeuwigheid geleden dat Sporting kampioen werd van Portugal. Sinds de eeuwwisseling lukte dit in 2000 en 2002, maar hierna niet. Benfica en FC Porto maken de dienst uit in het Iberische land. Sinds die laatste titel eindigde Sporting veertien van de zeventien seizoenen in de topdrie, waarmee het zich wel een ware topclub mag noemen. Dit seizoen staat Sporting vierde en de kans is groot dat de Portugezen doorgaan in de Europa League.

Sporting zal vertrouwen putten uit de eerste plaats in de Europa League-poule, maar net zo veel uit het verleden tegen Nederlandse clubs. Acht keer eerder speelde Sporting een thuiswedstrijd tegen een Nederlandse opponent in Europees verband. De eerste zes eindigden in zeges, waarna in het seizoen 2009/10 gelijkgespeeld werd tegen FC Twente (0-0) en sc Heerenveen (1-1). Je kunt deze reeks als tip gebruiken om te wedden dat Sporting niet verliest. Deze voorspelling heeft een quote van 1.41.

Orde

Mark van Bommel stond een tijd onder druk. In een periode werd achtereenvolgens niet gewonnen van FC Utrecht (3-0), LASK Linz thuis (0-0), AZ (0-4), Sparta (2-2), weer LASK uit (4-1) en Willem II (2-1). Hierna kwam een interlandperiode en PSV moest vervolgens winnen van sc Heerenveen om een beetje rust in de tent te krijgen. Denzel Dumfries werd benoemd tot nieuwe aanvoerder en de terugkeer van Steven Bergwijn en Donyell Malen gaf het team een extra boost.

Met de twee steraanvallers terug in het team wist PSV direct te winnen. Het was niet per se een goede wedstrijd, maar sc Heerenveen werd met 2-1 verslagen. In de Europa League is het nu alle hens aan dek. Eigenlijk moet PSV minimaal een punt pakken tegen Sporting om nog kans te maken door te gaan naar de volgende ronde. Daarna moeten de Eindhovenaren winnen van Rosenborg BK en hopen dat LASK verliest van Sporting. Tip: heb je er vertrouwen dat PSV doorgaat, dan kun je hierop wedden. Deze voorspelling heeft een quote van 1.45.

Onderlinge resultaten

Sporting Lissabon en PSV stonden pas één keer eerder tegenover elkaar in een officiële wedstrijd. Afgelopen september won PSV in eigen huis met 3-2 tijdens de eerste speelronde van deze Europa League.

Teamnieuws

Sporting moet het in deze wedstrijd waarschijnlijk stellen zonder Fernando, Jovane Cabral en Rodrigo Battaglia.

Bij PSV keerden Steven Bergwijn en Donyell Malen terug in het elftal, waardoor alleen reservekeeper Yannick van Osch en veldspelers Ibrahim Afellay en Sam Lammers gemist moeten worden.

Sporting Lissabon – PSV tip

Voor deze Sporting Lissabon – PSV lijkt de thuisploeg de beste papieren te hebben, waar PSV de punten het hardst nodig heeft.  Sporting lijkt sterk genoeg om niet te verliezen van de Eindhovenaren, en mag gezien de historie en vorm zelfs als favoriet worden beschouwd. Tip: wedden op de voorspelling ‘winst Sporting Lissabon’ met een quote van 2.43 bij Toto.

Sporting Lissabon – PSV Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Sporting Lissabon: 2.43
Gelijkspel: 3.35
Winst PSV: 2.70