Wedstrijd: Sparta Rotterdam – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 13 september 2020, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Eindelijk weer elke zondag met het bord op schoot, want de Eredivisie begint weer. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Sparta Rotterdam – Ajax.

Druk

Sparta beleefde vorig seizoen als promovendus een prima seizoen in de Eredivisie. Op doel en achterin werden de nodige versterkingen ingevlogen, maar vooral voorin is het een grote wisseling van de wacht. In twee transfermarkten vertrokken Lars Veldwijk, Halil Dervisoglu, Ragnar Ache, Joël Piroe en Patrick Joosten. Voor hen kwamen Lennart Thy, Reza Kharchouch en Danzell Gravenberch terug, naast de vanuit de jeugd doorgeschoven jongeling Emanuel Emegha.

Het is de vraag of zij de spitsen van het vorige jaar kunnen doen vergeten. Vooral op de schouders van Thy zal een grote druk rusten. De Duitser is van alle spitsen in de selectie de enige met Eredivisie-ervaring (in het shirt van VVV-Venlo en PEC Zwolle). Het is maar de vraag of de elfde plek van vorig jaar geëvenaard kan worden. Een goed resultaat tegen Ajax zou daarbij helpen. Tip: wedden op de voorspelling dat Sparta wint of gelijkspeelt geeft je een quote van 3.35.

Topfavoriet

Het is goed zoeken naar Nederlanders die niet denken dat Ajax er dit seizoen met de kampioensschaal vandoor gaat. En dat is ook redelijk logisch. De Amsterdammers hebben huizenhoog de grootste begroting en laten dat ook zien op de transfermarkt. Voor nieuwe spelers als Mohammed Kudus en Anthony werd zonder twijfel flink de portemonnee getrokken en mogelijk wordt er ook nog een linksback of controlerende middenvelder aangetrokken in het restant van de transfermarkt.

Maar er is wel een kanttekening voor de status van topfavoriet voor de Amsterdammers. Vorig seizoen was die favorietenrol namelijk ook voor Ajax. Maar uiteindelijk kreeg de club het erg lastig met AZ, terwijl ook Feyenoord nog op de loer lag. Ajax mag dus geen steken laten vallen. Het ideale scenario is om te beginnen met een overwinning zonder tegengoal. Tip: ga je wedden op deze voorspelling, dan levert je dat een quote van 2.43 op.

Onderlinge resultaten

Gezien de recente onderlinge historie heeft Ajax een megagroot voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tegen Sparta wisten de Amsterdammers er namelijk ook zes te winnen. Het doelsaldo is met 5-20 dan ook ruim in het voordeel van de Amsterdammers.

Teamnieuws

Zomeraanwinst Reda Kharchouch moet door een blessure verstek laten gaan. Het is dus maar de vraag wie Lennart Thy gaat ondersteunen in de aanval. Achterin lijkt Tom Beugelsdijk langer op zijn kans te moeten wachten. Voorlopig kan hij een reserverol achter Michaël Heylen en Bart Vriends krijgen.

Erik ten Hag heeft de laatste weken toegewerkt naar een redelijk vast elftal. Ryan Gravenberch en Édson Álvarez zijn hierin de controleurs, met Quincy Promes als nummer tien voor hen. Centraal achterin zal het nog te vroeg zijn voor Daley Blind, waardoor Lisandro Martínez kan gaan starten.

Sparta Rotterdam – Ajax tip

Sparta Rotterdam – Ajax: het moge duidelijk zijn wie hier de favoriet is. Vooral de blessure van Kharchouch kan Sparta gaan opbreken. Ajax lijkt een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Tip: wedden op de voorspelling ‘Ajax wint met handicap -1’ met een quote van 1.59 bij Toto.

Sparta Rotterdam – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta Rotterdam: 1.84
Gelijkspel: 3.50
Winst Ajax: 4.00