18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – De Graafschap voorspelling – wedden, quotes en tip 25 mei 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Sparta – De Graafschap, Eredivisie play-offs
Aanvang: zaterdag 25 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Sparta
Bookmaker: Toto
Quote: 1.82

De finales van de play-offs voor promotie/degradatie levert het affiche Sparta – De Graafschap op. Welk team speelt volgend seizoen in de Eredivisie? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Terugkeer

Dit seizoen stond vanaf de competitiestart in het teken van de terugkeer van Sparta naar de Eredivisie. Spelers als Fankaty Dabo (gehuurd), Gregor Breinburg, Adil Auassar, Mohamed Rayhi, Édouard Duplan en Lars Veldwijk werden naar het Kasteel gehaald om Sparta de nodige impulsen te geven voor dit seizoen. Uiteindelijk bleek FC Twente in de reguliere competitie te sterk, met een voorsprong van elf punten op nummer twee Sparta.

In de nacompetitie speelden de Rotterdammers tegen TOP Oss. Deze Brabantse club was een ware angstgegner voor Sparta dit seizoen. In Oss werd het namelijk 0-0, waarna Sparta in eigen huis met 1-4 ten onder ging tegen TOP. De nacompetitie ging echter een heel stuk makkelijker. Abdou Harroui scoorde twee keer in Oss, waardoor met 0-2 gewonnen werd. Thuis werd het 3-0 door een goal van Bart Vriends en twee van Ragnar Ache. Je kunt deze uitslagen als tip gebruiken voor je voorspelling en wedden dat Sparta wint en de nul houdt. Hiervoor staat een quote van 3.60.

Finales

Nog twee finales zijn er te spelen voor De Graafschap voordat het ultieme doel dit seizoen bereikt kan worden: handhaving in de Eredivisie. Na de promotie vorig seizoen moest het Eredivisievoetbal verlengd worden op de Vijverberg. De Graafschap profiteert van het feit dat de vernieuwde regels rondom degradatie pas vanaf volgend seizoen van kracht zullen worden. In het nieuwe scenario degraderen de onderste twee teams namelijk direct, daar had De Graafschap ook bij gezeten dit seizoen.

Aan de hand van Charlison Benschop werd de vorige ronde overleefd. De heenwedstrijd op bezoek bij SC Cambuur eindigde in 1-1, maar door twee doelpunten van de in de winterstop aangetrokken aanvaller won De Graafschap het thuisduel met 2-0. Sparta is nu de laatste horde op weg naar nog een jaar Eredivisieschap. Tip: de Doetinchemse club is niet sterk in uitwedstrijden. De laatste uitzege stamt van 16 maart, 0-3 tegen sc Heerenveen. Daarna werd verloren van FC Groningen (1-0), PSV (2-1), Vitesse (4-1) en Vitesse (6-1), waarna de 1-1 kwam tegen Cambuur. Je kunt wedden op opnieuw een nederlaag, tegen een quote van 1.82.

Onderlinge resultaten

In de seizoenen 2012/13, 2013/14 en 2014/15 stond het affiche Sparta – De Graafschap op het programma. Beide teams wisten van hun drie thuisduels er twee te winnen en één gelijk te spelen.

Teamnieuws

Sparta moet het stellen zonder doelman Roy Kortsmit, verdedigers Suently Alberto en Bradley Martis en aanvaller Lars Veldwijk.

Bij De Graafschap spelen verdedigers Ted van de Pavert en Jurre Vreman niet mee, net als middenvelder Liban Abdulahi.

Sparta – De Graafschap tip

Beide teams zullen bij deze Sparta – De Graafschap alles op alles zetten om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen. Gezien de goede vorm van de thuisploeg en de slechte uitwedstrijden van De Graafschap kun je voor je voorspelling Sparta zien als favoriet.Tip: wedden op een overwinning van Sparta met een quote van 1.82.

Sparta – De Graafschap Eredivisie play-offs wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 1.82
Gelijkspel: 3.85
Winst De Graafschap: 4.20