18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Shakhtar Donetsk – FC Basel voorspelling – wedden, quotes en tip 11 augustus 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Shakhtar Donetsk – FC Basel, Europa League
Aanvang: Dinsdag 11 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Shakhtar Donetsk
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

Het is tijd voor de kwartfinales van de Europa League en dit betekent dat vanaf nu alle teams maar één keer tegen elkaar spelen. Dinsdag spelen Shakhtar Donetsk en FC Basel in de Veltins-Arena tegen elkaar voor een plek in de halve finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Shakhtar Donetsk – FC Basel.

Spectaculaire slotfase

Shakhtar Donetsk speelde in de achtste finale tegen het Duitse Wolfsburg en in de heenwedstrijd won het met 1-2. In de thuiswedstrijd van afgelopen woensdag leek het lang uit te lopen op een gelijkspel. Beide spelers stonden na 70 minuten spelen nog maar met tien spelers op het veld en in de slotfase vielen de doelpunten. Shakhtar kreeg het voor elkaar om tussen de 89e en 93e minuut maar liefst drie keer te scoren, waardoor er alsnog een mooie einduitslag van 3-0 op het bord stond.

De kampioen van Oekraïne kan nog wel eens heel gevaarlijk zijn voor Manchester United en Internazionale, die als favoriet van het toernooi gezien worden. Shakhtar kwam eerder dit seizoen namelijk uit in de Champions League en kwam maar net tekort om door te gaan in een groep met Manchester City, Atalanta Bergamo en Dinamo Zagreb.

Goed toernooi

FC Basel speelde wel al vanaf het begin in de Europa League. Het werd in groep C geplaatst met Getafe, Krasnodar en Trabzonspor als tegenstanders. De Zwitserse ploeg eindigde die groep als nummer één met dertien punten uit zes wedstrijden. In die groepswedstrijden kwam Basel twaalf keer tot scoren, oftewel gemiddeld twee per duel.

Na de eerste wedstrijd in het tweeluik van de achtste finale was het eigenlijk al duidelijk dat Basel een ronde verder zou bekeren. De club won bij Eintracht Frankfurt namelijk al met 0-3. In het thuisduel waren de Zwitsers wederom te sterk, maar dit keer met 1-0. In dit duel schoten beide teams vaak richting doel. Toch was het vooral Basel dat echte kansen creëerde en de overwinning was dan ook wel terecht te noemen.

Blessures en schorsingen

Shakhtar mist wat spelers wegens blessures en schorsingen. Zo viel Ismaily twee maanden geleden uit en hij moest een kruisbandoperatie ondergaan. De linksback wordt pas in december terugverwacht. Vladyslav Vakula raakte onlangs ook geblesseerd en zijn schouderblessure houdt hem ook nog even aan de kant. Daarnaast is ook Davit Khocholava er niet bij woensdag, want hij pakte in de wedstrijd tegen Wolfsburg een directe rode kaart.

Basel kan ook niet iedereen opstellen, want Luca Zuffi, Edon Zhegrova, Jonas Omlin en Ramires kampen allemaal met een blessure. Zij speelden allemaal de afgelopen wedstrijden niet en ook dit duel komt te vroeg.

Een team de sterkere

De teams kwamen elkaar in 2015 voor het laatst tegen, toen voor een vriendschappelijke wedstrijd. Basel kwam al vroeg op voorsprong, maar Shakhtar was uiteindelijk toch met 1-3 te sterk. De clubs speelden in 2008 voor het laatst tegen elkaar op het hoogste niveau, de Champions League. In dat tweeluik was Shakhtar veel te sterk en won het over twee wedstrijden gezien met 7-1 van Basel. Dit keer is de club uit Oekraïne ook de favoriet. Een zege van Shakhtar heeft namelijk een quote van 1.85 en een overwinning van Basel 3.90.

Shakhtar Donetsk – FC Basel tip

Beide teams gingen overtuigend door in de vorige ronde. Shakhtar kwam net tekort in de Champions League en Basel deed het goed in de Europa League. In de voorgaande ontmoetingen tussen deze twee teams was Shakhtar de betere en ook nu lijkt de club een maatje te groot voor Basel. De voorspelling voor Shakhtar Donetsk – FC Basel is daarom dat Shakhtar wint en deze voorspelling heeft een quote van 1.85.

Shakhtar Donetsk – FC Basel Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Shakhtar Donetsk: 1.85
Gelijkspel: 3.50
Winst FC Basel: 3.90