18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Manchester United wedden, tips en quotes 21 februari 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Sevilla – Manchester United, Champions League
Aanvang: woensdag 21 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.15

Manchester United mag in de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Sevilla.

Een keer geen Europa League

Voor Sevilla is de Champions League niet per se onbekend terrein, maar wel de knock-outfase van dit toernooi. In de seizoenen 2013/14, 2014/15 en 2015/16 wisten de Spanjaarden de Europa League te winnen. Vorig seizoen was Leicester City te sterk in de achtste finale van de Champions League, dus het wordt een keer tijd voor een kwartfinale. In de poulefase werd afgerekend met Spartak Moskou en NK Maribor, waardoor Sevilla als nummer twee achter Liverpool door mag bekeren.

In deze wedstrijden was Sevilla ongeslagen in de thuiswedstrijden (twee overwinningen en één gelijkspel), terwijl in de uitduels niet gewonnen werd (twee gelijke spelen en één nederlaag). In de competitie staat Sevilla op een vijfde plaats, zes punten achter een positie voor Champions Leaguekwalificatie volgend seizoen. Eduardo Berizzo, die dit seizoen begon als trainer van Sevilla, werd ontslagen en eind 2017 vervangen door Vincenzo Montella. Sindsdien werd alleen uit bij Eibar verloren (5-1), de andere tien wedstrijden bleef Sevilla ongeslagen.

Vervolg aan succes Europa League?

Vorig seizoen moest Manchester United genoegen nemen met de Europa Leaguewinst. Een mooie competitie, maar niet zo mooi als de Champions League. Het doel is dan ook duidelijk: de Cup met de Grote Oren mee naar Engeland nemen. In de groepsfase waren FC Basel, CSKA Moskou en Benfica niet sterk genoeg om het United moeilijk te maken. Alleen de Zwitsers wisten verrassend van The Red Devils te winnen, maar de andere vijf wedstrijden waren een prooi voor United. Voor José Mourinho zou het zijn derde CL-winst zijn, na zijn zeges met FC Porto (2003/04) en Internazionale (2009/10).

Spaanse clubs zijn niet de favoriete tegenstanders voor United. Afgelopen jaar was Real Madrid te sterk in de UEFA Super Cup en eerder waren FC Barcelona (2010/11, finale CL), Athletic Bilbao (2011/12, achtste finale EL) en Real Madrid (2012/13, achtste finale CL) drie seizoenen op rij te sterk voor de club uit Manchester. Vorig seizoen werd de ban doorbroken door Celta de Vigo uit te schakelen in de halve finale van de Europa League, onderweg naar de eindzege tegen Ajax.

Onderlinge resultaten

Sevilla en Manchester United stonden nog nooit in een officiële wedstrijd tegenover elkaar.

Flink aantal spelers langs de lijn

Voor Sevilla wordt het nog flink puzzelen in de opstelling. Sébastien Corchia staat sowieso langs de kant en Miguel Layún is niet speelgerechtigd, maar er zijn vooral veel spelers met vraagtekens achter hun naam. Van Simon Kjær, Éver Banega, Joaquín Correa, Nolito en Luis Muriel is het niet zeker of ze kunnen spelen. Coach Vincenzo Montella zal hopen dat een aantal van hen gewoon kan starten.

Ook voor José Mourinho is de opstelling nog niet geheel zeker. Marouane Fellaini is er sowieso niet bij, maar voor Eric Bailly, Daley Blind, Ander Herrera, Paul Pogba, Marcus Rashford en Zlatan Ibrahimović is het nog niet zeker of zij kunnen spelen.

Sevilla – Manchester United tip

Sevilla is in eigen huis sterk bezig en de nieuwe coach Montella is sterk begonnen aan zijn baan. Manchester United heeft het altijd lastig tegen Spaanse ploegen, maar zal voor deze uitwedstrijd tekenen voor een puntendeling. Tip: een gelijkspel met een quote van 3.15 bij Toto.

Sevilla – Manchester United Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 2.88
Gelijkspel: 3.15
Winst Manchester United: 2.39