Wedstrijd: Sevilla – Manchester United, Europa League
Aanvang: Zondag 16 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.00

Er zijn nog vier teams over in de Europa League, wat betekent dat het tijd is voor de halve finales. Een daarvan is Sevilla – Manchester United en in dit artikel staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Recordkampioen

Sevilla speelde in de kwartfinale tegen Wolverhampton en de Spaanse club was duidelijk de betere van de twee, maar dit resulteerde niet gelijk in doelpunten. De club uit Sevilla loste bijna twintig schoten en had meer dan 75 procent balbezit. Toch leek het lang op een verlenging uit te lopen, maar in de 88e minuut maakte Lucas Ocampos de bevrijdende treffer. Zo won zijn team toch nog net met 0-1 voordat er een verlenging aan te pas moest komen.

Het is niet vreemd dat Sevilla in de halve finale van de Europa League staat, want het doet het vaak goed in dit toernooi. Het is zelfs de recordkampioen met vijf titels. Dit seizoen speelt Sevilla wederom sterk. De club eindigde met gemak bovenaan in groep A en won in de achtste finale bijvoorbeeld ook zonder veel problemen van AS Roma.

Titelfavoriet af

De naam Manchester United verwachtte je een paar jaar geleden altijd in de Champions League, maar de tijden zijn veranderd. Dit jaar was de Engelse grootmacht volgens de bookmakers de titelfavoriet in de Europa League. Echter is dit sinds de vorige ronde veranderd, want nu wordt Internazionale door de wedkantoren aangestipt als favoriet om de beker te pakken. Dit komt mede door de vorige wedstrijd, omdat United toen een verlenging nodig had om van FC Kopenhagen te winnen.

Het was wel voor het eerst dat Manchester United in dit toernooi in de problemen kwam. Het kwam vrij gemakkelijk door de groepsfase en in de rondes daarna won de club over twee wedstrijden gezien met 6-1 van Club Brugge en met 7-1 van LASK Linz.

Topscorer

De huidige topscorer van de Europa League loopt bij Manchester United rond, want het gaat om Bruno Fernandes. De Portugees scoorde niet alleen voor zijn huidige werkgever dit seizoen. Hij was namelijk ook trefzeker voor zijn oude club Sporting Lissabon. Met al die doelpunten staat hij momenteel op zeven goals en dit is net genoeg om bovenaan te staan. Er zijn namelijk vijf spelers die tot nu toe zes keer scoorden.

Deze spelers zijn nu allemaal uitgeschakeld, waardoor zijn grootste concurrenten op dit moment zijn teamgenoot Mason Greenwood en tegenstander van zondag Munir El Haddaddi zijn. Zij hebben tot nu toe vijf keer gescoord in dit seizoen van de Europa League. Een doelpunt van Bruno Fernandes tegen Sevilla heeft een quote van 3.40.

Laatste ontmoeting op een groot podium

In 2018 speelden deze twee teams nog tegen elkaar in de achtste finale van de Champions League. In de eerste wedstrijd werd het 0-0, maar in Manchester ging Sevilla ervandoor met de winst. De Spaanse club won met 1-2, waardoor het door ging naar de kwartfinale. Sevilla was in beide wedstrijden de bovenliggende partij, al ging het tweede duel erg gelijk op. Een overwinning van de club uit Spanje heeft dit keer een quote van 2.95 en Sevilla is hiermee licht de underdog. Een zege van Manchester United levert een quotering van 2.45 op.

Sevilla – Manchester United tip

De teams draaien allebei een goed seizoen in de Europa League, maar United is de lichte favoriet. Toch had de Engelse ploeg het in de vorige ronde lastig. Dit was ook het geval bij Sevilla. De verschillen zullen erg klein zijn en de tip voor Sevilla – Manchester United is dan ook dat het na 90 minuten spelen nog altijd gelijk is en dat er een verlenging aan te pas moet komen. De voorspelling ‘gelijkspel’ heeft een quote van 3.00.

Sevilla – Manchester United Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst Sevilla: 2.95
Gelijkspel: 3.00
Winst Manchester United: 2.45