18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Barcelona wedden, tips en quotes 31 maart 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Sevilla – Barcelona, La Liga
Aanvang: zondag 31 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Barcelona en over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

Nummer zes Sevilla ontvangt koploper Barcelona in Stadion Ramón Sánchez Pizjuán.

Champions League-voetbal uit zicht voor Sevilla

Tot dusver verloopt het La Liga-seizoen voor Sevilla relatief moeizaam en teleurstellend. De ploeg staat slechts op de zesde plek, met een achterstand van veertien punten op nummer vier (welke recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League) Valencia. Trainer Vicenzo Montella zal zich dus moeten focussen op het behalen van de vijfde plek en dus de Europa League

Toch heeft Sevilla theoretisch nog een kans om de Champions League te halen. Niet via de competitie, maar de Champions League zelf. De Spanjaarden schakelden Manchester United in de achtste finales uit en treffen nu Bayern München in de kwartfinales.
Om het toernooi te winnen, en daarmee het ticket voor volgend jaar veilig te stellen, zal Sevilla wel beter voor de dag moeten komen dan in de laatste competitiewedstrijd. Op bezoek bij middenmotor Leganés werd immers teleurstellend met 2-1 verloren.

Barcelona gaat voor de treble

Het kampioenschap kan Barcelona al bijna niet meer ontgaan. De Catalanen hebben, negen speelrondes voor het einde, een ruime voorsprong van negen punten op achtervolger Atlético Madrid. Niet alleen de competitie, maar ook twee andere prijzen staan nog op de verlanglijst; de Copa del Rey en de Champions League. In de Copa del Rey is eveneens Sevilla de tegenstander in de finale, voor de Champions League werd AS Roma in de kwartfinales geloot.

Barcelona en met name Lionel Messi liet in ieder geval zien goed in vorm te zijn. Met oogstrelend voetbal werden de recente weken diverse tegenstanders zoek gespeeld en de Argentijnse superster verkeert in een geweldige vorm. Niet voor niets is hij dan ook topscorer van La Liga, met 23 goals. Ook de laatste competitiewedstrijd, tegen Athletic Club de Bilbao, was hij net als Paco Alcácer trefzeker (eindstand 2-0).

Head to head

Sevilla en Barcelona troffen elkaar dit seizoen al één keer, in Camp Nou. Toen was Barcelona nipt met 2-1 te sterk, dankzij een dubbelslag van Alcácer. Met diezelfde cijfers wonnen de ‘Blaugrana’ vorig seizoen in en tegen Sevilla. De laatste Sevillaanse overwinning op Barcelona dateert van 2015. Destijds brachten Michael Krohn-Dehli en Vicente Iborra de fans in de prachtige voetbaltempel Ramón Sánchez Pizjuán in extase. Dankzij hun doelpunten won Sevilla, toevallig of niet, ook met 2-1.

Sevilla – Barcelona tip

Sevilla en Barcelona zijn twee ploegen met aanvallende intenties en vaak zijn onderlinge wedstrijden een genot om naar te kijken. Barcelona is echter, zoals bekend, één van de sterkste teams ter wereld en hoopt de titel snel veilig te stellen. De laatste keer dat er in een competitiewedstrijd van de Catalanen geen drie doelpunten of meer vielen was alweer in 2012. Tip: Barcelona wint en over 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.16.

Sevilla – Barcelona wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 4.55
Gelijkspel: 3.80
Winst Barcelona: 1.67