18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – Barcelona wedden, tips en quotes 21 april 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Sevilla – Barcelona, Copa del Rey
Aanvang: Zaterdag 21 april 2018, 21.30 uur
Beste wedtip: Barcelona wint & meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

De treble kan Barcelona dit seizoen niet meer behalen, maar de dubbel ligt wel binnen handbereik. Barcelona ontmoet in de bekerfinale, die gehouden wordt in het stadion van Atlético Madrid, erkend cupfighter Sevilla.

Sluimerende onvrede ondanks prachtige cijfers

De cijfers die Barcelona dit seizoen kan voorleggen, zijn ontzagwekkend: na 33 competitieduels zijn de Blaugranas nog steeds ongeslagen. Van de 53 officiële wedstrijden die de Catalanen in 2017/2018 afwerkten, gingen er slechts vier verloren. Barcelona verloor slechts één van zijn laatste 20 officiële duels.

Toch sluimert er sinds korte tijd onvrede en dat ongenoegen richt zich voornamelijk op Barça-trainer Ernesto Valverde. Die wordt verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling van de Catalanen in de Champions League omdat hij een verkeerde tactiek hanteerde en omdat hij faalde in zijn wisselbeleid in het duel met AS Roma.

Aangezien de landstitel een kwestie van tijd is, besloot Valverde in de midweekse speelronde veel van zijn basisspelers rust te gunnen zodat zij in alle rust konden toewerken naar de bekerfinale. De tweede keus hield stand op het veld van Celta de Vigo en speelde met 2-2 gelijk.

Defensief niet meer zo sterk als in de Copa

Voor Primera Division-teams begint de Copa del Rey in de zestiende finales. Barcelona trof daarin derdeklasser Real Murcia. Die ploeg had geen schijn van kans tegen Barcelona en kreeg twee keer een ruime nederlaag aangesmeerd. Celta de Vigo bood iets meer weerstand: in het heenduel kwamen de Blaugranas niet verder dan 1-1. In Camp Nou lieten de Catalanen geen spaan heel van hun opponent: Celta verloor met 5-0.

De eerste keer dat Barcelona echt op de proef werd gesteld, was in de kwartfinale. Stadgenoot Espanyol won de eerste wedstrijd met 1-0. Die schade werd in de return gerepareerd, al was de marge met een 2-0 overwinning net voldoende. In de halve finale boekte de La Liga-koploper een dubbele zege op Valencia. Na een 1-0 op eigen veld, werd het 0-2 in Estadio Mestalla.

Zo goed als de Barcelona-defensie toen was (de achtste finales tot en met de halve finale werden tussen begin januari en begin februari afgewerkt), zoveel moeite hebben de Catalanen recentelijk om de nul te houden: in al zijn zes laatste duels moest Barcelona minimaal één goal incasseren.

Wisselvalligheid troef

Wissam Ben Yedder staat symbool voor het wisselvallige seizoen dat Sevilla doormaakt. De aanvaller van de Andalusiërs maakte dit seizoen 20 goals in alle officiële competities, waaronder twee doelpunten op Old Trafford toen Sevilla zich plaatste voor de CL-kwartfinale, maar de Franse spits bleef droog staan in zijn laatste acht duels.

Sinds de 1-2 zege op Manchester United, half maart, won Sevilla geen wedstrijd meer. Vijf competitieduels leverden drie gelijke spelen en twee nederlagen op. De 2-2 tegen Barcelona was een knap resultaat, de 2-1 nederlaag tegen nummer 14 Leganes en de 0-0 tegen staartploeg Deportivo La Coruna waren ronduit teleurstellend. Sevilla beschikt over de één na slechtste defensie van alle teams uit de top 10 van de Primera Division.

Europees voetbal is voor Sevilla daarmee op de tocht komen te staan. De zevende plaats die de ploeg van trainer Vincenzo Montella inneemt, geeft recht op Europa League-voetbal, maar daarachter volgt een reeks clubs die op Sevilla’s plek azen. Girona, met één punt achterstand, en Getafe, met drie punten minder, zijn de voornaamste belagers.

Een bijna honderd procent-score

Sevilla, dat voor de tweede keer in drie jaar in de bekerfinale staat, rekende in de zestiende finale probleemloos af met derdeklasser Cartagena. Tegen tweedeklasser Cadiz werd eveneens een dubbele zege behaald.

Indrukwekkend waren de optredens tegen Atlético Madrid. In het heenduel, op het veld van Atlético, boog Sevilla in de laatste tien minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. De Madrilenen kregen in de terugwedstrijd nogmaals een nederlaag te verwerken. Dit keer was Sevilla met 3-1 te sterk.

Leganes was de eerste ploeg die de Rojiblancos van een overwinning afhield. Sevilla kwam niet verder dan een 1-1 remise op het veld van Leganes. In de return werd een finaleplaats veiliggesteld dankzij een 2-0 zege.

Recente onderlinge ontmoetingen

Barcelona bleef ongeslagen in zijn laatste acht confrontaties met Sevilla. Zeven daarvan eindigden in een overwinning. In de meest recente ontmoeting leek Sevilla de Catalanen een nederlaag te bezorgen, maar op de valreep knokte Barcelona zich terug tot 2-2.

In 12 van de laatste 16 duels tussen beide clubs vielen er meer dan 2.5 goals. Met 63 goals in de laatste 16 duels wordt er net niet een gemiddelde van vier goals per wedstrijd gehaald. Het laatste doelpuntloze duel dateert van oktober 2011.

Sevilla – Barcelona tip

Barcelona heeft een puike staat van dienst in zijn recente onderlinge ontmoetingen met Sevilla: zeven keer winst en één gelijkspel. Duels tussen beide clubs zijn de afgelopen jaren altijd doelpuntrijk geweest: meer dan 2,5 goals in 12 van de laatste 16 matchen en gemiddeld bijna vier goals per wedstrijd. Tip: Barcelona wint & meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.88.

Sevilla – Barcelona Copa del Rey wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 5.54
Gelijkspel: 4.23
Winst Barcelona: 1.42