18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sevilla – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip donderdag 12 maart 2020 (afgelast wegens Corona)

Joris Gemen

Wedstrijd: Sevilla – AS Roma, UEFA Europa League
Aanvang: donderdag 12 maart 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: winst Sevilla
Bookmaker: Toto
Quote: 2.06

 

Update: Deze wedstrijd is sinds publicatie van deze voorbeschouwing afgelast wegens ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Al geplaatste inzetten bij bookmakers zullen normaal gesproken worden terugbetaald. Raadpleeg je eigen wedkantoor voor specifieke voorwaarden. Lees ons artikel over de effecten van het Coronavirus op sport en wedden voor meer informatie.

 

Naast de Champions League gaat ook de Europa League weer hervat worden. In één van de achtste finales gaan AS Roma en Sevilla het tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor Sevilla – AS Roma.

Derde plaats in La Liga

Sevilla is bezig aan een goed seizoen in de Spaanse competitie. Het staat op de derde plaats met 47 punten uit 27 wedstrijden. De derde plek geeft aan het einde van de rit recht op een plaats in de Champions League. Voor nu lijkt die positie het hoogst haalbare dit seizoen. De afstanden met de nummers één (FC Barcelona) en twee (Real Madrid) bedragen negen en elf punten. Sevilla won dit seizoen dertien keer, speelde acht keer gelijk en verloor zes keer.

Sevilla sloot de groepsfase van de Europa League af op de eerste plaats in groep A. Er werd vijf keer gewonnen en één keer gewonnen. De Spanjaarden hielden het Cypriotische APOEL Nicosia met vijf punten verschil onder zich. De enige nederlaag werd overigens geleden tegen de ploeg uit Cyprus (1-0). In de tweede ronde van het eindtoernooi was Sevilla het Roemeense CFR Cluj 1907 over twee wedstrijden ‘de baas’. De aanhalingstekens staan symbool voor de twee gelijke spelen tussen Sevilla en CFR Cluj. Doordat de Spanjaarden in Roemenië met 1-1 gelijkspeelden, volstond een 0-0 in Sevilla.

Vierde plaats lijkt hoogst haalbare

AS Roma moet zich dit seizoen richten op het bereiken van de vierde plek. De Romeinen staan nu met 45 punten op de vijfde plek, die goed is voor een ticket voor de Europa League. De eerste Champions League-plek is nog altijd in het zicht. Atalanta Bergamo bezet momenteel de vierde plek met 48 punten, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Roma zal dus alles op alles moeten zetten om aan het einde van de rit een Champions League-ticket in ontvangst te kunnen nemen.

Dat kan natuurlijk óók via de Europa League, waar de Italianen nog altijd in actief zijn. Voor Roma begon het Europa League-avontuur in groep J met Istanbul Basaksehir, Borussia Mönchengladbach en Wolfsberger AC. De Romeinen bereikten de volgende ronde uiteindelijk met de hakken over de sloot. Aan het eind van de poulefase hadden ze negen punten bij elkaar gevoetbald en dat was er ééntje meer dan nummer drie Borussia Mönchengladbach. In de tweede ronde stuitte Roma op het Belgische KAA Gent. In de eerste wedstrijd wonnen de Italianen met 1-0 en in de return bleef het bij 1-1, wat genoeg was voor het bereiken van de volgende ronde.

Wat denken de bookmakers van Sevilla – AS Roma?

Thuisploeg Sevilla is favoriet voor de overwinning. Een Spaanse overwinning staat gequoteerd op 2.06. Een Italiaanse overwinning staat gequoteerd op 3.45 en een gelijkspel op 3.30

Terug in de tijd: pas twee ontmoetingen tussen deze ploegen

Sevilla en AS Roma kennen geen rijke historie op het gebied van onderlinge ontmoetingen. Beide ploegen stonden pas twee keer tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn precies in evenwicht. Op 14 augustus 2015 won AS Roma met maar liefst 6-4 en op 10 augustus 2017 won Sevilla met 2-1.

Teamnieuws: Roma heeft meer last van blessures dan Sevilla

Bij AS Roma zijn er nogal wat blessuregevallen. Davide Zappacosta (gescheurde kruisband), Nicoló Zaniolo (gescheurde kruisband), Javier Pastore (botoedeem) en Lorenzo Pellegrini (dijbeenblessure) kunnen niet in actie komen door blessures. Jordan Veretout is er vanwege een schorsing niet bij.

Bij Sevilla zijn er twee afwezigen. Fernando kan niet in actie komen door een blessure en Nemanja Gudelj is geschorst.

Sevilla – AS Roma tip

Sevilla doet het deze Europese campagne beter dan tegenstander AS Roma. Het doorstond de groepsfase vrijwel moeiteloos, maar had wel moeite met CFR Cluj. Roma had wat meer moeite met de groepsfase en ook in de tweede ronde verliep het niet super soepel. In Sevilla zal geen publiek aanwezig zijn, dus dat voordeel heeft de thuisploeg niet. Desalniettemin lijkt een overwinning van Sevilla zeker een reële gedachte, dat is ook onze tip bij dit duel. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.06 bij Toto.

Sevilla – AS Roma UEFA Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Sevilla: 2.06
Gelijkspel: 3.30
Winst AS Roma: 3.45