Wedstrijd: Senegal – Tunesië, Afrika Cup
Aanvang: Zondag 14 juli 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.00

De ontknoping van de Afrika Cup nadert zijn einde en zondag staan Senegal en Tunesië tegenover elkaar om uit te maken wie er naar de finale gaat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Senegal – Tunesië.

Magere overwinningen

Senegal heeft een sterk elftal met namen als Sadio Mané, Kalidou Koulibaly en ga zo maar door. Het is dus geen verrassing dat dit land in de halve finale van de Afrika Cup staat. Toch ging het allemaal niet vanzelf, want het wist moeilijk door te drukken in de knock-outfase. Het kwam Oeganda en Benin tegen na de groepsfase, maar in deze wedstrijden ging het moeizaam. Senegal trok wel beide wedstrijden over de streep door met 0-1 en 1-0 te winnen. Ondanks deze magere overwinningen, zien de bookmakers Senegal als favoriet zondag, want een zege van dit land heeft een quote van 2.08 en een overwinning van Tunesië 3.75.

Koning van de gelijke spelen

Tunesië had het aan het begin van de Afrika Cup erg lastig, maar langzamerhand is het bij dit team gaan draaien en dat brengt ze tot deze halve finale. In de groepsfase behaalde het maar drie punten in drie wedstrijden. Tunesië speelde namelijk drie keer gelijk en is hiermee nog wel ongeslagen op het toernooi. Die drie punten bleken genoeg voor de tweede plek, want de nummer drie en vier eindigden met twee punten.
Na de groepsfase kreeg Tunesië gelijk een echte test, want het moest tegen Ghana en dit duel eindigde verrassend genoeg weer in een gelijkspel. Daarom moesten er strafschoppen aan te pas komen en die reeks werd met 4-5 gewonnen door de Tunesiërs. In de vorige ronde, halve finale, won Tunesië voor het eerst in de officiële speeltijd. Het boekte een ruime zege tegen Madagaskar – de Afrika Cup sensatie. Het duel eindigde in een 3-0 overwinning voor Tunesië.

Veel kansen, weinig goals

In 2017 speelden Senegal en Tunesië ook tegen elkaar op de Afrika Cup en dat duel kende veel mogelijkheden voor beide landen. De Tunesiërs waren iets sterker en dit resulteerde ook in veel kansen, maar de bal wilde er niet in. De Senegalezen hadden hier minder mogelijkheden voor nodig en maakten binnen het halfuur twee doelpunten, hierdoor was de wedstrijd al vrij snel beslist. Uiteindelijk werd er ook niet meer gescoord en won Senegal met 0-2 van Tunesië.

Senegal – Tunesië tip

Senegal en Tunesië spelen allebei nog geen super toernooi, maar bij vlagen zie je dat ze erg goed kunnen voetballen. In de knock-outfase won Senegal twee keer door maar één doelpunt te scoren en dit is dus niet erg overtuigend. Tunesië won in de vorige ronde pas voor het eerst, maar deed dit wel gelijk met 3-0. Het lijkt er dus op dat de ploegen erg aan elkaar gewaagd zijn en dat deze wedstrijd zomaar eens een verlenging in zou kunnen gaan. De tip bij dit duel is dan ook een gelijkspel en deze voorspelling van Senegal – Tunesië heeft een quote van 3.00.

Senegal – Tunesië Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Senegal: 2.08
Gelijkspel: 3.00
Winst Tunesië: 3.75