Wedstrijd: Senegal – Algerije, Afrika Cup
Aanvang: donderdag 27 juni 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Senegal
Bookmaker: Toto
Quote: 2.14

De twee favorieten van poule C van de Afrika Cup nemen het tegen elkaar op: Senegal – Algerije.Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Blikvangers

Het wereldkampioenschap 2018 eindigde in mineur voor Senegal. Na een 1-2-zege op Polen werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Japan en met 0-1 verloren van Colombia. Senegal had exact evenveel punten als de Japanners en het doelsaldo was ook exact gelijk. Op basis van fair play-punten mochten de Aziaten doorgaan naar de volgende ronde en werd Senegal uitgeschakeld. Aliou Cissé bleef daarna aan als bondscoach en leidde Senegal naar deze Afrika Cup.

Sterspelers als Kaliou Koulibaly en Sadio Mané zijn de blikvangers van de Senegalese nationale ploeg en zij hopen met hun land voor het eerst succes te behalen op de Afrika Cup. De beste prestatie in de geschiedenis is een tweede plaats in 2002. Destijds bleek Kameroen in de finale te sterk. Nu steekt Senegal in goede vorm. De laatste zeven wedstrijden werden winnend afgesloten. In deze reeks wist het land zelfs zesmaal de nul te houden. Tip: je kunt wedden op de voorspelling ‘Senegal wint en houdt de nul’, met een quote van 3.30.

 

Algerije speelde een uitstekend WK 2014, waarin het bijna de latere wereldkampioen Duitsland uit wist te schakelen. Coach Vahid Halilhodžić vertrok echter en Christian Gourcuff volgde hem op. Hij vloog er snel weer uit en ook Nabil Neghiz, Milovan Rajevac, Georges Leekens, Lucas Alcaraz en Rabah Madjer hielen het niet lang vol. Sinds vorig jaar staat de Franse Algerijn Djamel Belmadi voor de groep en hij hoopt met zijn land de tweede Afrika Cup ooit te winnen, na 1990.

Riyad Mahrez moet de kar gaan trekken. De speler van Manchester City is de grote speler bij Algerije. Ook spelers als Aïssa Mandi (Real Betis), Yacini Brahimi (FC Porto) en Islam Slimani (Leicester City) spelen op het hoogste niveau. Door goals van Baghdad Bounedjah en Mahrez werd in de eerste wedstrijd met 2-0 gewonnen van Kenia. Algerije wil doorgaan en groepswinst zou mooi zijn. Heb je er vertrouwen in dat de Algerijnen dit behalen, dan kun je daarop wedden. Deze voorspelling heeft een quote van 2.15.

Onderlinge resultaten

In de laatste tien jaar stond het affiche Senegal – Algerije driemaal op het programma. Algerije won met 0-2 en 1-0 en in januari 2017 speelden de landen gelijk: 2-2.

Teamnieuws

Salif Sané viel bij Senegal in de wedstrijd tegen Tanzania geblesseerd uit en kan nu niet meespelen. Cheikhou Kouyaté verving hem destijds en hij zal dat nu ook doen. Sadio Mané keert terug van een schorsing en zal M’Baye Niang vervangen.

Ten opzichte van de zege op Kenia zal bondscoach Djamel Belmadi niet veel veranderingen gaan toepassen. Vooral van Manchester City-speler Riyad Mahrez wordt veel verwacht in het Algerijnse kamp.

Senegal – Algerije tip

Beide landen hebben goede papieren om door te gaan dus Senegal – Algerije zal voornamelijk gaan om wie een voorschot neemt op de eerste plaats. Je kunt voor de voorspelling gaan dat Senegal wint, mede door de terugkeer van Sadio Mané. Tip: wedden op ‘Senegal wint’ met een quote van 2.14.

Senegal – Algerije Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Senegal: 2.14
Gelijkspel: 3.05
Winst Algerije: 3.50