Wedstrijd: Senegal – Algerije, Afrika Cup
Aanvang: Vrijdag 19 juli 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Algerije to qualify (winst Afrika Cup inclusief verlenging en penalty’s)
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

Senegal en Algerije hebben heel de Afrika Cup naar deze wedstrijd uitgekeken en vrijdag is het dan echt zover, de finale. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Senegal – Algerije.

Meestal genoeg aan één goal

Het is al een aantal keer gebleken dat Senegal achterin alles onder controle heeft, want het kreeg in de knock-outfase nul doelpunten tegen. Dit was maar goed ook, het land scoort zelf namelijk ook erg moeilijk in de afgelopen wedstrijden. Het won drie keer achter elkaar met 1-0 en hierdoor heeft het de finale gehaald. Het is dus niet gek dat de voorspelling ‘niet allebei de teams scoren’ maar een quote van 1.61 heeft.
Senegal speelde in de halve finale tegen Tunesië en dit was een knotsgek duel, want de landen kregen beiden een penalty en grote kansen, maar toch stond het na 90 minuten spelen nog 0-0. Uiteindelijk kwam Senegal na 100 minuten langszij, door een eigen doelpunt van Tunesië en dit was de beslissing in de halve finale.

Net voor tijd

Algerije moest in de halve finale afrekenen met Nigeria, maar het leek erop dat dit via een verlenging of strafschoppenreeks ging gebeuren. Het land kwam eerst op voorsprong en in de 72e minuut trok Nigeria de stand gelijk. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Algerije nog een vrije trap, die genomen werd door aanvoerder Riyad Mahrez. Hij krulde de bal om de muur in de hoek van de keeper en besliste de wedstrijd in de 95e minuut, 2-1. Dit was zijn derde doelpunt van het toernooi en als hij in de finale weer weet te scoren, dan heeft dit een quote van 4.90.
De Algerijnen scoren makkelijker dan de Senegalezen, want ze scoren gemiddeld twee doelpunten per wedstrijd en hun tegenstanders van aanstaande vrijdag doet dit gemiddeld 1.33 keer per duel. Algerije kreeg tot nu toe wel meer goals tegen dan Senegal, namelijk twee om één.

Zelfde poule

De landen zaten allebei in groep C en speelden dus al tegen elkaar tijdens deze editie van de Afrika Cup. De verschillen waren erg klein in die wedstrijd, maar er kwam uiteindelijk wel een winnaar. Algerije was in de eerste helft een stuk sterker en kreeg ook een paar kansen op de voorsprong. Dit resulteerde nog niet in een goal en de teams gingen daarom met een gelijke stand rusten. Kort na rust drukte Algerije door en dit keer wist het wel snel te scoren. In minuut 49 was het namelijk Mohamed Belaïli die zijn team op voorsprong schoot. Senegal kwam aan het einde van de wedstrijd nog een paar keer gevaarlijk dichtbij een doelpunt, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel. Algerije won uiteindelijk toch wel terecht met 0-1 en er zullen dus revanchegevoelens zijn bij Senegal.

Senegal – Algerije tip

Senegal en Algerije zijn natuurlijk niet voor niets zover gekomen, maar toch had het niet veel gescheeld of ze stonden beiden niet in de finale. In de onderlinge groepswedstrijd was Algerije toch een stuk sterker als je kijkt naar de gecreëerde kansen, want dit land was een stuk gevaarlijker voor het doel. Senegal wist niet echt tot hele goede mogelijkheden te komen en kwam pas aan het einde van de wedstrijd tot leven. De tip bij de finale van de Afrika Cup is dat Algerije uiteindelijk het toernooi wint, Algerije to qualify, dus na 90 minuten, verlenging of strafschoppen. Deze voorspelling heeft een quote van 1.91.

Senegal – Algerije Afrika Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Senegal: 2.75
Gelijkspel: 2.80
Winst Algerije: 2.90