Wedstrijd: Schotland – België, EK-kwalificatie
Aanvang: Maandag 9 september 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst België en meer dan 1.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.59

Zoals het er nu naar uitziet, gaat België zich gewoon plaatsen voor het aanstaande EK en al helemaal als het maandag van Schotland weet te winnen. In de voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Schotland – België.

Alles op alles

Voor Schotland is het erop of eronder, want de achterstand op nummers één en twee van de groep is inmiddels aardig opgelopen. De nummer twee, Rusland, heeft zes punten meer en dit is dus een gat dat niet zo makkelijk te dichten is. De bookmakers verwachten dat Schotland hier ook niet zomaar toe in staat is, want een overwinning van dit land heeft tegen België een quote van 7.85.
De laatste wedstrijd van Schotland in de kwalificatiereeks liep niet goed af, want het verloor van Rusland waardoor het gat groter werd. Het begon goed aan het duel en kwam al vroeg op voorsprong. Toch bleek dit achteraf niet genoeg, want Rusland draaide de wedstrijd om en won hierdoor uiteindelijk met 1-2. In dit duel liet Schotland wel zien dat het momenteel wel op ongeveer hetzelfde niveau zit als de concurrentie, want de kansen waren in evenwicht en zo ook het spelbeeld.

Cruise control

Er is nog geen vuiltje aan de lucht voor België, dat tot nu toe alle wedstrijden in de kwalificatie voor het EK won. Vijftien punten uit vijf wedstrijden en hierdoor is het gat met de nummer drie, Kazachstan, al acht punten. Het won ook vaak erg overtuigend, want het scoorde al vijftien keer in die duels, dus gemiddeld drie doelpunten voor per wedstrijd.
In de laatste wedstrijd speelde België tegen San Marino en dit was zoals verwacht een makkelijke klus. De Belgen creëerden veel meer kansen in deze wedstrijd, maar toch konden ze niet zomaar uitlopen. Net voor rust scoorde Michy Batshuayi de openingstreffer en na de pauze wist België dan toch weg te lopen, met als eindresultaat een 0-4 overwinning.

Ruime overwinning

Schotland en België speelden in deze kwalificatiereeks al tegen elkaar en deze eerste confrontatie pakte goed uit voor de Belgen. Net voor rust kwamen de Rode Duivels op voorsprong door een doelpunt van Romelu Lukaku. Kort na de pauze maakte de Belgische spits weer een goal en toen was het ver gedaan. In blessuretijd wist Kevin de Bruyne ook nog het net te vinden, waardoor hij de eindstand op 3-0 bepaalde. Er was niets af te dwingen op deze overwinning, want België was een stuk sterker dan Schotland. Dit keer zijn de Belgen weer de favoriet voor de zege, want een overwinning van hun heeft maandag een quote van 1.41.

Schotland – België tip

Voor Schotland lijkt dit één van de laatste kansen te zijn om nog uitzicht te houden op het EK. Echter is de verwachting dat België hier een stokje voor gaat steken, want het heeft een veel sterker team en liet ook in het laatste onderlinge duel zien dat het een maatje te groot is voor Schotland. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat België wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van Schotland – België heeft een quote van 1.59.

Schotland – België EK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Schotland: 7.85
Gelijkspel: 4.65
Winst België: 1.41