18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Schalke – RB Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 22 februari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Schalke – RB Leipzig, Bundesliga

Aanvang: Zaterdag 22 februari 2020, 18.30 uur

Beste wedtip: Dubbele kans Winst Schalke of X

Bookmaker: Toto

Quote: 1.86

Het is nog altijd erg spannend in de top van Duitsland en in deze speelronde staan er weer twee hooggeplaatste teams tegenover elkaar. Schalke, dat zesde staat, neemt het in eigen huis op tegen de nummer twee van de Bundesliga, RB Leipzig. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Schalke – RB Leipzig.

Mindere resultaten in de laatste weken

Schalke doet het niet onaardig dit seizoen, maar de laatste weken laat de club toch vaak punten liggen. De dip begon in het duel tegen Bayern München, want die wedstrijd werd met maar liefst 5-0 verloren. In de twee weken hierna speelde Schalke nog gelijk tegen Hertha BSC en Paderborn. De club uit Gelsenkirchen heeft dus al drie Bundesliga-wedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Dit is zonde, want hierdoor staat Schalke nu op de zesde plaats met 36 punten. Met die zesde plaats zou het in de kwalificatie van de Europa League terecht komen aan het einde van het seizoen.

Toch is er ook nog steeds kans op een plek in Champions League. In Duitsland gaan de eerste vier door naar dit toernooi en momenteel staat Borussia Mönchengladbach vierde met 42 punten, dus maar zes punten meer dan Schalke.

Goed seizoen in meerdere competities

Leipzig stond lang eerste in de Bundesliga, maar zag Bayern München onlangs langszij komen. Die Roten Bullen staan slechts één punt achter de koploper en alles is dus nog mogelijk. In het afgelopen weekend wist Leipzig weer te winnen na drie wedstrijden zonder overwinning. Werder Bremen werd vrij eenvoudig met 3-0 verslagen.

De bookmakers verwachten dat de nummer twee van de Bundesliga nu uit de dip is gekomen, want tegen Schalke heeft een zege van Leipzig een quote van 1.76.

Die Roten Bullen doen het niet alleen goed in eigen land. Ze wonnen eerder deze week namelijk de eerste wedstrijd van het tweeluik met Tottenham Hotspur in de Champions League. Dit was een wedstrijd in de achtste finale van het toernooi en de Duitse club won deze uiteindelijk met 0-1 door een benutte strafschop van Timo Werner.

Blessures aan beide kanten

Allebei de teams kunnen niet over al hun spelers beschikken, want er zijn een aantal blessures aan beide kanten. Zo zijn bij Schalke twee centrale verdedigers al lang geblesseerd, Benjamin Stambouli en Salif Sané. Eerder deze maand voegde Suat Serdar en Daniel Caligiuri zich bij hun, want ook zij raakten geblesseerd.

Bij Leipzig worden er in de komende maanden weer wat spelers terugverwacht. Ibrahima Konaté en Kevin Kampl zijn waarschijnlijk in maart weer fit genoeg om te spelen. Willie Orban wordt pas een maand later terug verwacht en bij Tyler Adams duurt dit minder lang. De middenvelder komt eind deze week of begin volgende week al terug van zijn korte blessure. Dit betekent wel dat al deze spelers tegen Schalke nog niet inzetbaar zijn.

Schalke zuiniger met de kansen

De teams kwamen elkaar al vroeg tegen in dit Bundesliga-seizoen en in deze wedstrijd had Leipzig wat meer de bal, maar was het aantal kansen in evenwicht. Toch zag het er bij rust al slecht uit voor Leipzig, want na 45 minuten stond Schalke met 0-2 voor. Kort na rust bouwde de nummer zes van de Bundesliga de stand zelfs uit naar 0-3, waardoor de wedstrijd zo goed als gespeeld was. Leipzig deed pas in de 83e minuut wat terug, maar dit kwam te laat. De wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor Schalke. Dit keer heeft een overwinning van Schalke een quotering van 4.00.

Schalke – RB Leipzig tip

Beide teams doen mee in de top van de Bundesliga, maar Leipzig is de voornaamste concurrent van koploper Bayern. De club speelde al wel eerder deze week, wat dus kan meespelen in de wedstrijd van aanstaande zondag.

Eerder dit seizoen was Schalke uit bij Leipzig te sterk en deze keer heeft het zelfs nog het thuisvoordeel. De tip bij deze wedstrijd is daarom: Dubbele kans winst Schalke of X. Deze voorspelling van Schalke – RB Leipzig heeft een quote van 1.86.

Schalke – RB Leipzig Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Schalke: 4.00

Gelijkspel: 3.80

Winst RB Leipzig: 1.76