Wedstrijd: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach, Bundesliga
Aanvang: Vrijdag 17 januari 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Winst Borussia Mönchengladbach, Draw No Bet
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91
Er staat een spannende wedstrijd op het programma in de Bundesliga tussen twee teams uit de top vijf, oftewel Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Weer in de top te vinden

Schalke beleefde een dramatisch seizoen vorig jaar, want het eindigde als veertiende in de Bundesliga. De club lijkt weer terug te zijn, omdat men momenteel op de vijfde plek staat in de Duitse competitie. Alles staat erg dicht bij elkaar in de top van Duitsland en Schalke heeft dan ook maar zeven punten minder dan koploper Leipzig. Kortom: alles is nog mogelijk.
Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft oefende Schalke nog om ritme op te doen. Het verloor in één van deze twee wedstrijden met 0-1 van de Sint Truidense VV, nummer elf van België, en in het andere duel won het met 0-4 van HSV. Dit is de nummer twee van het tweede niveau van Duitsland. Schalke zal vertrouwen uit deze wedstrijd hebben geput en dit meenemen naar het duel tegen Borussia Mönchengladbach.

Koppositie binnen handbereik

Borussia Mönchengladbach doet vooralsnog volop mee om de titel in Duitsland. Het staat tweede en heeft maar twee punten minder dan koploper Leipzig. Deze goede klassering is voor een groot deel te danken aan de sterke achterhoede, want Mönchengladbach kreeg tot nu toe pas achttien goals tegen in zeventien Bundesliga-wedstrijden. Dit is samen met Wolfsburg het minst van alle teams in de Duitse competitie.

Dit seizoen doet Borussia Mönchengladbach het redelijk goed in Duitse topwedstrijden. Het speelde bijvoorbeeld gelijk tegen Schalke en won van Bayer Leverkussen, Hoffenheim en Bayern München. Van de echte topteams waren alleen Leipzig en Borussia Dortmund te sterk tot nu toe.

Blessures

De teams hebben allebei weinig last van blessures, dus de coaches hoeven niet veel te schuiven binnen het elftal. Bij Schalke zijn wel twee centrale verdedigers geblesseerd, Benjamin Stambouli en Salif Sané, maar deze spelers zijn al voor een langere tijd niet inzetbaar. Bij Borussia Mönchengladbach is Torben Müsel al lang niet inzetbaar door een operatie aan zijn knie.

Late doelpunten

In het vorige Bundesliga-seizoen speelden de teams natuurlijk ook tegen elkaar en dit was een spannende wedstrijd. De verschillen waren erg klein, waardoor de stand lang 0-0 bleef. In de 59e minuut kreeg Schalke een rode kaart. De ruimtes werden hierdoor groter en dit pakte goed uit voor Borussia Mönchengladbach. De club wist namelijk nog in de 85e en 91e minuut te scoren, waardoor het uiteindelijk met 0-2 won. Dit keer zien de bookmakers Schalke toch als favoriet, want een overwinning van deze ploeg heeft een quote van 2.47, terwijl een zege van Mönchengladbach een quotering van 2.62 oplevert.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach tip

Eerder dit seizoen werd het een gelijkspel toen deze teams elkaar troffen en vorig jaar was Borussia Mönchengladbach te sterk voor Schalke. Het gaat erg vaak gelijk op tussen deze teams en dat maakt het voorspellen lastig.

Ondanks de hogere quote, lijkt Mönchengladbach net wat sterker en het geeft ook bijna niks weg. De tip bij deze wedstrijd is daarom: winst Borussia Mönchengladbach, Draw No Bet. Deze voorspelling van Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach heeft een quote van 1.91.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Schalke 04: 2.47
Gelijkspel: 3.40
Winst Borussia Mönchengladbach: 2.62