18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

sc Heerenveen – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 7 maart 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: sc Heerenveen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 7 maart 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: sc Heerenveen wint of speelt gelijk
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

Kan het seizoen van de regerend kampioen nog gered worden? Dan wordt het tijd om weer te gaan winnen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel sc Heerenveen – Ajax.

Complimenten

Dit seizoen wordt sc Heerenveen bedolven onder de complimenten. Nog specifieker: groeibriljantjes Joey Veerman, Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen zijn populair dit seizoen. Zij zorgen ervoor dat Heerenveen genoeg techniek en snelheid heeft om attractief voetbal te spelen en goede resultaten te boeken.

Zeker tegen Ajax kan dat een gevaarlijk wapen vormen. De laatste duels heeft Ajax moeite met het verdedigen van counters en met de snelheid voorin kan Heerenveen hier gebruik van maken.

Coach Johnny Jansen staat nu met de Friese club op de tiende plaats in de stand, met vijf punten achterstand op de plekken voor Europese play-offs. Deze wil de club natuurlijk graag goedmaken. Het is inmiddels acht jaar geleden dat Heerenveen zich voor het laatst plaatste voor de Europa League.

Tip: denk je dat de Friezen tegen Ajax een goede stap kunnen zetten richting Europa? Dan kun je wedden op een zege. Deze voorspelling heeft een quote van 5.10.

Crisis?

Voetbalclubs hebben altijd moeite het woord crisis in de mond te nemen. Meestal gelooft men er nog in dat het op eigen kracht goed gaat komen, door verder te gaan met de dingen die wél goed gaan. Maar eigenlijk is de discussie over het gebruik van het woord ‘crisis’ al een aanwijzing dat er een crisis is.

Dit is zeker het geval bij Ajax. Sinds begin december werd al zeven keer verloren. En tegen Willem II, FC Groningen en Heracles Almelo mag dat een schande genoemd worden.

Het spel van Ajax is al weken niet om over naar huis te schrijven, zelfs niet toen Ajax wél wist te winnen, thuis tegen Getafe (2-1). Ook in dat duel waren de Spanjaarden de bovenliggende partij. Sterspelers als Daley Blind, Hakim Ziyech en Dusan Tadic zijn geen schim meer van zichzelf.

Je kunt als tip voor je voorspelling gebruiken dat Ajax in drie van de laatste vier duels niet wist te scoren. Wedden op ‘Ajax scoort niet’ geeft een quote van 9.05.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Ajax ruim in het voordeel. De Amsterdammers wonnen vier van de laatste vijf duels en speelden het andere gelijk. Het doelsaldo is met 7-19 ruim in het voordeel van de bezoekers. De laatste sc Heerenveen – Ajax was in oktober 2018 en eindigde in 0-4.

Teamnieuws

Heerenveen moet het net als in de voorgaande duels stellen zonder Warner Hahn en Jan Ras. Door het missen van die eerste zal Filip Bednarek opnieuw het doel verdedigen. Alen Halilovic mag zich mogelijk weer opmaken voor een basisplaats.

Bij Ajax geen Joël Veltman, Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en David Neres. Vooral die laatste wordt flink gemist. Perr Schuurs vecht met Édson Álvarez om een basisplek. Ook speelt één van het drietal Ryan Gravenberch, Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp.

sc Heerenveen – Ajax tip

Heerenveen – Ajax: normaliter geen probleem voor de bezoekers. Maar de huidige vorm van Ajax maakt het voor elke tegenstander mogelijk punten af te snoepen. Daarom gaan we voor een verrassing. Tip: wedden op de voorspelling ‘sc Heerenveen wint of speelt gelijk’ met een quote van 2.20 bij Toto.

sc Heerenveen – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst sc Heerenveen: 5.10
Gelijkspel: 4.50
Winst Ajax: 1.51