18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rosenborg BK – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 1 oktober 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Rosenborg BK – PSV, Europa League
Aanvang: donderdag 1 oktober 2020, 19.00 uur
Bookmaker: Toto
Quote: 4.10

PSV treft in de laatste voorronde van de Europa League het Noorse Rosenborg BK. Dit is de laatste wedstrijd die PSV moet winnen om dit seizoen Europees actief te blijven. Het is dan ook een grote test voor de nieuwe trainer Roger Schmidt. Hij moet winnen om sportief en financieel succes met PSV te behalen. Dit is onze voorbeschouwing met wedtips en quoteringen voor Rosenborg – PSV.

Voorrondes

Rosenborg heeft al drie kwalificatierondes moeten spelen in de Europa League. De Noren begonnen in augustus tegen Breiðablik, een IJslandse ploeg. Hierna wonnen ze overtuigend met 5-1 van Ventspils uit Letland. De laatste tegenstander was het lastige Alanyaspor, waar een 1-0 zege werd behaald.

Rosenborg is ook al een heel eind op weg met de competitie. Zo heeft de club afgelopen zondag al de negentiende speeldag van het seizoen gehad. De Noorse competitie is in juni begonnen, waardoor de ploeg veel meer wedstrijdritme dan PSV heeft. Rosenborg staat overigens op de tweede plaats in de Eliteserien, op gepaste afstand van Bodø / Glimt, maar is wel al zeven duels op rij ongeslagen in eigen land.

Doelpuntrijk begin

PSV heeft het Sloveense NŠ Mura vorige week vakkundig van de mat geveegd met een 1-5 overwinning. Door de doelpuntrijke wedstrijd was de stemming bij PSV goed en gingen de Eindhovenaren vol vertrouwen terug de Eredivisie in. De stemming heeft echter een deuk opgelopen door het gelijkspel van afgelopen weekend tegen Heracles. Toch kan de club met vertrouwen toeleven naar de wedstrijd tegen Rosenborg. PSV heeft namelijk een prima seizoenstart en de spelers gaan de tactiek van Schmidt steeds beter begrijpen.

Onderling resultaat

In de historie van beide clubs hebben ze slechts zes duels tegen elkaar uitgevochten. PSV won er hier vier van, de overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel en een verloren partij.

Ondanks de beperkte historie hebben de clubs elkaar vorig jaar nog getroffen in de poulefase van de Europa League. In de eerste wedstrijd won PSV uit met 1-4 van Rosenborg en leken ze op weg naar overwintering in Europa. Mede door blessureleed ging het daarna toch nog mis voor de Eindhovenaren. In het thuisduel speelden de ploegen met 1-1 gelijk, waardoor ze allebei waren uitgeschakeld waren in Europa.

Oude bekende

Op 27 september heeft Markus Henriksen een contract getekend bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon: Rosenborg. Henriksen speelde tussen 2012 en 2016 op het middenveld bij AZ en vertrok daarna naar Hull City. Hij is een bekende in Nederland en de vraag is of hij speelt, maar zijn ervaring in Europa kan zijn ploeg helpen.

Rosenborg BK – PSV tip

Rosenborg is ondertussen al tien wedstrijden ongeslagen en het is lastig om ze te verslaan. De ploeg speelt thuis en ondanks dat er weinig publiek zal zijn, geeft dat een voordeel. PSV gaat het vermoedelijk erg lastig krijgen in Noorwegen, omdat het defensief nog niet stabiel genoeg is. De tip voor Rosenborg BK – PSV is daarom: Rosenborg wint. Deze voorspelling heeft bij Toto een quotering van 4.10.

Rosenborg BK – PSV Europa League wedden

Quotes bij Toto:
Winst Rosenborg BK: 4.10
Gelijkspel: 3.75
Winst PSV: 1.65