18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roemenië – Zweden voorspelling – wedden, quotes en tip 15 november 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Roemenië – Zweden, EK kwalificatie
Aanvang: vrijdag 15 november 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.92

Gaat Nederland twee of drie EK-wedstrijden spelen in Amsterdam? Hiervoor is de wedstrijd Roemenië – Zweden van groot belang. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Droom

Het wordt voor Roemenië strijden om mee te doen aan dit EK. In 2016 deed het land ook mee aan het Europees kampioenschap maar door twee nederlagen en een gelijkspel bleek de groepsfase het eindstation. Nu is er een extra reden waarom het een droom zou zijn voor het land om mee te doen aan het EK: bij kwalificatie speelt Roemenië twee wedstrijden in de eigen hoofdstad Roemenië. Ook voor Nederland is het belangrijk om te weten of Roemenië zich plaatst. Gebeurt dat namelijk, dan speelt Nederland twee wedstrijden in Amsterdam, anders drie.

Wedden op de voorspelling dat Roemenië zich gaat plaatsen voor het EK geeft een quote van 2.85. Mocht je er vertrouwen in hebben, dan is deze tip financieel erg interessant. Nederlagen tegen Zweden (2-1) en Spanje (1-2) zijn nog wel te billijken, maar het zijn vooral gelijke spelen tegen Noorwegen (2-2 en 1-1) die de Roemenen opbreken in deze kwalificatiereeks. Met slotwedstrijden voor de boeg tegen Zweden en Spanje, gaat het nog zwaar worden voor Roemenië.

Vaste klant

Zweden is normaliter een vaste klant op EK’s. Sinds 2000 doet Zweden onafgebroken aan al deze eindtoernooien mee, vijf stuks in totaal. De prestaties zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. In al deze jaren overleefden de Scandinaviërs maar één keer de groepsfase, alleen in 2004. Destijds vloog Zweden er direct na de groepsfase weer uit. De kwartfinale werd ook bereikt op het afgelopen WK 2018, dus de hoop zal er zijn een dergelijke prestatie te evenaren.

Met één punt voorsprong op Roemenië en wedstrijden tegen Roemenië en Faëroer voor de boeg, is de kans op plaatsing voor het EK inmiddels enorm groot geworden. Net als Roemenië had Zweden meer punten kunnen hebben door twee keer te winnen van buurland Noorwegen en niet tweemaal gelijk te spelen. Tip: met een overwinning op Roemenië kan Zweden zich nu al plaatsen voor het EK. Je kunt wedden dat ze dit lukt. De quote voor deze voorspelling is 2.44.

Onderlinge resultaten

Dit is de twaalfde keer dat deze twee landen tegenover elkaar staan. Van de eerdere elf duels won Roemenië er drie en de teams speelden even zo vaak gelijk. Vijfmaal ging Zweden er met de overwinning vandoor. In maart won Zweden met 2-1 in de heenwedstrijd van deze kwalificatiereeks.

Teamnieuws

Door een blessure heeft Florin Andone zich terug moeten trekken uit de selectie. De kans is groot dat Roemenië hierdoor maar met één spits gaat spelen en de strijd daar gaat tussen Claudiu Keserü en George Puscas. Centraal achterin moet men Vlad Chiriches missen en dus speelt Adrian Rus waarschijnlijk.

Weinig problemen bij de nationale ploeg van Zweden. Iedereen is fit dus bondscoach Janne Andersson kan vrijelijk kiezen. Enigszins verrassend is Ludwig Augustinsson niet opgeroepen, waardoor Pierre Bengtsson als linksachter begint. Voorin krijgen Marcus Berg en Robin Quaison waarschijnlijk de voorkeur boven Alexander Isak.

Roemenië – Zweden tip

Met een overwinning plaatst Zweden zich direct voor het EK, maar deze Roemenië – Zweden kan alle kanten op. De kans op doelpunten is wel vrij groot. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.92 bij Toto.

Roemenië – Zweden EK kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Roemenië: 2.80
Gelijkspel: 3.15
Winst Zweden: 2.44