18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RKC – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 1 september 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: RKC – PSV, Eredivisie
Aanvang: Zondag 1 september 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst PSV met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.57

PSV heeft doordeweeks een plek weten te bemachtigen in de Europa League door in Cyprus af te rekenen met Apollon Limasol. Zondag speelt het dichter bij eigen huis, want het gaat op bezoek bij RKC in Waalwijk. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RKC – PSV.

Moeizame start voor de promovendus

Als promovendus in de Eredivisie krijg je het natuurlijk vaak lastig en dit ondervindt RKC dit seizoen ook. Na vier wedstrijden gespeeld te hebben op het hoogste niveau in Nederland, staat het onderaan met slechts één punt. Het is niet de enige club met maar één punt, want ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard staan op dat puntenaantal. De bookmakers verwachten dat RKC na dit weekend nog altijd op één punt blijft steken, want een overwinning van de club uit Waalwijk heeft een quote van 9.65.
De wedstrijden van RKC zijn dit seizoen niet saai te noemen, want er vallen geregeld veel goals wanneer de club uit Waalwijk aan de aftrap staat. Zo vielen er in de eerste vier wedstrijden al vijftien doelpunten en dit is gemiddeld dus bijna vier doelpunten per duel. Twee weken geleden speelde RKC misschien wel de leukste wedstrijd van het Eredivisie-seizoen tot nu toe. In een kraker met Twente eindigde het duel uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel, waarbij beide ploegen in blessuretijd het net nog wisten te vinden.

Geven weinig weg

PSV is vrij stabiel tot nu toe dit seizoen en dit is mede te danken aan de verdediging. Zo hield de club in de laatste vier wedstrijden de nul en hieruit kun je dus wel opmaken dat het weinig weggeeft. De Eindhovenaren lijken hun draai te vinden, want het tweeluik met Apollon Limasol werd uiteindelijk over twee wedstrijden in totaal met 0-7 gewonnen. Hierdoor speelt het dit seizoen, net als Feyenoord en AZ, in de Europa League.

 

De Eindhovenaren speelden in de Eredivisie één wedstrijd minder dan RKC, want ze kregen rust voor de Europese wedstrijd. PSV wist in de drie gespeelde wedstrijden ongeslagen te blijven en het speelde daarin tegen Twente, ADO Den Haag en Heracles. Het lijkt erop dat PSV ongeslagen blijft, want een overwinning tegen RKC heeft slechts een quote van 1.25.

Verrassende uitschakeling

De laatste ontmoeting tussen PSV en RKC zal veel voetballiefhebbers nog wel bijgebleven zijn. Vorig jaar schakelde RKC PSV namelijk uit in de tweede ronde van de KNVB Beker en dit was op zijn zachtst gezegd een enorme verrassing. De Eindhovenaren waren wel de bovenliggende partij en kwamen ook al in de allereerste minuut op voorsprong. Toch stond het na de officiële speeltijd 2-2, waardoor er een verlenging aan te pas kwam. Darren Maatsen was de grote man, want na de gelijkmaker, scoorde hij ook nog de winnende goal in de 109e minuut. Hij stond dit seizoen elke keer in de basis bij RKC, maar scoorde nog niet. Als dit zondag wel lukt, dan heeft dat een quote van 5.75.

Verandering binnen de selectie

Bij PSV was het nog onrustig net voor het einde van de transferperiode, want het verkocht Hirving Lozano alsnog aan Napoli voor zo’n 40 miljoen. Dit is natuurlijk een gemis voor de Eindhovenaren en het wordt afwachten wat voor gevolgen dit heeft. PSV was wel voorbereid op het vertrek van de Mexicaanse aanvaller, want het trok gelijk een nieuwe speler aan. De club nam Ritsu Doan voor ongeveer tien miljoen over van FC Groningen, maar of hij Hirving Lozano kan doen vergeten is nog de vraag.

RKC – PSV tip

Ondanks dat RKC de laatste onderlinge ontmoeting won, is PSV natuurlijk de torenhoge favoriet zondag. De Eindhovenaren lijken hun draai ook gevonden te hebben en geven erg weinig weg achterin. Daarnaast scoren ze ook veel en is de kans groot dat ze zondag ook weg zullen lopen bij RKC. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat PSV minimaal met twee doelpunten verschil wint, dus winst PSV met handicap -1. Deze voorspelling van RKC – PSV heeft een quote van 1.57.

RKC – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst RKC: 9.65
Gelijkspel: 6.75
Winst PSV: 1.25