18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RKC – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 19 oktober 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: RKC – Ajax, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 19 oktober 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 1.88

Zaterdag spelen de nummer één en de nummer laatst van de Eredvisie tegen elkaar. Hekkensluiter RKC ontvangt namelijk Ajax in het Mandemakers Stadion. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op RKC – Ajax.

Moeilijke klus

Het ziet er naar uit dat RKC het dit seizoen zwaar gaat krijgen met het ontlopen van degradatie, want na negen speelronden heeft het nog altijd maar één punt. Daarnaast is het doelsaldo ook niet om over naar huis te schrijven, met acht voor en 29 tegen. De club uit Waalwijk moet zo snel mogelijk punten gaan pakken om de achterstand op ADO Den Haag en Fortuna Sittard te verkleinen. Dit zijn de nummer zestien en zeventien uit de Eredivisie en zij hebben momenteel vijf punten meer.
RKC is de laatste weken ook zeker niet in vorm en hierdoor verloor het nu al zes wedstrijden op rij. Hier zaten ook pijnlijke nederlagen bij zoals de 6-2 tegen PEC, 0-3 tegen ADO en de 4-0 tegen Sparta. Het is dus geen verassing dat de quote voor een overwinning van RKC tegen Ajax zaterdag erg hoog is, namelijk 21.50.

Moeilijk te passeren

De aandacht gaat vaak uit naar de aanval van Ajax, maar de achterhoede heeft dit seizoen ook al bewezen erg sterk te zijn. De Amsterdammers kregen in negen Eredivisiewedstrijden pas zes goals tegen en in de Champions League hield André Onana in allebei de duels zijn doel schoon. De Ajax-doelman heeft in de laatste vier wedstrijden, zowel Eredivisie als Champions League, geen goal meer tegen gekregen.

 

Ajax speelt, ondanks een aantal wijzigingen in het elftal vergeleken met vorig jaar, weer erg sterk. Het is dan ook nog ongeslagen in de Eredivisie en in de Champions League, terwijl het in totaal al elf wedstrijden speelde. De bookmakers verwachten zaterdag weer geen problemen, want een zege van de club uit Amsterdam heeft een quote van 1.07.

Een aantal jaar terug in de tijd

Het is alweer een tijdje geleden dat RKC en Ajax tegen elkaar speelden, want ze stonden in 2014 voor het laatst tegenover elkaar. De elftallen zagen er toen heel anders uit dan nu, maar toch scoorde er iemand die nu ook kans maakt om aan de aftrap te verschijnen. Joël Veltman opende de score in dat duel namelijk al in de veertiende minuut. Zo’n kwartier later maakte Davy Klaassen de 0-2 en de wedstrijd was toen eigenlijk al ver gespeeld. Er gebeurde ook niet zoveel meer en Ajax boekte dus een zakelijke overwinning.

RKC – Ajax tip

De verschillen zijn erg groot en dit zie je terug op de ranglijst en in de quoteringen. Ajax is momenteel de koploper in de Eredivisie en RKC de hekkensluiter. De Amsterdammers staan achterin ook goed dit seizoen, wat resulteert in weinig tegendoelpunten. Daarom is de tip bij deze wedstrijd: Ajax wint zonder tegendoelpunt. Deze voorspelling van RKC – Ajax heeft een quote van 1.88.

RKC – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst RKC: 21.50
Gelijkspel: 10.00
Winst Ajax: 1.07