18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Red Bull Salzburg – Olympique Marseille wedden, tips en quotes 3 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Red Bull Salzburg – Olympique Marseille, Europa League
Aanvang: Donderdag 3 mei 2018, 21.05 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.60

Olympique Marseille verdedigt een 2-0 voorsprong tegen Red Bull Salzburg in de halve finale van de Europa League.

Grote stap richting de finale

Door de overwinning van vorige week heeft Olympique Marseille een grote stap gezet richting de finale van de Europa League. Met name door geen tegengoal te krijgen is de kans dat de Franse ploeg de finale haalt groot. Als Marseille scoort in de return moet Salzburg maar liefst vier keer het net weten te vinden.

In de Franse competitie staat Marseille momenteel op de vierde plaats met zeventig punten. Toch is de kans dat de tweede plaats aan het einde van het seizoen nog wordt bereikt aanwezig. De achterstand op nummer twee, Olympique Lyon, bedraagt maar twee punten. Nummer drie AS Monaco staat tussen deze twee teams in met 71 punten. Met nog drie wedstrijden te gaan is er dus nog van alles mogelijk. Marseille verkeert in de competitie ook in een goede vorm, want er werden elf punten gehaald uit de laatste vijf wedstrijden.

Alles op alles

Door de nederlaag van vorige week en het feit dat Salzburg niet wist te scoren in Frankrijk, zal het een flinke klus worden om de finale te bereiken. Eerder in dit Europa League-seizoen won de Oostenrijkse club thuis al een keer van Marseille. Die wedstrijd eindigde met 1-0 in het voordeel van Salzburg door een goal van Moanes Dabour.

In eigen land is Salzburg al jarenlang de gedoodverfde favoriet voor de titel. Ook dit jaar stevent de ploeg af op de landstitel en lijkt dit niet meer fout te kunnen gaan. Van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen in de eigen competitie. Tussendoor haalde Salzburg ook nog de bekerfinale door met penalty’s te winnen van Mattersburg.

Onderlinge ontmoetingen

De ploegen zijn elkaar dit seizoen in de Europa League al drie keer tegengekomen. Aan de uitslagen kun je zien dat beide teams ongeveer even sterk zijn. Salzburg won een keer (1-0), Marseille won een keer (2-0) en één duel eindigde in een gelijkspel (0-0).

De meest recente wedstrijd was de 2-0 winst van Marseille. Dat is dus ook de voorsprong die verdedigd wordt donderdagavond.

Afwezigen

Olympique Marseille mist doelman Steve Mandanda al een aantal weken door een gescheurde spier. Bij Red Bull Salzburg zijn geen afwezigen bekend.

Red Bull Salzburg – Olympique Marseille tip

De teams zijn gelijkwaardig, dat blijkt ook uit eerdere ontmoetingen. Salzburg zal alles op alles zetten om de winst in de wacht te sepen. Marseille bleek vorig wedstrijd te sterk en is gevaarlijk met spelers zoals Florian Thauvin en Dimitri Payet. Wedtip: Gelijkspel, bij Toto gequoteerd op 3.60.

Red Bull Salzburg – Olympique Maarseille Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Red Bull Salzburg: 2.05
Gelijkspel: 3.60
Winst Olympique Marseille: 3.46