18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Sevilla voorspelling – wedden, quotes en tip 19 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Real Madrid – Sevilla, Primera División wedden
Aanvang: zaterdag 19 januari 2019, 16.15 uur
Beste wedtip: Real Madrid wint en minder dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.75

Het landskampioenschap kan Real Madrid dit seizoen wel uit zijn hoofd zetten. Voorlopig moet de Koninklijke zich richten op plaats 3. Concurrent voor die plek is Sevilla. Dit is de voorbeschouwing op Real Madrid – Sevilla.

Titelambities in de ijskast

Het winnen van de Champions League is een eenvoudigere opgave voor Real Madrid dan het winnen van de landstitel. Dit decennium werden de Merengues slechts twee keer landskampioen, terwijl de Champions League vier keer werd gewonnen.

Ook dit seizoen zal de Spaanse titel waarschijnlijk buiten bereik van Real Madrid blijven. De Koninklijke staat halverwege de competitie op 10 punten achterstand van Barcelona. Blessureleed blijft de ploeg van Santiago Solari niet bespaard. Real mist tegen Sevilla Thibaut Courtois, Toni Kroos, Marcos Llorente, Gareth Bale en Marco Asensio.

Schrale troost is dat de ergste crisis bezworen lijkt te zijn. Real verloor 1 van zijn laatste 6 competitieduels. De club uit de Spaanse hoofdstad verloor slechts 2 van zijn laatste 18 thuisduels in La Liga en hield in 7 van zijn laatste 10 thuiswedstrijden de nul. Voorspellen dat Real Madrid wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 3.60.

Einde aan een ongeslagen reeks

Sevilla koesterde tot aan vorige week nog een voorsprong van drie punten op Real Madrid, maar die marge is verdwenen door een onverwacht verlies op het veld van Athletic Bilbao. Daarmee kwam een eind aan een reeks van 9 competitieduels zonder nederlaag.

Wat de Rojiblancos minder tevreden zal stellen, is de povere balans in uitwedstrijden dit seizoen: slechts 3 van de 10 Primera Division-duels op verplaatsing leverden een zege op. Sevilla won geen van zijn 6 laatste wedstrijden buitenshuis. Middenvelders Maxime Gonalons en Roque Mesa en linksbuiten Nolito ontbreken tegen Real. Gonalons en Nolito zijn geblesseerd, Roque Mesa is geschorst.

In tegenstelling tot de recente onderlinge duels (Real Madrid won zijn laatste 9 thuisduels in de competitie tegen Sevilla, doelsaldo 33-8) zijn de laatste La Liga-wedstrijden van beide clubs niet rijk aan goals. In Sevilla’s laatste 7 competitieduels werden er telkens minder dan 2.5 goals gescoord en in 4 van Reals laatste 6 PD-wedstrijden vielen er minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Real Madrid – Sevilla is gequoteerd op 2.40.

Dichtspijkeren van de goal

Wissam Ben Yedder lijkt de aangewezen persoon om namens Sevilla tegen Real te scoren. De spits is clubtopscorer met 9 goals en hij is verantwoordelijk voor Sevilla’s laatste 2 competitiedoelpunten. Voorspellen dat Ben Yedder scoort tijdens Real Madrid – Sevilla is gequoteerd op 2.75.

Ondanks het feit dat Sevilla, op Barcelona na, de productiefste club in La Liga is, hoeft dat niet betekenen dat de Andalusiërs ook in het Estadio Bernabeu zullen scoren. Real kan als geen ander het doel dichtspijkeren. Gezien de voortreffelijke thuisbalans, ligt een kleine zege van Real voor de hand. Wedden op Real wint & minder dan 3.5 goals heeft een quotering van 2.75.

Aangezien Real Madrid in het recente verleden vaak beide helften won van Sevilla moet ook de weddenschap ‘Real wint beide helften’ (gequoteerd op 4.35) in de gaten worden gehouden. Een andere weddenschap waarmee rekening mee moet worden gehouden, is ‘Real Madrid wint en beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.25.

Real Madrid – Sevilla tip

Real Madrid verliest zelden een thuiswedstrijd in de competitie. De Koninklijke wint vaak in Bernabeu en doet dat meestal met kleine cijfers. Tegen Sevilla hoeft ook geen doelpuntrijk duel te worden verwacht. Tip bij het wedden op Real Madrid – Sevilla: Real Madrid wint en minder dan 3.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.75.

Real Madrid – Sevilla Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 1.67
Gelijkspel: 4.00
Winst Sevilla: 4.30