18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Liverpool wedden, tips en quotes 26 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Real Madrid – Liverpool, Champions League
Aanvang: zaterdag 26 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Real Madrid
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

De apotheose van dit Champions Leagueseizoen: Real Madrid en Liverpool staan tegenover elkaar in de finale.

Drie keer op rij

Voor vorig seizoen had nog geen club de Champions League tweemaal achtereen gewonnen. Dat kunstje haalde Real Madrid wel uit. Nu zou het drie keer op rij kunnen worden. In de voorganger van de Champions League, de Europacup I, waren er drie clubs die driemaal op rij de eindwinst wisten te behalen. Real Madrid zelf won vijf keer achter elkaar tussen 1956 en 1960 en daarna wonnen Ajax (1971-1973) en Bayern München (1974-1976) het toernooi ook driemaal achtereen. Coach Zinédine Zidane kan wel de eerste trainer ooit worden die drie keer op rij succesvol is in het toernooi.

Real Madrid eindigde in de groepsfase als tweede achter Tottenham Hotspur, maar boven Borussia Dortmund en APOEL Nicosia. In de knock-outfase werden achtereen Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München uitgeschakeld. De grote man bij Real is Cristiano Ronaldo, die al vijftien keer doel wist te treffen. Sowieso heeft de Portugees al een mooi record op zijn naam staan. In de Champions Leaguefinales van 2008 (namens Manchester United), 2014 en 2017 (beiden namens Real Madrid) kwam hij tot scoren. Geen enkele andere speler ooit was trefzeker in drie finales.

Productieve aanval

In 1977, 1978, 1981, 1984 en 2005 was het feest in Liverpool. In die vijf jaren won Liverpool de Europacup I/Champions League. Daarnaast ging het ook twee keer mis, namelijk in 1985 en 2007. Dit seizoen moet het de zesde keer worden dat de Engelse club de Cup met de Grote Oren mee naar huis neemt. Het zou sowieso voor Jürgen Klopp een welkome prijs zijn. De Duitse oefenmeester speelde zes keer eerder een finale, maar vijfmaal werd verloren. Alleen de Duitse bekerfinale in 2012 werd winnend afgesloten.

Liverpool moest als nummer vier van het vorige Premier Leagueseizoen beginnen in de play-offronde en versloeg daarin 1899 Hoffenheim. In de poule werd afgerekend met Sevilla, Spartak Moskou en NK Maribor, waarna achtereenvolgens FC Porto, Manchester City en AS Roma het onderspit moesten delven tegen de mannen van Klopp. Het aanvalstrio Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah maakte samen al 29 goals, waarmee het record van Real-aanvallers Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale uit het seizoen 2013/14 (28 goals) verbroken werd.

Onderlinge resultaten

Real Madrid en Liverpool stonden één keer eerder tegenover elkaar in een finale voor de Europacup I. Door een doelpunt van Alan Kennedy wisten de Engelsen met een minimaal verschil te winnen. In de laatste tien jaar ontmoetten ze elkaar tweemaal. Liverpool won in 2009 met 0-1 en 4-0, terwijl Real in 2014 met 0-3 en 1-0 te sterk was.

Vaste krachten aan het werk

Bij Real Madrid zullen Keylor Navas en Karim Benzema waarschijnlijk terugkeren in de basiself, waar Luca Zidane en Gareth Bale weer uit verdwenen zijn. Alle spelers in de A-selectie van coach Zinédine Zidane zijn fit.

Jürgen Klopp moet wel drie spelers missen. Verdedigers Joël Matip en Joe Gomez zijn geblesseerd, net als middenvelder Alex Oxlade-Chamberlain. Hierdoor vormen James Milner en Jordan Henderson waarschijnlijk het middenveld met Georginio Wijnaldum.

Real Madrid – Liverpool tip

Liverpool zal lekker gaan aanvallen en gezien de scoringsdrift van beide ploegen kunnen er sowieso veel goals verwacht worden. Uiteindelijk lijkt Real Madrid toch een sterkere ploeg op het veld te hebben staan en de Madrilenen zullen voor niets wijken om die derde CL-titel op rij te pakken. Tip: een overwinning van Real Madrid met een quote van 2.20 bij Toto.

Real Madrid – Liverpool Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.20
Gelijkspel: 3.74
Winst Liverpool: 3.04