18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 27 februari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Real Madrid – FC Barcelona, Copa del Rey
Aanvang: woensdag 27 februari 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 2.24

Vele voetbalfans zullen hun geluk niet op kunnen: vier keer El Clásico in een één seizoen. FC Barcelona en Real Madrid zijn namelijk op elkaar gestuit in de Copa del Rey. De eerste wedstrijd in Camp Nou leverde geen winnaar op: 1-1. Nu staat de return in Santiago Bernabéu voor de deur. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Real Madrid – FC Barcelona.

Kampioenschap is ver weg

Voor Real Madrid is het kampioenschap ver weg. De Madrilenen staan momenteel op de derde plaats en hebben inmiddels een achterstand van 12 punten op koploper FC Barcelona. Real heeft 45 punten en Barcelona 57. Real won dit seizoen 14 van de 24 gespeelde wedstrijden. Het verloor 7 keer en speelde 3 keer gelijk. Real heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en dus kunnen er nog drie punten ingelopen worden op Barça. Die drie punten zouden goed van pas komen, want drie dagen na de ontmoeting in de Copa del Rey staan beide ploegen in de competitie tegenover elkaar. Die wedstrijd wordt, net als voor de beker, gespeeld in Madrid.

Voor Real begon het bekertoernooi met twee duels tegen UD Melilla. De Madrilenen kenden weinig moeite met deze tegenstander. Er werd eenvoudig met 0-4 gewonnen en in de return met 6-1. In de achtste finales trof het een ploeg uit La Liga: Leganés. In Madrid werd er met 3-0 gewonnen en in de return werd er verloren met 1-0. Het deerde niet want Real was op basis van twee wedstrijden de beste. In de kwartfinale lootte Real een tweeluik tegen Girona. Twee keer wist de ploeg uit Madrid te winnen. Thuis werd het 4-2 en uit 1-3. Nu staan ze dus tegenover FC Barcelona in de halve finale van het toernooi. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Lucas Vásquez zette Real al na zes minuten op voorsprong in Camp Nou. Malcom zorgde in de 59e minuut voor de gelijkmaker en daar bleef het ook bij.

Real Madrid heeft dus een redelijk goede uitgangspositie. Het scoorde namelijk een uitgoal en die telt dubbel. De bookmakers zien echter FC Barcelona als grootste kanshebber voor de winst. Een quotering van 2.24 is verbonden aan een zege van Barça. Een gelijkspel staat op 3.35 en een overwinning van Real Madrid op 2.55.

Stevig aan kop

FC Barcelona staat dus stevig aan kop in La Liga. De naaste belager, Atlético Madrid, heeft 7 punten minder. Barça won 17 keer, speelde 6 keer gelijk en verloor 2 keer. Afgelopen wedstrijd speelde Barcelona een uitwedstrijd bij Sevilla. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Lionel Messi. De Argentijnse spits scoorde drie keer en de een was nog mooier dan de ander.

FC Barcelona trof Cultural als eerste tegenstander in het bekertoernooi. In de uitwedstrijd won het met 0-1 en in Camp Nou met 4-1. In de achtste finale stuitte het op Levante. De eerste wedstrijd werd verrassend verloren met 2-1. In eigen huis rechtte Barcelona vervolgens de rug en won het met 3-0. Voor de kwartfinale mocht Barcelona twee keer gaan aantreden tegen Sevilla. De wedstrijd in Sevilla ging met 2-0 verloren en het leek een lastig karwei te gaan worden. Niets bleek minder waar want in eigen huis veegde Barça de vloer aan met Sevilla: 6-1.

Onderlinge resultaten

El Clásico stond maar liefst 197 keer eerder op het programma in Spanje. De statistieken zijn in het voordeel van Real Madrid met 81 overwinningen. Barcelona won 79 keer en het eindigde 40 keer in een gelijkspel.

De laatste ontmoeting in de competitie vond plaats op 28 oktober 2018. Toen won Barcelona overtuigend met 5-1 van de aartsrivaal. De laatste keer dat Real wist te winnen was op 16 augustus 2017. Een extra Real Madrid – FC Barcelona tip is de ‘dubbele kans’. De optie ‘X of FC Barcelona’ heeft een quotering van 1.38.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Real Madrid zijn Luca Zidane, Isco, Karim Benzema, Franchu, Marcos Llorente en Nacho Fernandez niet inzetbaar.

Bij FC Barcelona zijn Jasper Cillessen, Arthur Henrique Ramos, Thomas Vermaelen en Rafinha geblesseerd.

Real Madrid – FC Barcelona tip

Real Madrid verkeert nog altijd niet in de beste vorm. Het lijkt het kampioenschap te kunnen vergeten. Het heeft daarentegen wel een prima uitgangspositie voor deze wedstrijd. Barcelona weet dat het kwaliteit in huis heeft en doet het over het algemeen beter dan de aartsrivaal. De beste Real Madrid – FC Barcelona tip is dat FC Barcelona wint met een quotering van 2.24 bij Toto.

Real Madrid – FC Barcelona Copa del Rey wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.55
Gelijkspel: 3.35
Winst FC Barcelona: 2.24