18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Real Madrid – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 1 maart 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Real Madrid – Barcelona, Primera División
Aanvang: zondag 1 maart 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel bij rust
Bookmaker: Toto
Quote: 2.34

De wedstrijd der wedstrijden wordt dit weekend gespeeld: El Clásico! Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Real Madrid – Barcelona.

Prijzenjacht

Deze tweede seizoenshelft moest in het teken komen te staan van de prijzenjacht van Real Madrid. De ploeg van Zinédine Zidane ging op jacht naar de veertiende Champions League (of Europacup I) in de clubhistorie.

Daarnaast was het doel om Barcelona voor te blijven in de Spaanse titelrace. Dat eerste ging al niet zo best. In eigen huis leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Madrilenen, maar Manchester City vertrok toch met een 1-2-zege uit de Spaanse hoofdstad.

Door puntverlies tegen Celta de Vigo (2-2) en Levante (1-0) moet Real Madrid inmiddels ook al toestaan dat aartsrivaal Barcelona een voorsprong van twee punten heeft in de strijd om de titel.

In vier van de laatste vijf duels van Zidane en zijn mannen scoorden beide clubs. Dit kun je als tip gebruiken voor je voorspelling voor deze wedstrijd. Wedden op ‘beide teams scoren’ geeft een quote van 1.54 bij Toto.

Stroef

Barcelona heeft altijd sterke elftallen gehad, zoals het een topclub betaamd. Afgelopen zomer leek het team van de Catalaanse club alleen maar sterker te zijn geworden. Fans konden hun geluk niet op met aanwinsten Frenkie de Jong en Antoine Griezmann.

Daartegenover vertrokken geen grote namen, dus het moest wel beter gaan dan voorheen. Niets is minder waar. Onder Ernesto Valverde, maar ook onder diens opvolger Quique Setién verloopt het spel erg stroef.

Spelers lijken dit seizoen niet op de top van hun kunnen te presteren en dat is terug te zien in de resultaten tot dusverre. Barcelona speelde al vier keer gelijk in de competitie en evenzovaak werd verloren.

In de Champions League werd door Napoli het spelen onmogelijk gemaakt, waardoor met 1-1 gelijkgespeeld werd. Tip: in vier van de laatste vijf wedstrijden werd minimaal drie keer gescoord. Wedden op de voorspelling ‘meer dan 2,5 goals’ geeft een quote van 1.62.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is Barcelona ruim in het voordeel. De Catalanen wonnen drie van de laatste zes duels met Real Madrid en speelden de andere drie gelijk. Het doelsaldo is met 4-12 dan ook in het voordeel van Barça. De laatste Real Madrid – Barcelona was vorig jaar maart en eindigde in 0-1.

Teamnieuws

Real Madrid moet voornamelijk Eden Hazard en Marco Asensio missen. Die laatste ligt er al tijden uit met een blessure, terwijl Hazard wellicht de rest van het seizoen moet missen. Ook Mariano Díaz kan niet meespelen. Ferland Mendy en Federico Valverde mogen weer uitkijken naar een basisplaats.

Bij tegenstander Barcelona nog geen Luis Suárez. De Uruguayaan heeft nog last van zijn knieblessure, terwijl ook Jordi Alba, Sergi Roberto en Ousmane Dembélé toe moeten kijken. Dit biedt hoop voor Júnior Firpo en Ansu Fati. Martin Braithwaite mag in de Champions League niet spelen, maar is wel speelgerechtigd in de competitie.

Real Madrid – Barcelona tip

Real Madrid – Barcelona: bestaat er een meer iconische wedstrijd dan deze? Real Madrid stond gelijk bij rust in negen van de laatste twaalf duels tegen clubs uit het linkerrijtje, en dit geldt ook voor drie van de laatste vijf El Clásicos. Tip: wedden op de voorspelling ‘gelijkspel bij rust’ met een quote van 2.34 bij Toto.

Real Madrid – Barcelona Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Real Madrid: 2.16
Gelijkspel: 3.65
Winst Barcelona: 3.15