18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Red Bull Salzburg voorspelling – wedden, quotes en tip 20 september 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: RB Leipzig – Red Bull Salzburg, Europa League
Aanvang: donderdag 20 september 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

De twee Europese clubs uit de Red Bull-stal staan tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League: RB Leipzig – Red Bull Salzburg. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Aansluiting bij de top

Sinds de overname van SSV Markranstädt in 2009 door het Red Bull-concern wilde RB Leipzig de aanval openen op de top van het Duitse voetbal. In 2010, 2013, 2014 en 2016 promoveerde de club, waardoor het nu het derde seizoen ingaat in de Bundesliga. Vorig jaar haalde Leipzig de kwartfinales van de Europa League, waarin Olympique Marseille over twee wedstrijden te sterk was. In de competitie eindigde Die Roten Bullen eerst als tweede en vorig jaar als zesde, waarmee de Duitsers zich kwalificeerden voor de tweede voorronde van de Europa League.

Achtereenvolgens schakelden Rangnick en zijn mannen BK Häcken (4-0 en 1-1), Universitatea Craiova (3-1 en 1-1) en Zorja Loehansk (0-0 en 3-2) uit. Afgelopen zomer zwaaiden de Duitsers Philipp Köhn, Anthony Jung, Bernardo, Benno Schmitz, Dominik Kaiser en Naby Keïta uit. Hiervoor werden drie nieuwe spelers gehaald. Vleugelverdedigers Marcelo Saracchi en Nordi Mukiele werden samen met aanvaller Matheus Cunha gehaald. In de Bundesliga werd van Borussia Dortmund verloren met 4-1, waarna gelijkgespeeld werd tegen Fortuna Düsseldorf (1-1) en Hannover 96 werd met 3-2 verslagen. In twee van de drie wedstrijden kwam Leipzig op voorsprong. Wedden op de voorspelling dat dit nu ook gebeurt levert je een quote op van 1.53, wat een tip zou kunnen zijn.

Absolute hegemonie

Red Bull Salzburg is de onbetwiste topclub in Oostenrijk. Vanaf 2005 draagt de club deze naam en in de seizoenen 2006/07, 2008/09, 2009/10, 2011/12, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2016/17 en 2017/18 werd Red Bull landskampioen. Ook werd vijfmaal de nationale beker gewonnen. In Europees verband hoopt Salzburg nog succes te halen. Vorig jaar kwamen de Oostenrijkers ver in de Europa League, maar net als RB Leipzig werd Red Bull Salzburg uitgeschakeld door Olympique Marseille, in de halve finales. Dit was het beste Europese resultaat ooit sinds de finaleplaats van de UEFA Cup in het seizoen 1993/94.

Afgelopen zomer werd definitief afscheid genomen van Duje Ćaleta-Car, Valentino Lazaro, Valon Berisha, Dimitri Oberlin en Marco Djuricin. Daarnaast werden spelers als Hwang Hee-chan en David Atanga verhuurd. Als versterkingen kwamen Philipp Köhn, Jasper van der Werff, Jérôme Onguéné, Darko Todorović, Zlatko Junuzović en Karim Adeyemi naar de club. KF Shkendija (3-0 en 0-1) werd uitgeschakeld in de Europa League, waarna Rode Ster Belgrado op uitdoelpunten te sterk was (0-0 en 2-2). Tip: in de competitie werden de eerste zeven wedstrijden gewonnen, met telkens twee of drie doelpunten. Wil je wedden dat dit nu weer lukt, dan kan dit bij Toto. De quotes voor deze voorspelling zijn 3.75 (twee goals) of 6.30 (drie of meer goals).

Onderlinge resultaten

Het affiche RB Leipzig – Red Bull Salzburg stond nog nooit op het programma in een officiële wedstrijd. Wel oefenden de twee clubs eenmaal tegen elkaar; destijds werd het 3-3.

Teamnieuws

Marcel Halstenberg is de enige afwezige in de selectie van RB Leipzig. Verder kan coach Ralf Rangnick over al zijn spelers beschikken.

De ziekenboeg van Red Bull Salzburg is iets groter. Kilian Ludewig, Patrick Farkas, Zlatko Junuzović, Smail Prevljak en Patson Daka zijn er niet bij.

RB Leipzig – Red Bull Salzburg tip

RB Leipzig – Red Bull Salzburg is een vreemde ontmoeting gezien de link van beide clubs met energydrinkconcern Red Bull, maar de UEFA zette de lichten op groen en de beide clubs mogen tegen elkaar spelen. Tot nu toe laten zowel Leipzig als Salzburg zien dat ze vaak tot scoren komen in hun wedstrijden, waar je nu ook op kunt wedden. Tip: beide teams scoren, met een quote van 1.54 bij Toto.

RB Leipzig – Red Bull Salzburg Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 1.83
Gelijkspel: 4.00
Winst Red Bull Salzburg: 3.95