18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

RB Leipzig – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 14 september 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: RB Leipzig – Bayern München, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 14 september 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: RB Leipzig wint of speelt gelijk
Bookmaker: Toto
Quote: 1.81

Een vroege topper in dit prille Bundesligaseizoen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel RB Leipzig – Bayern München.

Zilverwerk

In het seizoen 2015/16 promoveerde RB Leipzig na jaargangen in de 2. Bundesliga naar het hoogste niveau van de Duitse voetbalpiramide. In die Bundesliga eindigde de club direct op de tweede plaats. Dit resultaat werd in de laatste twee seizoenen gevolgd door een zesde en een derde plek. Deze zomer vertrokken alleen Jean-Kévin Augustin en Bruma bij Leipzig en Ethan Ampadu, Luan Cândido, Christopher Nkunku, Ademola Lookman, Hannes Wolf en Patrik Schick kwamen daarvoor terug.

Deze zomer kwam eindelijk de gedroomde trainer binnen bij Leipzig. Al een paar jaar staat Julian Nagelsmann bekend als de ultieme trainer voor de toekomst. Deze zomer werd hij overgenomen van 1899 Hoffenheim en hij moet Leipzig naar het eerste zilverwerk in de geschiedenis brengen. Hiervoor begon hij uitstekend met drie zeges uit de eerste drie wedstrijden. Union Berlin (0-4), Eintracht Frankfurt (2-1) en Borussia Mönchengladbach (1-3) werden verslagen. Tip: je kunt wedden dat Leipzig ook het vierde duel wint. Deze voorspelling heeft een quote van 3.65.

Facelift

De supporters van Bayern München hebben een ware facelift gezien bij hun ploeg. Arjen Robben is gestopt en Franck Ribéry verkaste naar Fiorentina. Mats Hummels werd verkocht aan concurrent Borussia Dortmund, oudgediende Rafinha keerde terug naar Brazilië en ook Jérôme Boateng mocht initieel vertrekken. Met het aankopen van Benjamin Pavard, Lucas Hernández en Michaël Cuisance en het huren van Philippe Coutinho en Ivan Perišić werd het team volledig hernieuwd.

In de strijd om de Duitse Supercup ging Bayern met 2-0 ten onder tegen Borussia Dortmund en in de eerste speelronde van de Bundesliga hield Hertha BSC de Beierse club op 2-2. Daarna werd wel tweemaal overtuigend gewonnen, met 0-3 van Schalke 04 en met 6-1 van Mainz 05. Hierdoor heeft het team van Niko Kovač zich weer netjes op plek twee gevestigd. Vooral Robert Lewandowski valt op. Hij wist al zes doelpunten te maken. Dit kun je als tip gebruiken door te wedden dat de Pool ook tegen Leipzig scoort. Deze voorspelling heeft een quote van 1.78.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden tussen deze ploegen won Bayern München er drie, het werd tweemaal gelijk en de overige wedstrijd won Leipzig. Vorig seizoen eindigde RB Leipzig – Bayern München in de competitie in 0-0.

Teamnieuws

RB Leipzig haalde Patrik Schick op de laatste dag van de transfermarkt binnen maar de Tsjech zal nog op de bank beginnen achter Yussuf Poulsen en Timo Werner. Tyler Adams en Hannes Wolf zijn geblesseerd en kunnen niet meespelen.

Leon Goretzka is geblesseerd en niet beschikbaar voor Bayern München. De concurrentie bij Bayern is groot en de kans is aanwezig dat Corentin Tolisso, Ivan Perišić en Thomas Müller buiten de basiself gaan vallen.

RB Leipzig – Bayern München tip

Deze RB Leipzig – Bayern München is een ware topper in het prille seizoen. Vooral de thuisploeg is uitstekend aan het seizoen begonnen en daar mag een goede voortzetting van verwacht worden. Tip: wedden op de voorspelling ‘RB Leipzig wint of speelt gelijk’ met een quote van 1.81 bij Toto.

RB Leipzig – Bayern München Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst RB Leipzig: 3.65
Gelijkspel: 3.95
Winst Bayern München: 1.81