18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rangers – Bayer Leverkusen voorspelling – wedden, quotes en tip 12 maart 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Rangers – Bayer Leverkusen, Europa League
Aanvang: donderdag 12 maart 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Bayer Leverkusen wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.19

De tweede knock-outronde van de Europa League staat op het programma. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Rangers – Bayer Leverkusen.

Terug

Rangers heeft van heel ver moeten komen. Aan het einde van het seizoen 2011/12 ging Glasgow Rangers namelijk failliet en er werd besloten dat de club zich het jaar erop drie niveaus lager mocht gaan melden. Vanaf dat moment begon een mooie succesreeks, met drie promoties in vier seizoenen.

Terug op het hoogste niveau werd Rangers achtereenvolgens derde, derde en tweede. Ook dit seizoen lijkt de club weer een mooie notering te behalen; het staat tweede achter Celtic.

Rangers is ook Europees weer terug, met de eerste knock-outronde sinds 2011. Dit seizoen kwam Rangers al St. Joseph’s, Progrès Niedercorn, FC Midtjylland, Legia Warschau, FC Porto, Feyenoord, Young Boys en SC Braga tegen, voor het nu in de achtste finales belandde.

Tip: in zes van de acht Europese thuisduels wist de ploeg van Steven Gerrard de nul te houden. Wedden op de voorspelling ‘Rangers houdt de nul’ geeft een quote van 3.70.

Aanvulling

Er zijn genoeg uitpuilende prijzenkasten in Duitsland. Denk maar aan die van recordkampioen Bayern München of van Borussia Dortmund of Borussia Mönchengladbach. Het contrast met Bayer Leverkusen is toch groot.

De laatste prijs is een bekerwinst uit 1993 en daarvoor wonnen de Duitsers de UEFA Cup in 1988. Sindsdien staat de erelijst stof te vangen. Het wordt tijd voor een aanvulling op deze prijzenlijst en daar mag Peter Bosz dit jaar voor gaan zorgen.

In de zestiende finales moest Bayer Leverkusen al diep gaan om door te bekeren naar de volgende Europese ronde. Door een 2-1 in eigen huis en een 1-3 in Portugal werd FC Porto met 5-2 over twee wedstrijden verslagen. Rangers is nu de volgende horde.

Heb je vertrouwen in de eindwinst van Bayer Leverkusen? Ga dan wedden op de Duitsers als winnaar van de Europa League. De quote voor deze voorspelling is 9.50. Manchester United, Internazionale, Wolverhampton Wanderers en Sevilla lijken wel grotere favorieten.

Onderlinge resultaten

Het kwam één keer eerder voor dat het affiche Rangers – Bayer Leverkusen officieel werd afgewerkt. In het seizoen 1998/99 ontmoetten de twee clubs elkaar in de tweede ronde van de UEFA Cup. Rangers won uit met 1-2 en in Glasgow werd het 1-1.

Teamnieuws

Personele problemen voor Rangers: sleutelspelers James Tavernier en Ryan Jack zijn nog vraagtekens voor dit duel. Filip Helander en Jermain Defoe moeten deze wedstrijd wel nog laten schieten. Alfredo Morelos is weer terug van een blessure en Borna Barisic is ook weer beschikbaar.

Bij Bayer Leverkusen liep Sven Bender vorige week een knieblessure op, dus hij is er sowieso niet bij. Ook Kevin Volland kan niet meespelen. Nadiem Amiri lijkt wel weer langzaamaan fit genoeg. Paulinho zal hopen op een basisplaats op het middenveld.

Rangers – Bayer Leverkusen tip

Rangers – Bayer Leverkusen: beide clubs hebben net een Portugese tegenstander uit weten te schakelen. Nu staan ze in de achtste finales. De bezoekers ogen voor deze ontmoeting wat sterker en krijgen dan ook het voordeel. Tip: wedden op de voorspelling ‘Bayer Leverkusen wint’ met een quote van 2.19 bij Toto.

Rangers – Bayer Leverkusen Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Rangers: 3.25
Gelijkspel: 3.50
Winst Bayer Leverkusen: 2.19