18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Quoteringen en voorspellingen achtste finales Champions League 2019/20

Bob Ligthart

De groepsfase van de Champions League is voorbij en dit betekent dat er van elke poule nog twee teams over zijn. De weg naar de finale is nog lang, te beginnen met de achtste finales, waar al veel mooie affiches voor op de planning staan. In dit artikel behandelen we de kansen van alle teams en voorspellen we welke clubs het minimaal nog een ronde verder gaan schoppen.

Atlético Madrid – Liverpool

Op 18 februari gaan de eerste achtste finales van start, met onder andere Atlético Madrid – Liverpool. De club uit Madrid strandde vorig jaar in deze ronde van de Champions League, terwijl de Engelse club het toernooi uiteindelijk wist te winnen. Atlético werd dit seizoen tweede in groep D, waarin Juventus als eerste eindigde. Liverpool wist wel eerste te worden in de groepsfase en hiervoor moest het met Napoli afrekenen.

Atlético Madrid draait nog niet super dit seizoen, want het staat vijfde in La Liga. The Reds presteren wel erg goed en gaan aan de leiding in de Premier League. Liverpool is dan ook de favoriet en de tip is dat de Engelse club de kwartfinale bereikt. De bookmakers verwachten dit ook, want deze voorspelling heeft een quote van 1.35.

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain

Deze twee teams zijn erg aanvallend ingesteld en dit kan voor vuurwerk gaan zorgen in de twee aanstaande duels. Dortmund wist in een sterke poule, met daarin Barcelona en Internazionale, stand te houden en als nummer twee door te gaan. PSG doorliep de groepsfase erg gemakkelijk en is ongeslagen eerste geworden. Real Madrid was ook niet opgewassen tegen de Franse club, want de Spanjaarden eindigde tweede in dezelfde poule.

De kans is groot dat in het eerste duel, bij Dortmund thuis op 18 februari, de verschillen nog niet zo groot zijn. De tip is echter wel dat PSG in eigen huis te sterk is en dat de club uit Parijs uiteindelijk door zal gaan. Deze voorspelling heeft een quote van 1.35. Als Borussia Dortmund de kwartfinale verrassend zou bereiken, dan heeft dat een quote van 3.25.

Atalanta – Valencia

Een dag later staan er twee andere wedstrijden op de planning en Atalanta – Valencia is er daar één van. Deze teams hebben allebei de groepsfase nipt overleefd en zullen niet ontevreden zijn over de loting. Valencia werd door de 0-1 uitoverwinning op Ajax zelfs nog eerste in de poule, waardoor het nu tegen Atalanta speelt dat tweede werd achter Manchester City. Atalanta begon met drie nederlagen in de Champions League, maar wist in de duels daarna twee keer te winnen en één keer gelijk te spelen. Op deze miraculeuze wijze is het team van Marten de Roon en Hans Hateboer toch door naar de kwartfinale. Valencia heeft steeds meer last van blessures, waardoor de opstelling nog wel eens veranderd en dit biedt kansen voor de Italiaanse tegenstander. De tip bij deze wedstrijd is dat Atalanta zou kunnen verrassen en dus door gaat naar de kwartfinale, wat een quote van 2.25 heeft.

Tottenham – RB Leipzig

De finalist van vorig jaar en de koploper van de Bundesliga spelen ook op 19 februari tegen elkaar. Beide ploegen kenden niet heel veel problemen in de groepsfase, maar Tottenham moest zijn meerdere erkennen in Bayern München. De Engelse ploeg draait nog niet zoals gewenst dit seizoen en Leipzig zou hier van kunnen profiteren, aangezien dit team juist erg goed presteert tot op heden. De Duitsers scoren ook erg makkelijk dit seizoen, waardoor Leipzig zeker een kans maakt om door te gaan. De tip is dan ook dat Leipzig door gaat ten koste van Tottenham en deze voorspelling heeft een quote van 1.95.

Chelsea – Bayern München

Een week later is het natuurlijk tijd voor de andere vier wedstrijden in de achtste finales van de Champions League. Op dinsdag 25 februari staat Chelsea – Bayern München op het programma. Chelsea wist maar net door te gaan in de groep van Ajax en Bayern won al de zes groepswedstrijden. De vorm waarin beide teams verkeren is dus erg verschillend. De Duitse grootmacht scoorde in die zes duels maar liefst 24 keer en Robert Lewandowski had hier een groot aandeel in. Hij is momenteel de topscorer van de Champions League met tien doelpunten. We verwachten dan ook dat hij met zijn Bayern München de achtste finale doorkomt, wat een quote van 1.22 heeft. Dit is natuurlijk niet zo hoog, de quotering voor een Duitse overwinning in het eerste duel is een stuk hoger, namelijk 1.96.

Napoli – Barcelona

Zowel Napoli als Barcelona zijn dit seizoen nog ongeslagen in de Champions League. Dit is van beide teams knap, want de Italiaanse club zat bij Liverpool in de groep en de Spaanse club moest het opnemen tegen Dortmund en Internazionale. Barcelona is elk jaar één van de favorieten. Napoli kwam daarentegen de twee seizoenen hiervoor niet door de groepsfase van de Champions League heen. We verwachten dan ook dat Barcelona gewoon door gaat naar de kwartfinale, maar deze voorspelling heeft maar een quote van 1.16. Het is daarom interessanter om op de wedstrijden zelf te wedden. Zo heeft een overwinning van Barcelona, uit bij Napoli, een quote van 1.98.

Lyon – Juventus

Op de laatste wedstrijddag van de eerste speelronde van de achtste finales spelen Lyon en Juventus tegen elkaar. De Franse ploeg wist zich maar net te plaatsen voor deze ronde, want het eindigde één punt boven Benfica en Zenit. Het werd daarmee tweede in de groep, maar de kans om nog een ronde verder te gaan is klein. Zeker nu aanvoerder Memphis Depay een zware blessure heeft opgelopen en niet inzetbaar is in de twee duels tegen Juventus.

De Italiaanse club leek sowieso al sterker, want het eindigde eerste in groep D en verloor nog geen enkel duel in dit Champions League-seizoen. De voorspelling is dan ook dat Juventus door gaat en dit levert een quote van 1.16 op. Hierbij zou je er dus ook beter aan doen om gewoon op de wedstrijd in te zetten.

Real Madrid – Manchester City

Dit is misschien wel het mooiste affiche van de achtste finales, want dit zijn twee teams uit de absolute wereldtop. Real Madrid won de Champions League nog in 2016, 2017 en 2018; Manchester City werd de afgelopen twee seizoenen kampioen in eigen land. In deze ronde van het Europese toernooi zullen beide teams dus worden getest. De club uit Madrid eindigde als tweede in poule A, want Real was niet opgewassen tegen Paris Saint-Germain. Manchester City werd eerste in groep C, maar deze poule was beduidend minder.

Bij Real Madrid ontstaan er de laatste tijd steeds meer blessures, terwijl er bij City steeds meer mensen terugkomen. Dit alles bij elkaar maakt Manchester City de favoriet en de tip is dan ook dat de Engelse ploeg de kwartfinale bereikt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.45.

Wedden op achtste finales Champions League

Er zitten zeker interessante weddenschappen tussen de affiches van de achtste finales van de Champions League 2019/20. Wedden op welk team door gaat neemt minder risico met zich mee, omdat je niet afhankelijk bent van één wedstrijd en er moet iemand door, dus gelijk is geen optie. De quoteringen zijn hierdoor wel lager dan bij een enkele wedstrijd. Beslis dus op basis van deze feiten wat een geschikte manier van wedden voor jou is. Wie hoge quoteringen wil kan waarschijnlijk beter op enkele wedstrijden wedden, maar wie minder risico wil lopen kan beter op één van de teams wedden die uiteindelijk door gaat naar de kwartfinale.