Wedstrijd: PSV – Sporting Portugal, Europa League
Aanvang: donderdag 19 september 2019, 18.55 uur
Beste wedtip: Malen scoort en PSV wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.95

Net als de Champions League gaat ook de Europa League weer beginnen. Maar liefst drie Nederlandse clubs zijn actief in dat toernooi. Het gaat om AZ, PSV en Feyenoord. PSV speelt haar eerste groepswedstrijd in eigen huis. Het ontvangt meteen een tegenstander van formaat, want Sporting Portugal maakt de reis van Lissabon naar Eindhoven. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel PSV – Sporting Portugal.

Malen in bloedvorm

Sporting Portugal mag al meteen ernstig rekening houden met Donyell Malen. De jonge spits maakte vorige week zijn debuut in het Nederlands elftal en zorgde meteen voor de belangrijke 2-3 tegen Duitsland. Een week later kreeg PSV Vitesse op bezoek en opnieuw was er hoofdrol voor Malen. Hij scoorde niet een keer, niet twee keer, niet drie keer, niet vier keer, maar vijf keer in die wedstrijd. Hij is met deze geweldige prestatie de eerste speler sinds Bas Dost op 10 december 2011 tegen Excelsior die vijf keer scoort in één wedstrijd.

Door de riante overwinning van PSV op Vitesse gaan de Eindhovenaren samen met Ajax aan kop. Beide ploegen hebben dertien punten én nog een wedstrijd tegoed.

PSV nam voor het laatst deel aan de Europa League in het seizoen 2014/2015. Toen ging het door in een groep met Panathinaikos, Dinamo Moskou en GD Estoril-Praia (Portugal). In de tweede ronde sneuvelde het in een tweeluik met Zenit Sint Petersburg.

Vijf punter achter op de koploper

Sporting Portugal staat momenteel op de vijfde plaats in de Portugese competitie. Het won tot dusver twee keer, speelde twee keer gelijk en verloor één keer. Dit heeft geresulteerd in een puntenaantal van acht. Het gat met koploper Famalicao (13 punten) is inmiddels al vijf punten.

Na het treffen met PSV in de Europa League wacht meteen de koploper op Sporting Portugal. Het gaat dus een pittige week worden voor de Portugezen.

Vorig seizoen was Sporting Portugal ook actief in de Europa League. Het overleefde toen makkelijk een groep met Arsenal, Vorskla Poltava en FK Qarabag. Met dertien punten liet het Vorskla en Qarabag (beide drie punten) ruim achter zich.

Wat denken de bookmakers van PSV – Sporting Portugal?

PSV krijgt tegen de Portugezen het meeste vertrouwen van de bookmakers. Een Eindhovense overwinning staat namelijk op 1.83.

Een Portugese overwinning wordt niet als iets vanzelfsprekends gezien. Die weddenschap staat gequoteerd op 3.80.

Een puntendeling heeft een quotering van 3.70.

Terug in de tijd

Slechts één keer stonden PSV en Sporting Portugal tegenover elkaar. In 2016 speelden ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar. PSV won met zeer overtuigende cijfers: 5-0.

Teamnieuws

Bij PSV kan men geen beroep doen op Ryan Thomas, Sam Lammers en Érick Gutiérrez.

Bij Sporting Portugal staan Jovane Cabral, Stefan Ristovski en Luiz Phellype aan de kant met blessures.

PSV – Sporting Portugal tip

PSV is de ploeg die momenteel in vorm is en Sporting Portugal is dat juist minder. Met het scorend vermogen van de Eindhovenaren is in ieder geval niks mis. Sporting is gewaarschuwd. Een goed resultaat voor PSV is een realistische gedachte. Met 1.83 is deze quotering wat aan de lage kant. Een andere interessante optie is de weddenschap dat Donyell Malen scoort en PSV wint. Deze quotering ligt met 2.95 meteen een stuk hoger, en is ook meteen de beste tip voor PSV – Sporting Portugal.

PSV – Sporting Portugal Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.83
Gelijkspel: 3.70
Winst Sporting Portugal: 3.80