Wedstrijd: PSV – PEC Zwolle, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 21 december 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Zal het kwakkelende PSV eindelijk weer een wedstrijd gaan winnen? Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – PEC Zwolle.

Toptalenten

Het kwakkelende PSV leek lange tijd een oase van rust, maar vorige week barstte de bom toch. Het technische kader, bestaande uit Mark van Bommel en zijn assistenten Reinier Robbemond en Jürgen Dirckx, werd aan de kant gezet, waar ook adviseur Bert van Marwijk de deur achter zich dichttrok. Ernest Faber neemt op interimbasis de honneurs waar met assistenten Adil Ramzi en Boudewijn Zenden. Opnieuw is er een ervaren adviseur binnengehaald: Guus Hiddink.

Het team van de Eindhovenaren snakt naar de winterstop, met inmiddels tien punten achterstand op zowel Ajax als AZ. In de laatste weken haalde PSV slechte resultaten. Zo werd bijvoorbeeld tegen Sparta (2-2) en FC Emmen (1-1) teleurstellend gelijkgespeeld. Tip: je kunt voorspellen dat PSV opnieuw maar een punt pakt. Deze voorspelling heeft een quote van 5.95.

Wisselvallig

Het codewoord voor PEC Zwolle dit seizoen is: wisselvallig. Soms wordt er gewonnen door de Overijsselse formatie en vaak wordt er verloren. Vijf overwinningen, één gelijkspel en elf nederlagen is de opbrengst voor het team van John Stegeman op exact de helft van de competitie. De laatste overwinningen waren wel belangrijke. Van directe concurrenten Fortuna Sittard (3-1) en VVV-Venlo (1-2) werd gewonnen.

Nu is het zaak voor PEC om VVV-Venlo, ADO Den Haag en RKC Waalwijk achter zich te houden, waarmee de Zwolse club zelfs nacompetitie zou ontlopen. Hiervoor moet de club nog een hoop punten gaan pakken. De kans op een zege tegen PSV is natuurlijk klein, maar de echte fans zullen vertrouwen houden in hun team. De kans op winst is niet groot (niet de beste tip daardoor), maar je kunt wedden op PEC-winst. De quote voor deze voorspelling is 8.90.

Onderlinge resultaten

Het recente verleden van PSV – PEC Zwolle levert een ruim thuisvoordeel op. De laatste zes onderlinge wedstrijden won PSV namelijk allemaal, met een doelsaldo van 19-2.

Teamnieuws

Interim-trainer Ernest Faber moet een rits spelers missen. Michal Sadilek, Denzel Dumfries, Érick Gutiérrez, Donyell Malen en Sam Lammers kunnen bijvoorbeeld allemaal niet spelen. Lars Unnerstall krijgt opnieuw de voorkeur boven Jeroen Zoet.

Bij PEC Zwolle geen Etiënne Reijnen en Bram van Polen. De kans is groot dat zij vervangen worden door Daryll Lachman en Gustavo Hamer in de achterhoede.

PSV – PEC Zwolle tip

PSV – PEC Zwolle is een wedstrijd tussen twee teams die niet bepaald in grote vorm steken. Toch lijken de Eindhovenaren genoeg kwaliteiten te hebben voor een zege. Verdedigend is het een rotzooitje bij PSV, dus de kans is groot dat PEC toch scoort. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.70 bij Toto.

PSV – PEC Zwolle Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.25
Gelijkspel: 5.95
Winst PEC Zwolle: 8.90