18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – FC Twente voorspelling – wedden, quotes en tip 26 januari 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: PSV – FC Twente, Eredivisie
Aanvang: zondag 26 januari 2020, 16.45 uur
Beste wedtip: FC Twente scoort meer dan 0,5 keer
Bookmaker: Toto
Quote: 1.61

Een topclub in grote problemen krijgt een promovendus uit vorm op bezoek. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel PSV – FC Twente.

Wijzen

Het grote wijzen is begonnen bij PSV. Na de dramatische bekeruitschakeling tegen NAC is de kans op een prijs dit seizoen echt de nul procent genaderd. De Johan Cruijff Schaal werd verloren, de beker is einde verhaal en in de competitie staat PSV op de vierde plaats, één punt achter Willem II, zes punten achter AZ en liefst twaalf punten achter koploper Ajax. Tot overmaat van ramp werden de Eindhovenaren achtereenvolgens uit de Champions League en Europa League geknikkerd.

Mark van Bommel overleefde de slechte reeks niet en werd door de clubleiding aan de kant geschoven. Ernest Faber werd ingehuurd om op interimbasis de honneurs waar te nemen in het Philips Stadion. Hij won nog met 4-1 van PEC Zwolle, maar daar tegenover staan een gelijkspel tegen VVV-Venlo (1-1) en nederlagen tegen Feyenoord (3-1) en NAC Breda (2-0). Tip: in drie van deze vier duels scoorden beide teams. Je kunt wedden op de voorspelling dat dit opnieuw lukt, tegen een quote van 1.69.

Dip

Na regenval komt zonneschijn. Zo niet in de voetbalwereld, waar het eerder andersom is. Vraag bijvoorbeeld maar aan FC Twente. De club uit Enschede begon dit seizoen als promovendus en oogste lof in de eerste wedstrijden door de eerste zes wedstrijden ongeslagen te blijven. Daarna ging het echter mis. Het is aan technisch directeur Ted van Leeuwen en trainer Gonzalo García om uit te zoeken hoe Twente opeens implodeerde na de goede start.

Van de dertien wedstrijden die volgden op de goede reeks verloor Twente er liefst negen. Het probleem lijkt duidelijk de laatste wedstrijden. Sinds de 2-5-nederlaag tegen Ajax hebben de Tukkers het niet meer voor elkaar gekregen om een doelpunt te maken. ADO Den Haag (0-0), Vitesse (0-3), RKC Waalwijk (3-0) en FC Groningen (0-0) hadden ogenschijnlijk weinig moeite om de nul te houden tegen Twente. Dit kan een tip zijn voor je voorspelling. Wedden op ‘PSV houdt de nul’ geeft een quote van 2.28.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden is PSV in het voordeel, met drie zeges in de laatste zes ontmoetingen. De andere drie duels eindigden in een gelijkspel. Het doelsaldo is met 14-9 in het voordeel van de Eindhovenaren. De laatste PSV – FC Twente was in november 2017 en eindigde in een doelpuntenspektakel: 4-3.

Teamnieuws

Wat is toch de beste opstelling van PSV? De grote vraag zal zijn of Sam Lammers fit genoeg is om in de basis te kunnen starten. Daarnaast vechten Bruma en Cody Gakpo om een basisplaats als linksbuiten. Jorrit Hendrix en Ryan Thomas knokken ook om een plekje op het middenveld. Donyell Malen is sowieso niet beschikbaar voor coach Ernest Faber.

Noa Lang lijkt klaar voor zijn debuut bij FC Twente. De Ajax-huurling moet alleen afwachten of hij de voorkeur krijgt boven Rafik Zekhnini en Aitor Cantalapiedra. Achterin moet coach Gonzalo García het stellen zonder Léo Matos. Hierdoor mag nieuwkomer Giovanni Troupée uitkijken naar een basisplek. Jesse Bosch ligt op koers voor een nieuwe basisplaats op het middenveld.

PSV – FC Twente tip

PSV – FC Twente: een wedstrijd waarin beide teams niet bepaald in vorm zijn. Beide teams zouden zomaar eens kunnen winnen, maar je mag er in elk geval vanuit gaan dat PSV niet de nul gaat houden. Tip: wedden op de voorspelling ‘FC Twente scoort meer dan 0,5 keer’ met een quote van 1.61 bij Toto.

PSV – FC Twente Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.28
Gelijkspel: 6.10
Winst FC Twente: 9.70