Wedstrijd: PSV – FC Emmen, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 19 september 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst PSV, handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 1.49

De eredivisie is weer begonnen en PSV ging goed van start. Deze week willen de Eindhovenaren daar een vervolg aan geven, waardoor ze met FC Emmen moeten afrekenen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op PSV – FC Emmen.

Goede start

PSV begon het seizoen 2020/21 goed op bezoek bij FC Groningen. De Eindhovense club kwam in de eerste helft op voorsprong, maar gaf deze kort na rust uit handen. Een paar minuten was het toch weer PSV dat uitliep naar 1-2. In de laatste minuten besliste Cody Gakpo de eindstand op 1-3 door zijn tweede goal te scoren. De jonge aanvaller speelde al sterk in de voorbereiding en zet deze lijn dus vooralsnog door.

De Eindhovenaren moeten zich dit seizoen zien te revancheren, want in het afgelopen seizoen eindigden ze op de vierde plaats. Door deze plaatsing komt PSV uit in de kwalificatie voor de Europa League. Het speelt op 24 september de derde kwalificatieronde, maar tegen wie is nog niet duidelijk.

Derde jaar

Voor FC Emmen is het pas het derde Eredivisie-seizoen en tijdens de laatste editie was er al een stijgende lijn te zien. In het eerste seizoen, 2018/19, eindigde de club op de veertiende plaats met 38 punten. Het vorige seizoen werd uiteindelijk niet afgemaakt, maar Emmen stond toen na 26 wedstrijden op de twaalfde plek met 32 punten. De verwachting is dat de club ook dit jaar een paar plaatsen boven de degradatiestreep zal bivakkeren.

Emmen speelde de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in eigen huis tegen VVV-Venlo. Dit mondde uit in een waar doelpuntenfestijn. De thuisploeg verloor uiteindelijk met 3-5 nadat het eerder in het duel met 2-0 voor stond. Emmen had veel meer de bal, maar de clubs creëerden ongeveer evenveel kansen. Het had daardoor ook zomaar gelijk kunnen worden.

Geblesseerd

Het seizoen is nog jong en er zijn dan ook nog maar weinig blessures. Tot nu toe zijn er slechts twee bekend. FC Emmen moest het vorige week namelijk zonder Anco Jansen en Michael de Leeuw doen, wat de eerste en tweede aanvoerders zijn. Jansen is al voor een langere tijd geblesseerd, maar De Leeuw viel vorige week op de training uit. Jansen haalt de wedstrijd tegen PSV zeker niet en voor De Leeuw lijkt het ook te vroeg.

Laatste ontmoeting

FC Emmen ging vorig seizoen niet op bezoek bij PSV, omdat die wedstrijd werd afgeblazen vanwege het coronavirus. Eerder dat seizoen kwamen de teams elkaar wel tegen in Emmen. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en dit was een terechte uitslag. De clubs ontliepen elkaar niet veel, waardoor een puntendeling niet gek was. Dit keer hebben de bookmakers weinig vertrouwen in Emmen, want een zege van deze club heeft een quote van 12.75. PSV is de grote favoriet met een quotering van 1.17.

PSV – FC Emmen tip

PSV begon goed aan het seizoen en Emmen verloor van een mogelijke concurrent. Zaterdag is het de eerste thuiswedstrijd van de Eindhovenaren en dit zal het team een extra boost geven. PSV is de favoriet om de winst te pakken en dit kan zomaar met een aantal doelpunten verschil gebeuren. De tip voor PSV – FC Emmen is daarom: Winst PSV, handicap -1. Deze voorspelling heeft een quote van 1.49.

PSV – FC Emmen Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst PSV: 1.17
Gelijkspel: 6.70
Winst FC Emmen: 12.75